ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ

Οι δύο δασονόμοι της εταιρείας που θα κάνει τις δενδροφυτεύσεις. Εδώ είναι στο πάρκινγκ απέναντι από τον φούρνο του Κάτω Αγίου Πέτρου.

Πρωινό Φεβρουαρίου. Στον μικρό συμπαθητικό φούρνο που είναι στην αρχή της ευθείας του Κάτω Άγιου Πέτρου. Σταματά ένα ημιφορτηγό που γράφει στο πλάι «intracat”. Ρωτάμε αν είναι από τις 5 ανεμογεννήτριες που έχουν μπει στο Φραγκάκι. Απαντούν καταφατικά. Ξαναρωτάμε τι ακριβώς κάνουν αυτή την εποχή. Μας λένε πως έχουν ραντεβού με δύο δασονόμους μιας εταιρείας ειδικευμένης στη αναδάσωση, η οποία θα κάνει φυτεύσεις στους δρόμους που διανοίχθηκαν στην περιοχή.

Εκείνη τη στιγμή φτάνουν και τα δύο στελέχη της εταιρείας για την αναδάσωση. Ευκαιρία να ρωτήσουμε τις σχετικές πληροφορίες. Όπως μας είπαν θα φυτευτούν 5.000 θάμνοι και δενδρύλλια από το Φραγκάκι μέχρι τον κόλπο όπου οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ. Επίσης θα φυτευτούν και μερικά στρέμματα μέσα στο εργοτάξιο. Κάθε θάμνος ή δενδρύλλιο θα έχει τη δική του συρματένια προφύλαξη για να μην το φάνε τα ζώα. Η εταιρεία θα έχει την μέριμνα τους (πότισμα κλπ) για τρία χρόνια. Μετά θεωρούνται ώριμα φυτά για να αντέξουν μόνα τους.

Ακόμα προσέθεσαν πως θα φυτευτούν από την ίδια εταιρεία 2.000 φυτά στο Καλυβάρι όπου είναι ο δρόμος και οι τρεις ανεμογεννήτριες της εταιρείας ENTEKA. Και εκεί θα φυτευτούν στα πλαϊνά των δρόμων και στο πεδίο όπου είναι οι τρεις ανεμογεννήτριες. Και εκεί θα φυτευτούν φυτά που θα αντέχουν και θα είναι προστατευμένα με σύρμα γύρω-γύρω. Και εκεί θα υπάρχει μέριμνα τριετής.

Όπως μάς εξήγησαν αυτά είναι συμβατικές υποχρεώσεις των εταιρειών που έχουν τις ανεμογεννήτριες. Η φύτευση ξεκινά τώρα και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Θα γίνει σε δύο φυτευτικές περιόδους, άνοιξη και φθινόπωρο, γιατί το καλοκαίρι δεν γίνονται φυτεύσεις.

“ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet