ΑΝΔΡΟΣ: Έκλεισε και σφραγίστηκε για φορολογικές παραβάσεις η ταβέρνα "ΤΑ ΣΚΑΛΑΚΙΑ"!!!

Έφτασε στην Άνδρο κλιμάκιο ελεγκτών της ΑΑΔΕ με λίστα φορολογικών ατασθαλιών καταστημάτων από τα κεντρικά της υπηρεσίας. Ο έλεγχος ξεκίνησε με τα στοιχεία του Ιουνίου της γνωστής ταβέρνας της Χώρας "τα σκαλάκια". Οι ελεγκτές είχαν ήδη επισημάνει από τους κεντρικούς ελέγχους σειρά από φορολογικές ατασθαλίες και σφράγισαν την επιχείρηση για 48 ώρες!!! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από ότι ξέρουμε. Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο (την έστειλε αναγνώστης) αποτυπώνει το πρωτόγνωρο για την Άνδρο γεγονός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η φοροκλοπή και φοροδιαφυγή στην εν λόγω ταβέρνα είχε να κάνει με την μη κοπή αποδείξεων πληρωμής επί μακρό χρονικό διάστημα (τον μήνα Ιούνιο). Ο Ιούνιος έχει ελεγχθεί μέχρι τώρα από την ΑΑΔΕ. Προφανώς θα γίνουν για όλους έλεγχοι στη συνέχεια και για τους άλλους μήνες.

Όλα ξεκινούν από την μη διασύνδεση αποδείξεων πληρωμής από την ταμειακή μηχανή με τις αποδείξεις ηλεκτρονικής πληρωμής (POS). Μέχρι τον Μαΐο οι αποδείξεις των ηλεκτρονικών πληρωμών των τραπεζών δεν πήγαιναν στην ΑΑΔΕ. Πήγαιναν μόνο οι αποδείξεις των ταμειακών μηχανών. Κάποιοι επιχειρηματίες δεν έκοβαν αποδείξεις από τις ταμειακές μηχανές, αλλά μόνο από την ηλεκτρονική πληρωμή (POS). Έτσι κατακρατούσαν και το ΦΠΑ που χρέωναν και εισέπρατταν! Και συνάμα δεν πλήρωναν φόρο εισοδήματος για το ποσό της είσπραξης. Κάτι τέτοιο λέγεται πως συνέβη και για την εν λόγω ταβέρνα κατά τον μήνα Ιούνιο.

Από τον Ιούνιο - όπως μάθαμε από υπάλληλο της Εφορίας - οι τράπεζες στέλνουν για όλες τις επιχειρήσεις τις καταστάσεις ηλεκτρονικών πληρωμών, που δεν έστελναν, στην ΑΑΔΕ. Έτσι, οι ελεγκτές υπάλληλοι της ΑΑΔΕ απλώς συγκρίνουν αποδείξεις πληρωμών και αποδείξεις εισπράξεων που κόβουν καθημερινά οι επιχειρήσεις και έχουν την πλήρη εικόνα. Και μπορούν εύκολα να επισημάνουν όσους φοροκλέπτουν το ΦΠΑ και φοροδιαφεύγουν τον υποχρεωτικό φόρο εισοδήματος.

Ξεκίνησαν λοιπόν οι έλεγχοι τον μήνα Ιούνιο και ήρθαν στο νησί να ελέγξουν όσες επιχειρήσεις παρουσιάζουν αποκλίσεις μεταξύ αποδείξεων πληρωμών και εισπράξεων. Οι αποκλίσεις όπως λέγεται για κάθε υπό έλεγχο επιχείρηση - ακόμα και σχετικά μικρή - μπορεί μηνιαίως να ανερχόταν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ! Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται υπόλογες πληρώνουν πρόστιμο. Πληρώνουν τον ΦΠΑ, που δεν απέδωσαν. Και σφραγίζονται με ειδική σήμανση για 48 ώρες την πρώτη φορά, που θα βρεθούν υπόλογες.

Η ταβέρνα "τα σκαλάκια" στην Χώρα και ο μήνας Ιούνιος ήταν ο πρώτος σχετικός έλεγχος του είδους, που έγινε στην Άνδρο. Λέγεται πως θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες έλεγχοι και σε άλλες επιχειρήσεις του είδους. Και προφανώς θα ακολουθήσουν και έλεγχοι και για άλλους επιχειρηματίες και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Ίδωμεν τι θα γίνει και τι ήθελε προκύψει...

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, από το φθινόπωρο θα γίνει πλήρης υποχρεωτική σύνδεση των ταμειακών αποδείξεων πληρωμής με των τραπεζικών αποδείξεων εισπράξεων. Και το παραθυράκι αυτό της φοροκλοπής με τις ηλεκτρονικές πληρωμές θα κλείσει. Απομένει όμως το παράθυρο των μετρητών, όπου οι επιχειρηματίες μπορούν ακόμα εν γνώση όμως και του πελάτη να φοροδιαφεύγουν...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

  

   

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και δυστυχώς δεν ειναι η μοναδική αντίστοιχη περίπτωση... Υπάρχουν καταστήματα εστίασης στο Γαύριο (ευτυχώς λιγα) στα οποία χρησιμοποιήται χωρις προηγούμενη ενημέρωση του πελάτη η διακαιολογία οτι "Ξέρετε δεν λειτουργει το POS, δεν συνδέεται, μηπως μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά...". Και όταν, ώ του θαύματος, τελικά λειτουργήσει και συνδεθεί κανονικά ολοκληρώνοντας την διαδικασία, δεν κοβεται απο την ταμιακή μηχανή το αντίστοιχο ποσο...
Αραγε πόσα φορολογικά λαυράκια θα βγάλει η διασταύρωση στοιχείων απο τα POS των τραπεζών και τις καταχωρήσεις των ταμειακών μηχανών..
Μονο με σοβαρές ποινές (οικονομικές και λειτουργικές) θα μάθουν οσοι εσκεμμένα φοροδιαφεύγουν να σέβονται τους σωστούς επιχειρηματίες αλλα και εμάς τους πελάτες..

This comment was minimized by the moderator on the site

Η κορυφή του παγόβουνο της φοροδιαφυγής στην Άνδρο.......