Επωλήθη το ιστορικό ξενοδοχείο ΑΝΕΡΟΥΣΑ. Ανεβαίνει η τουριστική κινητικότητα στην Άνδρο…

 

Το Ανερούσα

Το γνωστό, πανέμορφο και πολύ ποιοτικό ξενοδοχείο Ανερούσα στο Μπατσί πέρασε πριν λίγες μέρες σε άλλα χέρια. Οι τρεις στενοί φίλοι (όλοι μηχανικοί το επάγγελμα) μετά 38 ολόκληρα χρόνια έκριναν πως ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους στον τουριστικό τομέα και έτσι το ξενοδοχείο πουλήθηκε σε ένα νέο ηλιακά διεθνή επιχειρηματία που έχει σημαντική οικονομική δραστηριότητα σε Βουλγαρία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ελλάδα.

Ο άνθρωπος ήρθε στην Άνδρο και γοητεύτηκε από το τοπίο και το νησί. Αποφάσισε λοιπόν να επενδύσει στο Ανερούσα και το αγόρασε με σκοπό να το αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο και να το μετατρέψει σε διεθνή resort. Στη νέα προσπάθεια κατά τον πρώτο χρόνο θα συμβάλουν και οι τρεις φίλοι προετοιμάζοντας μια ακόμα σημαντική εικαστική έκθεση, ενώ σκέψεις υπάρχουν και για μια επόμενη ώστε το Ανερούσα να εξακολουθήσει να έχει και πολιτιστικό αποτύπωμα στην Άνδρο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Η Άνδρος ανεβαίνει τουριστικά

Αυτή είναι μια ακόμα ολοκληρωμένη επιχειρηματική κίνηση μετά την επιστροφή στο Aegean Blue στον Ζόργκο του γιατρού Ακύλα Αναγνωστίδη, μετά την περιπέτεια που είχε το ξενοδοχείο στα χέρια ενοικιάστριας ξενοδοχειακής επιχείρησης. Ο γιατρός επέστρεψε με πολλά σχέδια εξέλιξης της επιχείρησης του μαζί με τους δύο γιούς του. 

Και βεβαίως είναι σε εξέλιξη το μεγάλο ξενοδοχειακό εγχείρημα των αδελφών Στεφάνου σε Χώρα και Μπατσί, ενώ ήδη ακούγεται πως διεθνής γερμανική εταιρεία εξετάζει αγορές και συνεργασίες σε Χώρα και στον Κάτω Άγιο Πέτρο. Από αυτή την άποψη τα παραπάνω είναι τα πρώτα σημαντικά επιχειρηματικά τουριστικά σχέδια για ένα νησί που για χρόνια είχε παραμείνει στο περιθώριο της τουριστικής ανάπτυξης. Φαίνεται πως πλέον κάποια πράγματα αρχίζουν να παίρνουν εμπρός και στον τουριστικό τομέα της Άνδρου.

ΤΟ ΑΝΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

 

Στιγμιότυπο από τον αγγλογαλλικό γάμο στο Ανερούσα

Η κίνηση πώλησης του Ανερούσα έμοιαζε λογική καθώς τα παιδιά των τριών φίλων επενδυτών ήδη κάνουν καριέρες σε άλλους τομείς και οι τρεις αχώριστοι φίλοι που ξεκίνησαν μαζί από το Πολυτεχνείο και ξεκίνησαν μαζί το Ανερούσα το 1985 έκριναν πως είχε έρθει η ώρα να κλείσουν μια μεγάλη και πολύ γόνιμη διαδρομή τους στην Άνδρο.

Μια διαδρομή που για τον έναν από τους τρεις είχε ξεκινήσει από την οικογένεια του στο Μπατσί με το ιστορικό ξενοδοχείο Κρίνος στο Μπατσί, το οποίο έμεινε στην ιστορία του τόπου και της λογοτεχνίας, καθώς εκεί πέρναγαν τα καλοκαίρια τα μεταπολεμικά χρόνια ο Ανδρέας Εμπειρίκος με παρέα τους Καραγάτσηδες και τον Οδυσσέα Ελύτη.

 

Από την έκθεση του Κωστή Γεωργίου στο Ανερούσα.

Ο Κρίνος έφερε και τον ένα εκ των τριών φίλων, απόγονο της οικογένειας που τον είχε, στο Μπατσί. Και το Μπατσί έδωσε την ιδέα να συνεργαστούν σε μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια με την οποία συνέβαλαν από κοινού στην ανάπτυξη της Άνδρου.

