ΑΝΔΡΟΣ: Η πολιτική και τουριστική κίνηση ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου

Χάρτης αποτελεσμάτων Κυκλάδων 21ης Μαΐου 2023

Βαδίζουμε προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023. Η προεκλογική κίνηση στην Άνδρο είναι πεσμένη. Οι υποψήφιοι ακόμα και όταν έρχονται περνάνε απαρατήρητοι σχεδόν. Το αποτέλεσμα στο νησί (όπως και σε όλη την Ελλάδα) έχει προεξοφληθεί. Η ΝΔ με τελικό αποτέλεσμα σχεδόν 54% στις εκλογές του Μαΐου και ο ΣΥΡΙΖΑ με 13% μόνο αντίπαλοι δεν φαντάζουν πια. Ίδια κατάσταση και στις Κυκλάδες όπου η ΝΔ πήρε 47,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,9%, το ΠΑΣΟΚ 11,3%, το ΚΚΕ 5,6%. Και ακολούθησαν οι μικροί.

Σε πανελλήνιο επίπεδο οι το 20% διαφορά έχει παγιωθεί και οι δημοσκοπήσεις (αυτές που δεν πίστευε ο ΣΥΡΙΖΑ) δείχνουν πως διευρύνεται προς 21% ή 22%. Τη ΝΔ την φέρουν μεταξύ 39% και 43% και τον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 18% και 20%. Το ΠΑΣΟΚ σταθερά στην τρίτη θέση με 10,5 και 11,5%. Την έκπληξη κάνει η Πλεύση Ελευθερίας που παρ όλη την βαβούρα δείχνει σταθερά πάνω του 4% έως και 5%! Δεν είναι τυχαίο πως το κόμμα της Ζωής στην Άνδρο πήρε 3,71% εκπλήττοντας τους πάντες με την εμφάνιση του. Το ποσοστό αυτό προήλθε σε μεγάλο βαθμό από τον κάποτε κραταιό ΣΥΡΙΖΑ, που μοίρασε τα ιμάτια της αλλοπρόσαλλης καταστροφολογίας του προς όλους.

Βαδίζουμε προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και το ερώτημα μας προς το πρακτορείο της Άννας Δούλη στη Ραφήνα "πως πάει η κίνηση για τις εκλογές" μάς άφησε άναυδους: "έχει πολύ κίνηση για το Σαββατοκύριακο της 25ης Ιουνίου, όμως κυρίως είναι επισκέπτες και παραθεριστές! Για τις εκλογές είναι πολύ λιγότεροι!". Δηλαδή, θα έχουμε αυξημένη αποχή είναι το συμπέρασμα αν πολλοί πάνε για μπάνιο στα νησιά κι όχι στις κάλπες για ψήφους. Υπάρχει βέβαια και η προφητεία από Τήνο πως υπάρχει ανάσχεση επισκεπτών λόγω εκλογών.

Συνεπώς, όσοι είναι να θέλετε να πάτε Άνδρο ή και στα άλλα νησιά για να ψηφίσετε ή να πάτε για να μην ψηφίσετε κλείστε εγκαίρως θέση...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet