Δεύτερο κρουαζιερόπλοιο για εφέτος. Αποβίβασε 250 Γάλλους επιβάτες στο Μπαστί...

 

Εντυπωσιακό το κρουαζιερόπλοιο με τους 250 Γάλλος επισκέπτες που ήρθε από Σάμο το πρωί στο Μπατσί και θα συνεχίσει για Χίο το βράδυ.

Σιγά-σιγά μπαίνει και η Άνδρος στην κρουαζιέρα. Με μικρά VIP κρουαζιερόπλοια που προσορμίζουν στο Μπατσί και βγάζουν τους επισκέπτες για μια 10ωρη βόλτα στο νησί. Βασικός προορισμός για τους πολλούς το Μπατσί. Μερικοί πήγαν με ταξί και στη Χώρα. Μπορεί τα νούμερα των επισκεπτών να μην είναι θηριώδη όπως θέλουν κάποιοι, αλλά το ζήτημα είναι αν το νησί της Άνδρου μπορεί να αντέξει η ιδιωτική πρωτοβουλία την φιλοξενία ενός μεγάλου κρουαζιερόπλοιου.

Μια μεγάλη λάτζα έκανε αρκετές διαδρομές και έβγαλε πάρα πολλούς από αυτούς στη μαρίνα του Μπατσίου. Εκεί η πλειονότητα κάθισε στο Μπατσί που τους άρεσε ιδιαίτερα. Ορισμένοι πήγαν με ταξί και στην Χώρα.

Αν θα ερχόταν ένα κρουαζιερόπλοιο στην Άνδρο με 800 ή 1000 επισκέπτες έχουν αναρωτηθεί κάποιοι το που και πως θα αποβιβαστούν; Πόσο χρόνο θέλουν για να αποβιβαστούν; Έχει το Μπατσί καταστήματα ή χώρους για 800 ή 1000 άτομα; Πόσοι και πως θα μεταφερθούν π.χ. στη Χώρα; Όλα αυτά δεν είναι πρόβλημα για νησιά με κοσμοπολίτικες ιδιωτικές υποδομές και ιδιωτικές επενδύσεις μαζικού τουρισμού. Στην Άνδρο, όπως άλλωστε και στην Τήνο, δεν είναι εύκολο να προσορμίσουν μεγάλα πλοία. Συνεπώς, καλό είναι που μάς ανακάλυψαν τα μικρότερα VIP κρουαζιερόπλοια. Είναι μια αρχή η ένταξη μας σε διαδρομές τουριστικών πλοίων. 

 

Η λάτζα προσεγγίζει το πλοίο για να φέρει και άλλους επιβάτες στη στεριά.

Κάπως έτσι λοιπόν σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου ήρθε λοιπόν και το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο του καλοκαιριού στην Άνδρο. Προσόρμισε στο Μπατσί στις 8:00 το πρωί. Μεταφέρει 250 Γάλλους VIP επισκέπτες. Το πλοίο ήρθε από Σάμο. Θα αναχωρήσει το απόγευμα στις 18:00 το απόγευμα για Χίο. Το πλοίο ονομάζεται Club Med 2, από το όνομα της εταιρείας και είναι 196 μέτρα μήκος. Και το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο το έφερε το πρακτορείο Porto Andros, του Γαυρίου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ειναι ντροπη να μιλατε για κρουαζιερες στην Ανδρο….
Με τι υποδομες;;;;

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν μπορείτε να μην μάς βρίζετε. Δεν ντρέπεστε καθόλου πίσω από την μάσκα της ανωνυμίας. Μπράβο σας....
Όσο για το αν πρέπει να ντρέπονται στην Άνδρο μάλλον δεν ξέρετε πως η πολύ πιο τουριστική Τήνος έχει ακριβώς τις ίδιες υποδομές και τα ίδια κρουαζιερόπλοια με την Άνδρο κάθε χρόνο. Να ντρέπονται κι αυτοί; Ή, όχι;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Την άλλη φορά να έρθει κρουαζερόπλοιο στο λιμάνι του Κορθίου.......Το αίσχος συνεχίζεται χρόνια τώρα....

This comment was minimized by the moderator on the site

Κρουαζιερόπλοια εκτός από Μύκονο και Σαντορίνη υπάρχουν και τα λιμάνια όπως το Ηράκλειο τα Χανιά Θεσσαλονίκη ο Πειραιάς η Μήλος όπου ο τουρίστας μπορεί εκτός από το γρήγορο τουρισμό που λέτε μπορεί να πάει και σε μία ταβέρνα να φάει ένα ψάρι ή να φάει το οτιδήποτε να πιει ένα καφέ να πάρει ένα σουβενίρ ή ένα γλυκό όπου αυτά θα δώσουν ανάπτυξη στον τόπο και μία διαφήμιση προς τα έξω. Αυτή τη στιγμή στη Σαντορίνη και στη Μύκονο δενουν τέσσερα με πέντε μεγάλα κρουαζιερόπλοια την ημέρα το καθένα αποβιβάζει τρεις με τέσσερις χιλιάδες κόσμο ένα μικρό μαγαζί το οποίο μπορεί να πουλήσει έστω και μαγνητάκια για το ψυγείο φανταστείτε της τζίρους μπορεί να κάνει δεν μιλάμε για τα υπόλοιπα. Αλλά ξέχασα στην Άνδρο θέλουμε να κλείνουν τα μαγαζιά το μεσημέρι να παίρνουν το σκάφος τους και να πηγαίνουν για μπάνιο στα άχλα ή στο ζορκο ή οπουδήποτε ή να πέφτουμε και για ύπνο δεν τους νοιάζει το να έχουμε τουρισμό όπως η Μύκονος Σαντορίνη ηράκλειο θεσσαλονίκη Πειραιάς Νάξος Πάρος δεν θα γίνουμε ούτε σε 200 χρόνια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Υπάρχει βέβαια και το ερώτημα? Χρειαζόμαστε κρουαζιερόπλοια? Θέλουμε να δούμε την Άνδρο να γίνεται Μύκονος?! Να αποβιβάζονται 1000 άτομα στο νησί, απλά για μια γρήγορη βόλτα? Η θέλουμε έπισκεπτες που θα μείνουν τρεις τέσσερις μέρες κατά ελάχιστο, και θα βιώσουν στα αλήθεια ότι έχει να προσφέρει ένα νησί? Μήπως ο υπερτουρισμος είναι πρόβλημα και όχι λύση? Δείτε Ακρόπολη, δείτε Σαντορίνη, και Μύκονο...
Σταματήστε να πλασαρετε ως λύση το γρήγορο κέρδος και την κακόγουστια (σαλονακια εκεί που σκάει το κύμα, στις αποθήκες. Κάποτε εκθειάζατε την κάκιστη αυτή πινελιά, σε δικό σας άρθρο, αυτές τις μέρες η Άνδρος έχει γίνει ρόμπα, σε πάμπολα sites, για τις "ευφάνταστες ιδέες" των ιδιοκτητών του beach bar στην σταυρόπεδα.)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Συγκρίνετε Μύκονο με Άνδρο; Συγκρίνετε Κίνα με Ταϊβάν; Γράφετε πράγματα που δεν γράφουμε. Αυτό λέγεται παρανόηση ή συκοφαντία. Διαλέξτε και πάρτε. Αυτά που γράφετε επίσης συγκρίνοντας Ακρόπολη και Άνδρο είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Τα beach bar υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Το θέμα είναι πως υπάρχουν. Στην Άνδρο οι Αποθήκες έφτιαξαν ένα σκηνικό. Το ότι δεν άρεσε στο "λούμπεν προλεταριάτο" δεν σημαίνει τίποτα. "Λούμπεν" ονομάζονται και λούμπεν είναι. Μάλλον δεν ξέρετε τι σημαίνει "λούμπεν".
Σας ενδιαφέρει μάλλον ένας τουρισμός δικής σας κοπής. Βρείτε τον. Αλλά σταματήσετε να κάνετε μπούλινγκ ή να συκοφαντείτε όποιους διαφωνείτε. Κάντε διάλογο κι όχι αφορισμούς...
Τέλος.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν μου το επιτρέψει ο διαχειριστής του ιστότοπου είμαι διατεθειμένος να στείλω και να μοιραστώ μαζί σας κάποια από τα εκπονημένα ήδη Προσχέδια

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπορει ο κύριος που σοχλίασε να μην ενδιαφέρετσι πλέον, αλλά υπάρχουν επιχειρήσεις πια στο νησί που και να μεταφέρουν ανάλογο κόσμο μπορούν, να τον διαχειριστούν και να τον κάνουν να περάσει καλά τις ώρες που θα μείνει στο νησί μας. Εχει ωριμάσει η κατάσταση σχετικά, οχι πως δεν απαιτούνται τεράστια βήματα να γίνουν! Ολιγομελή γκρουπ όμως να ξέρετε, που έρχονται με ιδιωτικά γιώτ ή μικρα κρουαζιερόπλοια (του μεγέθους του σημερινού και μικρότερου), εξυπηρετούνται και περνούν πολύ καλά στο νησί, οτι κι αν κάνουν. Αυτο λένε στα feedback που δίνουν στο πλήρωμα του σκάφους τους όταν επιστρέφουν, είτε αυτο δένει στο Μπατσί, είτε στο Γαύριο ή τη Χώρα. Αν φτιαχτούν ολες οι μαρίνες με τη δυνατότητα να προσφέρουν ρεύμα και νερό, θα προσεγγίζουν και περισσότερα τουριστικά πλοία στην Ανδρο. Αν το καταλάβει αυτό η όποια δημοτική αρχή, θα προχωρήσουμε παρακάτω θετικά!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν στην Άνδρο ερχόντουσαν και κατοικούσαν μυκονιάτες πιστεύεται ότι δεν θα φτιάχνανε λιμάνι μεγάλο όπως είναι το νέο λιμάνι της Μυκόνου κάπου στην Άνδρο για να έρχονται μεγάλα κρουαζιερόπλοια. Εγώ πιστεύω απλά ότι δεν υπάρχει σωστή διοίκηση στο νησί γιατί ένα ωραίο σχέδιο με ένα ωραίο λιμάνι τύπου Μυκόνου στο χαλκόλιμνιώνα στη βόρεια πλευρά ώστε να ήταν ανάμεσα και στα τρία κέντρα του νησιού και πολύ κοντά στη χώρα και δεν θα είχες και 45 λεπτά δρόμο από το γαύριο στη χώρα με το αυτοκίνητο και θα ήταν ότι καλύτερο για το νησί για την ανάπτυξη και το καλό του τόπου μας όπου θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και κρουαζιερόπλοια και τα πλοία της γραμμής μας χωρίς να υπάρχει αυτή η ταλαιπωρία πού υπάρχει όταν έχει βόρεια μελτέμια στο γαύριο και τα πλοία μπαίνουν 1 1 με αποτέλεσμα η καθυστέρηση των πλοίων να είναι μεγάλη. Φυσικά παράλληλα θα έπρεπε να διορθωθεί και το οδικό δίκτυο της Άνδρου το οποίο πρέπει να αναβαθμιστεί με καινούργιο κόψιμο δρόμων ώστε να λιγοστέψουν οι αποστάσεις. Αλλά αυτό για να γίνει πρέπει να έρθουν οι μυκονιάτες άρα δεν θα γίνει ποτέ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για ποια κρουαζιέρα συζητάμε. Η Διοίκηση Λοτσάρη στα 4 χρόναι δεν έχει κάνει απολύτος τίποτα για τον τουρισμό

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχει κάνει όμως αρκετά το PORTO ANDROS. Και μιας και η κρουαζιέρα είναι κυρίως ιδιωτική υπόθεση μπορούν να κάνουν και άλλοι.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν γνωρίζατε από πότε έχω αναλωθεί στην προσπάθεια να προσκαλέσω εταιρείες κρουαζιερόπλοιων να προσθέσουν την Άνδρο στις προσεγγίσεις τους την Άνδρο, θα χάνατε το μυαλό σας ! Πρώτη φορά ίσως στην Έκθεση "ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ" στον Πειραιά το 1987 , την χρονιά που αποφοιτούσα από την Αρχιτεκτονική του Ε.Μ.Π. και που ήδη σε εντατικές συζητήσεις συνομηλίκων μου Ανδριωτών προβληματιζόμαστε ΠΩΣ θα επεκτείνουμε τις γνωστές 30-35 ημέρες του Ανδριώτικου Τουριστικού Κύκλου, πολλαπλασιάζοντας τις προσφερόμενες εναλλακτικές προσβάσεις. Τότε θυμάμαι Αρχικαπετάνιος στον ΧΑΝΔΡΗ ήταν Ανδριώτης (Στενιώτης νομίζω) που με το που του μίλησα μου άνοιξε την καρδιά του με πάθος και αγωνία, καθώς και εκείνος έκανε συνεχώς προτάσεις και έπαιρνε αρνητικές απαντήσεις με την δικαιολογία του Ανύπαρκτου - Ακατάλληλου Λιμανιού ! Ήταν τότε που μου καρφώθηκε η ιδέα και έγινε εμμονή να σχεδιάζω Σύγχρονες Βελτιωτικές Προτάσεις για τα 3 κύρια λιμάνια της Άνδρου, όμως με την πάροδο του χρόνου η Απαξίωση και η Αδιαφορία των ιθυνόντων με πλήγωσε θανάσιμα και πλέον "δεν δίνω δεκάρα"......