Το συνέβαλαν δεν είναι σχήμα λόγου καθώς όταν αγοράστηκε η γη κι όταν κτιζόταν το ξενοδοχείο δεν υπήρχε καν δρόμος προς αυτό. Οι ίδιοι έτρεξαν με τον κοινοτάρχη την δεκαετία του ΄80 να βρουν χρήματα και να πάρουν άδειες για τον δρόμο. Το ότι δεν έγινε μεγαλύτερος οφείλεται στην ελληνική κακοδαιμονία να μην δίνουν γη οι περίοικοι για τον δρόμο, τον οποίο όμως μετά χρησιμοποιούν οι ίδιοι για να κτίσουν και να πάρουν όλες τις υπεραξίες που ο δρόμος προσφέρει.

Το συνέβαλαν ακόμα είναι μια πραγματικότητα καθώς από το ξενοδοχείο αυτό πέρασαν από τον υπουργό Άμυνας και Εσωτερικών της Γαλλίας Σεβενεμάν μέχρι τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ντάγκλας Χιούμ και της Ελλάδος Γ. Παμανδρέου, αλλά και από γνωστούς ξένους καλλιτέχνες μέχρι Έλληνες επιχειρηματικούς παράγοντες. Ειδικότερα ο Σεβενεμάν - όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας - το βράδυ του Αυγούστου του 1997 που σκοτώθηκε στο Παρίσι η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν στο Ανερούσα! Και χρειάστηκε να διαχειριστεί το γεγονός - κατά τις πρώτες ώρες - από εκεί.

Ο Κωστής Γεωργίου με τον Κωνσταντίνο Αναγνωστόπουλο (ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες του Ανερούσα) 

Το Ανερούσα, ξενοδοχείο-μπουτίκ σε μια τοποθεσία ξεχωριστή, με μια παραλία μοναδική που θυμίζει ιταλική resort, έθελξε και εξακολουθεί να θέλγει Έλληνες και ξένους και επιπλέον προσέφερε στην Άνδρο επτά σημαντικές εκθέσεις αναγνωρισμένων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Απλώς να παραπέμψουμε σε αρκετά δημοσιεύματα του Εν Άνδρω όλα αυτά τα τελευταία χρόνια και ιδίως να αναφέρουμε τις δύο ξεχωριστές περσινές παρουσιάσεις μας που συνέβησαν στο Ανερούσα και διαβάστηκαν από χιλιάδες αναγνώστες εντός και εκτός Ελλάδος: η πρώτη η έκθεση του Κωστή Γεωργίου και η δεύτερη ο διεθνής γάμος Άγγλου με Γαλλίδα που έχουν αναφορά αντιστοίχως στην αγγλική και γαλλική παροικία της Άνδρου.

Με μια τέτοια σημαντική ιστορία σε μια τόσο εξαιρετική τοποθεσία το Ανερούσα βάζει πλώρη στη νέα εποχή...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το Ανερουσα ειναι στο Απροβατου και προλαβε και χτιστηκε οταν μπορουσες να χτισεις πανω στην θαλασσα. Τωρα με τα 100μ απο το κυμα που ισχυει για την Ανδρο ποιος θα επενδυσει οταν στα αλλα κυκλαδονησια ειναι στα 20 ; Καλα τα ειπε ο Στεφανου στην Ραφηνα οτι δεν βρσικεις μερος στην Ανδρο να επενδυσεις με 80% δασικο 10% αρχαιολογια 100μ απο θαλασσα χωρις περιοχες ενταγμενες σε σχεδιο και τωρα και Νατουρα

This comment was minimized by the moderator on the site

Αναμενόμενο, όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες (διεθνούς σκακιέρας) αποσύρονται από την επιχειρηματικότητα και περιορίζονται σε διαχείρηση του ακινήτου τους είτε μέσω μίσθωσης είτε με δημιουργία καινούργιων σχημάτων με ποσοστιαία συμμετοχή.
Δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε μεγάλη κλίμακα στον τουρισμό εστίαση και ξενοδοχειακό κλάδο.
Το ανησυχητικό είναι η στροφή και η απεμπλοκή παραδοσιακών και επιτυχημένων επιχειρηματιών του κλάδου.

This comment was minimized by the moderator on the site

...γελάνε και οι πετρες στο Στιβαρι και την Αγία Μαρινα.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κρίμα που δεν πήραν τη γνώμη σας ο Σεβενεμάν ή ο Νταγλας Χιούμ για τις πέτρες που επιχειρήσατε να πετάξετε από το Στιβάρι.. Την άλλη φορά θα πρέπει να σας ρωτήσουν...
ΥΓ Φυσικά το σχόλιο σας με τόσα ψέματα και κακίες δεν ανέβηκε. Μια άλλη φορά όταν έχετε κάποια γνώση του θέματος ίσως τα καταφέρετε καλύτερα....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro