Οι Κυκλάδες τον Δεκαπενταύγουστου πιο ακριβά κι απ' το Ντουμπάι! Λίγο καλύτερα στην Άνδρο…

 

Ήρθε κόσμος το τριήμερο. Το βλέπουμε στην φωτογραφία αναχώρησης την Δευτέρα στο Γαύριο. Το ζήτημα είναι όμως να φεύγει ικανοποιημένος. Σε αυτό πρέπει να ποντάρουν εστιάτορες, ξενοδόχοι και οι άλλοι επαγγελματίες του τουρισμού. Αυτή είναι η αρχή της προσέλκυσης επισκεπτών...

(Δύο φωτογραφίες από την επιστροφή του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος στο Γαύριο. Στην πρώτη το Superferry στη δεύτερη ο Θεολόγος. Δύο εξαιρετικά και αξιόπιστα πλοία της γραμμής μας. Η Άνδρος εκτός των καλών πλοίων είναι κοντά στην Αττική και προσφέρει πολλά στον επισκέπτη. Για τον λόγο αυτόν ανεβαίνει στις προτιμήσεις. Και μάλιστα των νέων. Κάτι ελπιδοφόρο μιας και αρχίζει να σπάει το μοντέλο του ηλικιωμένου τουρίστα.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα της Gazzeta.gr, που αναδημοσιεύουμε παρακάτω, η Άνδρος είναι ακόμα πιο οικονομική από τα άλλα νησιά. Όμως σε αυτό πρέπει να επιμείνει. Πρέπει να κρατηθούν οι τιμές που και στο νησί αρχίζουν να ξεφεύγουν. Όπως μας τηλεφώνησε τακτικός επισκέπτης οι τιμές έχουν ήδη αρχίσει να ξεφεύγουν και στην Άνδρο. Δεν νοείται ένας καφές στην παραλία 3,80 ευρώ!!! Να μην γράψουμε για άλλα. Σε εποχή που η Άνδρος μπήκε στο καλεντάρι των νέων και των ομάδων με υψηλή κινητικότητα καλό θα ήταν να κρατηθούν οι τιμές ώστε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη απήχηση ως προορισμός. Δεν είναι λοιπόν μόνο τα εισιτήρια που ανεβάζουν το κόστος είναι και οι τιμές διαμονής και εστίασης που το διπλασιάζουν. Για τον λόγο αυτό ας δώσουμε την μάχη των καλών και οικονομικών υπηρεσιών για να μην χάσουμε... το καράβι! - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

ΜΕΡΙΚΑ ΚΥΚΛΑΔΟΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΠ" ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ!!!!

Γιάννης Μπαϊρακτάρης 

ΠΗΓΗ: GAZETA.GR

 

Οι τιμές στη διαμονή και εστίαση, καθώς και η σωστή εξυπηρέτηση, είναι στοιχεία που διαμορφώνουν την τελική και πιο σημαντική εικόνα του νησιού στους επισκέπτες. Η Άνδρος παραμένει ακόμα λίγο πιο ανταγωνιστική από άλλα νησιά σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ας το προσέξουμε γιατί ήδη αρχίζουμε και εξοκείλουμε...

Για την εποχή που οι περισσότεροι Έλληνες παίρνουν την καλοκαιρινή τους άδεια, φαίνεται πως τα καταλύματα στα κυκλαδίτικα νησιά απευθύνονται μόνο σε ξένους και πλούσιους τουρίστες. Η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο τους τελευταίους μήνες. Δεν είναι μόνο η τιμή της βενζίνης που ξεπέρασε τα 2,3 ευρώ το λίτρο στην Αθήνα, αλλά είναι και οι αυξήσεις σε δεκάδες βασικά προϊόντα της καθημερινότητας. Όλα αυτά έχουν εκτοξεύσει τα έξοδα των ελληνικών νοικοκυριών, αναγκάζοντας εκατομμύρια πολίτες να περιορίσουν τα έξοδά τους. Τι θα γίνει, όμως, με τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές;

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας είναι λογικό οι περισσότεροι να θέλουν να ξεφύγουν. Να αποδράσουν από την πόλη και τους ρυθμούς της και να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα από κάποιο νησί του Αιγαίου. Πόσο εύκολο είναι αυτό για τον μέσο εργαζόμενο; Η απάντηση είναι «καθόλου». Κι αυτό γιατί την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου, εκεί δηλαδή προς τον Δεκαπενταύγουστο που τα πάντα «σβήνουν» και οι περισσότεροι παίρνουν την καλοκαιρινή τους άδεια, οι τιμές των καταλυμάτων έχουν εκτοξευτεί αδικαιολόγητα.

Για όσους δεν έχουν κλείσει κάποιο δωμάτιο στις Κυκλάδες για εκείνη την εβδομάδα, η κατάσταση πλέον είναι απελπιστική. Πιο συγκεκριμένα, με μια γρήγορη αναζήτηση που κάναμε στις πλατφόρμες του Booking, αλλά και του Airbnb, φαίνεται πως δεν υπάρχει ούτε ένα μικρό κατάλυμα με τιμή μικρότερη των 100 ευρώ τη βραδιά σε δημοφιλή νησιά, όπως η Μήλος, η Σίφνος, η Φολέγανδρος, η Μύκονος ή η Σαντορίνη. Ελαφρώς καλύτερη είναι η κατάσταση στην Πάρο, στην Άνδρο ή στην Σύρο, χωρίς βέβαια να υπάρχουν γενναίες διαφορές.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις για απλά ενοικιαζόμενα δωμάτια οι ιδιοκτήτες μπορεί να ζητούν και 200 ή 300 ευρώ τη βραδιά. Με απλά μαθηματικά, για κάποιον που θέλει να μείνει σε δίκλινο έξι βράδια εκείνο το διάστημα (14-20 Αυγούστου) μιλάμε για ένα μπάτζετ που ξεκινά στην καλύτερη των περιπτώσεων από 600 ευρώ και μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα 1000 ή και τα 2000 ευρώ, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός.

Μέσα σε όλα αυτά, να υπολογίσουμε και τα έξοδα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τα οποία σε αρκετά νησιά του Αιγαίου ξεπερνούν πλέον και τα 100 ευρώ (πήγαινε-έλα) ανά άτομο. Τα νούμερα είναι ακραία και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα. Την ίδια ώρα μια πτήση στο Ντουμπάι κοστίζει περίπου 400 ευρώ και έξι νύχτες σε δίκλινο δωμάτιο τετράστερων ξενοδοχείων κοστίζουν συνολικά γύρω στα 300 ευρώ για το ίδιο ακριβώς διάστημα. Απλά το αναφέρουμε, τα συμπεράσματα δικά σας.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να γίνει κάτι με το θέμα των εισητηριων των πλοίων έγινε νέα αύξηση πρόσφατα και αναμένεται και δεύτερη. Δηλαδή πάνε να βγάλουν τώρα τα σπασμένα του κορονοιου στις πλάτες του κοσμάκη και των επιχειρήσεων του νησιου;;; τι κάνουν όλοι οι άρχοντες του νησιού δεν θα αντιδράσουν και εμείς ως πολίτες θα το αφήσουμε ετσι;; ποιος θα έρθει με τέτοιες τιμές.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προσέλκυση ξένων μέσου εισοδήματος με rooms to let και χωρίς μεγάλες πολυτελείς ξενοδοχειακες μονάδες, βελτιωμενο οδικό δίκτυο, μαρίνες τις προκοπής και εναλλακτικές σε εστίαση και διασκέδαση ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ! Οχι αλλη μπριζόλα και κοπανιστή! Έλεος πια με αυτή την αναχρονιστικη αντίληψη! Ελάχιστοι είναι οι πραγματικοί επαγγελματίες στο νησί! Πήξαμε στους ερασιτέχνες!

This comment was minimized by the moderator on the site

Το θεαμα των εκατονταδων αδειων ξαπλωστρων στον αγιο πετρο εκτος απο λυπηρο ειναι και αποκρουστικο πλεον . Δηλαδη αν γεμισουν για ενα 15μερο τον αυγουστο ολοι θα σκεφτομαστε οτι καλυτερα στη βουλιαγμενη γιατι να πληρωσω 200 ευρω εισιτηρια για να ειναι ο ενας πανω στον αλλο; Ασε οι τιμες, σημερα σε παραλια χρεωσαν 15 ευρω ενα καραφακι τοπικου τσιπουρου( αρα χωρις εξοδα μεταφορας) σκετο χωρις τιποτα.ΝΤΡΟΠΗ! Μηπως καλυτερα στην Μυκονο;

This comment was minimized by the moderator on the site

Να κόψουν τις ξαπλώστρες και να περιορίσουν τις νυχούδες! Εκεί δεν τα λυπούνται τα λεφτά!

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι απαράδεκτο ενα ζευγάρι με το αυτοκινητο του να θελει 200€ για να ερθει και να φύγει απο το νησι. Τα ναύλα εχουν ξεφύγει και εδω υπαρχει η δικαιολογία της αύξησης των καυσίμων. Ομως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος διαπίστωσα μια αύξηση της τάξης του 20% και στην εστίαση. Η Ανδρος τείνει σιγα σιγα να γίνει αποτρεπτική για τον Έλληνα και με δεδομένο οτι οι ξένοι τουρίστες που έρχονται στο νησι δεν ειναι επιπέδου Μυκόνου ή Ιου, οι επιχειρηματιες του νησιού θα το βρουν μπροστα τους. Όσοι εχουν ιδιόκτητα σπίτια θα έρθουν αλλα θα κλειστούν σε αυτα περιορίζοντας τα έξοδα τους. Οι υπόλοιποι δεν θα έρθουν. Ας μην μιλησουμε για τις παραλίες. Στον Άγιο Πέτρο ενα ζευγάρι, αν επιλέξει οργανωμένη παραλία θελει 20€ για να κανει ενα μπανιο. Δεν παίζει αυτο!!! Κοντολογίς για να μην σας ζαλίζω: Η Ανδρος θα υποφέρει φέτος! Κόσμος θα ερθει γιατι υπάρχουν πολλα ιδιόκτητα εξοχικά. Αλλα ο τζίρος σε καφε, εστίαση κτλ θα πέσει σημαντικά... Και με δεδομένο οτι το νησι εχει 2,5 μήνες «γεμάτους» τουριστική περίοδο, μάλλον τα έσοδα των επαγγελματιών δεν θα ειναι ικανά να τους συντηρήσουν το χειμώνα.