Σε εφεδρεία μέχρι το 2024 το εργοστάσιο της ΔΕΗ Άνδρου. Υπογειοποίηση της γραμμής προς Τήνο. 

Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Άνδρο παραμένει ως εφεδρεία στο σύστημα μέχρι το 2024.

Τη σταδιακή απόσυρση της πλειονότητας των αυτόνομων και τοπικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά των Κυκλάδων ανάλογα με την έκβαση και το χρόνο υλοποίησης των ηλεκτρικών διασυνδέσεων προγραμματίζει ο ΑΔΜΗΕ. Σύμφωνα με το προκαταρκτικό σχέδιο του δεκαετούς προγράμματος ανάπτυξης του ΕΣΜΗΕ για την περίοδο 2022-2031 ο Διαχειριστής κρίνει τη διατήρηση σε καθεστώς εφεδρείας έκτακτων αναγκών τις μονάδες της Πάρου, της Θήρας και της Άνδρου.

Ειδικότερα για την Άνδρο προτείνεται η διατήρησή του σε καθεστώς εφεδρείας εκτάκτων αναγκών μέχρι να ολοκληρωθούν αφενός η κατασκευή του νέου Υ/Σ Τήνου (προβλέπεται το 2024Β) και αφετέρου τα έργα ενίσχυσης του συστήματος μεταφοράς επί της Άνδρου που θα εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αξιοπιστία στην τροφοδοσία του νησιού. Σήμερα ο Υ/Σ Άνδρου τροφοδοτείται με δύο εναέριες Γ.Μ. 150 kV που συνδέουν το νησί βορείως με την Εύβοια και νοτίως με τη Σύρο (μέσω Τήνου). Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (πολύ υψηλές ταχύτητες ανέμου) που εμφανίζονται στην περιοχή οι εναέριες γραμμές τίθενται συχνά εκτός λειτουργίας λόγω εκδήλωσης σφαλμάτων.

Μέχρι το 2024 προβλέπεται η υπογειποποιίση της νότιας εναέριας γραμμής υψηλής τάσης της Άνδρου μήκους 20 χιλιομέτρων από τον υποσταθμό του Πιτροφού μέχρι το Στενό.

Για την ενίσχυση της αξιοπιστίας τροφοδότσης του νησιού προγραμματίζεται η υπογειοποίηση της μίας εκ των δύο εναέριων Γ.Μ. ώστε να μειωθεί η πιθανότητα ταυτόχρονης εκδήλωσης διαταραχών στα κυκλώματα σύνδεσης του Υ/Σ που έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια τροφοδοσίας του. Το έργο που περιλαμβάνει την κατασκευή υπόγειας καλωδιακής γραμμής μήκους 20 km περίπου από τον Υ/Σ Άνδρου και νότια έως το σημείο προσαιγιάλωσης προς Τήνο (Παράγκα Άνδρου) αναμένεται να ολοκληρωθεί το έτος 2024 οπότε και προτείνεται να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη σταδιακή απόσυρσή του τοπικού ΑΣΠ.

Σ.Δ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet