Σύγκρουση πετρελαιοφόρων νότια στον Κάβο Ντόρο!...

Η θέση των δύο πλοίων το πρωί της Πέμπτης 7 Ιουλίου 2022. Το Tanab είναι στον κόλπο της Καρύστου και το Amelia ανοικτά στον Κάβο Ντόρο απέναντι από Εύβοια και Άνδρο. Είναι γνωστή η πυκνότητα της κίνησης στο στενό Εύβοιας-Άνδρου, απ΄όπου περνά η συντριπτική πλειοψηφία των πλοίων για Μεσόγειο και Ευρώπη και για Μαύρη Θάλασσα - Πηγή: Marine Traffic

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Τα πλοία και η κινητοποίηση των αρχών στο σημείο της σύγκρουσης σήμερα το πρωί.

Tα δεξαμενόπλοια «Amelia» υπό σημαία Μαλαισίας, με 24μελές πλήρωμα, και το «Tanab», υπό σημαία Μάλτας, με 16μελές πλήρωμα αποτελούμενο από αλλοδαπούς συγκρούστηκαν τη νύχτα της 7ης Ιουλίου 10 μίλια νοτίως του Κάβο Ντόρο. Καλά στην υγεία τους είναι τα μέλη των πληρωμάτων δύο δεξαμενόπλοιων που συγκρούστηκαν ελαφρά. Δεν έχει διαπιστωθεί στα πλοία εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή.

Το «Tanab» ήταν κενό φορτίου, ενώ το «Amelia» μετέφερε 30.000 μετρικούς τόνους gasoil. Στο σημείο όπου βρίσκονται τα δύο δεξαμενόπλοια έφθασε πλωτό του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να ελέγξει από κοντά τα δύο πλοία. Οι πλοίαρχοι των δύο δεξαμενόπλοιων διαβεβαίωσαν ότι μπορούν να κινηθούν αυτοδύναμα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Όμως στα δύο τάνκερ απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους, ως την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Visibility
Destination
Operating and non operating equipment
Insurance company identification of each vessel
Communications between each of vessels prior to impact
Speed of each vessel
Age and experience of all commanding officers
Sounds like old times
But this time, environmentalist must rush to build more windmills, to charge batteries of course not mill grain.