Καλοκαιρινό τεστ: πόσοι και ποιοι ήρθαν και πως έφυγαν...

Κυριακή 6/6, ώρα 18:45, το Andros φορτώνει τους τελευταίους επιβάτες του Σαββατοκύριακου από Γαύριο για Ραφήνα.

Από το πρωί της Παρασκευής 4/6 μέχρι το πρωί του Σαββάτου 5/6 έφτασαν στην Άνδρο με τα τέσσερα πλοία της γραμμής 2.260 επιβάτες. Από αυτούς οι 1.530 την Παρασκευή και οι 730 το πρωί του Σαββάτου. Μαζί με αυτούς και τις δύο μέρες έφτασαν 528 ΙΧ. Έχουμε μια αύξηση 1.000 επιβάτες και 120 ΙΧ από την Παρασκευή 21/5 όταν έφτασαν στο νησί περίπου 1.000 άτομα και 250 ΙΧ και το Σάββατο 22/5 που έφτασαν 420 άτομα και 130 ΙΧ.

Τα παραπάνω νούμερα είναι απίστευτα μεγάλα συγκρινόμενα με τα περσινά, που το νησί άνοιξε μέσα Ιουνίου. Αλλά πολύ λιγότερα συγκρινόμενα με όσους έφταναν αυτή την εποχή το 2019. Η πανδημία έφερε τα πάνω-κάτω. Όμως το νησί έχει πια ανοίξει για τα καλά και κόσμος από διάφορα μέρη του κόσμου έρχεται... για Σαββατοκύριακο!!!

Όπως, το γράφουμε: μερικοί που έρχονται από τα πιο μακρινά μέρη του κόσμου στην Ελλάδα ζητούν κι ένα κοντινό νησί για Σαββατοκύριακο. Και η Άνδρος προσφέρεται.  Η προσφορά ξεκινά όμως από τους Έλληνες και μάλιστα τους κατοίκους της Αττικής, που τείνουν να το καθιερώσουν. Αυτοί δημιουργούν το κλίμα και για τους ξένους που φτάνουν στην Αττική και στην Αθήνα για την Ακρόπολη.

Έναν τέτοιο συναντήσαμε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Νειμποριό: στου Στυλιανού. Ήταν ο Λουτσιάνο με τη βέσπα του. Ιταλός από το Άντζιο και τη Νάπολι, που ζει όμως στη Νέα Ζηλανδία!!! Βρέθηκε Άνδρο για Σαββατοκύριακο. Και του άρεσε. Άρχισαν, λοιπόν, να μας βρίσκουν οι ξένοι με μια μικρή βοήθεια από τους Έλληνες...

Πέρα από τους ξένους που θέλουν ένα Κυκλαδονήσι κοντινό και... πράσινο (!) υπάρχουν οι μόνιμοι παραθεριστές, που ήρθαν και μερικοί έμειναν αν κρίνουμε πως τα πλοία έφυγαν με λιγότερους την Κυριακή από αυτούς που ήρθαν. Η Άνδρος προσφέρεται λόγω εγγύτητας και ωραιότητας για σπίτι στην εξοχή! Και μάλιστα όσους θέλουν σπίτι σε κοντινό κι ωραίο νησί!

Όμως, παραθεριστές και επισκέπτες - στη συντριπτική πλειοψηφία τους - θέλουν να φεύγουν αργά το απόγευμα την Κυριακή κερδίζοντας 2-3 ώρες παραπάνω. Έτσι, όλοι ήθελαν να επιστρέψουν με τα πλοία των 18:30 και 19:00!!! Όμως αυτά ήταν διερχόμενα και είχαν πιάσει άλλα δύο λιμάνια νωρίτερα. Είχαν λοιπόν σχετικά λιγότερες θέσεις για την Άνδρο μιας και ταξιδεύουν - λόγω covid-19 - με 80% και 85% πληρότητα και επιπλέον αρκετοί προβλέποντας δυσκολίες στα εισιτήρια της επιστροφής τα είχαν βγάλει από Ραφήνα!!! 

Στο τέλος αρκετοί ταξίδεψαν και με τα μεσημεριανά. Αλλά το αμέσως επόμενα διάστημα θα αρχίσουν και τα τοπικά των δύο εταιρειών. Και έτσι θα επέλθει ισορροπία στις επιστροφές. Το καλοκαίρι πια είναι εδώ...

Τέλος ως προς το λιμάνι λόγω της ζήτησης εισιτηρίων - παρά το γεγονός πως πολλοί αναγκάσθηκαν να φύγουν με τα μεσημεριανά καράβια και η απογευματινή κίνηση ήταν σπασμένη - και προς αποφυγή προβλημάτων η αστυνομία με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Άνδρου ήταν από νωρίς παρούσα στο λιμάνι. Και βεβαίως το λιμενικό του Γαυρίου ήταν όπως πάντα παρών, σωστό και στη θέση του. Έτσι, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στην επιστροφή.

Καλό καλοκαίρι λοιπόν... 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet