Σφραγίστηκαν άλλες δύο επιχειρήσεις στην Άνδρο για αδυναμία αποστολής δεδομένων στην ΑΑΔΕ!...

Σφραγίστηκαν άλλα δύο καταστήματα εστίασης στην Χώρα της Άνδρου. Είναι το Νεφέλη και το Δωδώνη. Και στις δύο περιπτώσεις είτε δεν είχαν γίνει συνδέσεις του POS με το δίκτυο του ΟΤΕ είτε το δίκτυο δεν έστελνε τα στοιχεία. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ το διαπίστωσαν και ήρθαν για επιτόπιο έλεγχο. Ελέγχθηκαν πλήρως και οι δύο επιχειρήσεις και δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό στις αποδείξεις πληρωμών και στις αποδείξεις είσπραξης.

Όμως ο νόμος είναι αυστηρός και έστω για τυπικούς λόγους και οι δύο επιχειρήσεις σφραγίστηκαν για 48 ώρες. Για την σφράγιση των επιχειρήσεων απέστειλαν στο σάιτ μας κοινό σημείωμα οι δύο λογιστές, Χρήστος Βουραζέρης και Κυριάκος Θωμάς, το οποίο και δημοσιεύουμε παρακάτω - ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

Αναφερόμενοι στην σφράγιση επιχειρήσεων εστίασης στην πρωτεύουσα του Νησιού μας, είναι ανάγκη να διευκρινίσουμε τα εξής:

Κατά την διάρκεια του ελέγχου από κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, δεν διαπιστώθηκε καμία φορολογική ή εργατική-ασφαλιστική παράβαση (π.χ. μη έκδοση απόδειξης κτλ) σε καμία από τις επιχειρήσεις που σφραγίστηκαν.

Διαπιστώθηκε αδυναμία αποστολής των ημερήσιων δεδομένων (αναφορά Ζ) των ταμειακών μηχανών στην νεοσύστατη ηλεκτρονική πλατφόρμα  της ΑΑΔΕ, για προηγούμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα για τον Ιούνιο του 2023.

Η ισχύουσα νομοθεσία, ουσιαστικά εξισώνει την μη έκδοση απόδειξης με την μη διαβίβαση των ημερήσιων δεδομένων. Για το λόγο αυτό σφραγίστηκαν οι ανωτέρω επιχειρήσεις για 48 ώρες.

Για να καταλάβει κανείς την παράλογη αυστηρότητα της νομοθεσίας, αρκεί  να μην έχουν διαβιβαστεί τα δεδομένα μίας και μόνο ημέρας  και το συνεργείο της ΑΑΔΕ προχωρά σε σφράγιση της επιχείρησης χωρίς να υπάρχει ούτε εργατική ούτε φορολογική παράβαση.

Βέβαια η σφράγιση στην περίπτωση αυτή, κατά την άποψη μας θα πρέπει να αναφέρει ως αιτία την μη διαβίβαση των δεδομένων, που είναι τελείως διαφορετική από την αιτία της φοροδιαφυγής.

Μετά τα ανωτέρω γίνεται σαφές ότι όλες πλέον οι επιχειρήσεις θα πρέπει να παρακολουθούν σε συνεργασία με τον τεχνικό των ταμειακών συστημάτων τους, την καθημερινή και με απόλυτη συνέπεια αποστολή των παραπάνω δεδομένων.

Όσες επιχειρήσεις στερούνται συνεργασίας με τεχνικό, που μπορεί να καλύψει την παραπάνω υποχρέωση είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένες να ξεκινήσουν άμεσα συνεργασία με αρμόδιο τεχνικό.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗΣ - Πτυχιούχος Ανοικτού Πανεπιστημίου

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΩΜΑΣ - Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε.....ακόμη δεν έχετε δει το έργο.....!!!! Θα κτυπηθει η φοροδιαφυγή σε κάθε περίπτωση

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι λογιστες ειναι οι ειδήμονες και οι νεοι αστερες του νησιου;;;;Να τους χαιρομαστε και καλο ψωμακι..