Σφραγίστηκε και το μεζεδοπωλείο στ' Αποίκια! Ανακοίνωση της ΑΑΔΕ: Πάρος και Άνδρος πρώτες σε παραβάσεις τον Ιούνιο!...

Η ΑΑΔΕ ολοκλήρωσε τους ελέγχους στην Άνδρο σφραγίζοντας και πέμπτο κατάστημα για 48 ώρες στην Άνδρο. Πρόκειται για το μεζεδοπωλείο "Παριανός" στ' Αποίκια. Το κλιμάκιο έφυγε από την Άνδρο και εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία καταγράφει το σύνολο των φορολογικών παραβάσεων που κατέγραψε στο νησί μας κι αφορούσαν ελέγχους για τον μήνα Ιούνιο. 

 

Όπως γράφουν τα αθηναϊκά σάιτ (Ημερησία, Newsit κλπ) η φοροδιαφυγή "άλλαξε έδρα" και από Μύκονο μεταφέρθηκε στην Πάρο και στην Άνδρο! Αναλυτικά, οι σαρωτικοί έλεγχοι έγιναν σε πολλούς προορισμούς της χώρας, με την «τιμητική» τους να έχουν οι δημοφιλείς περιοχές. Στο επίκεντρο βρέθηκαν αυτές τις μέρες Πάρος και Άνδρος, όπου πρόστιμα και κλεισίματα έπεσαν βροχή αυτές τις μέρες για τον μήνα Ιούνιο όπου καταγράφηκε ρεκόρ παραβατικότητας.

Ένας από τους βασικούς λόγους που παρατηρείται και αύξηση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων είναι οι αλλαγές που έχουν υπάρξει στα ελεγκτικά κλιμάκια. Μέχρι πρόσφατα οι ελεγκτές προέρχονταν από την περιοχή ή τον Νομό, κάτι που λειτουργούσε ανασταλτικά στην αποτελεσματικότητα των ελέγχων και την εν γένει φορολογική συμμόρφωση. 

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ φέτος έχουν προγραμματισθεί 200.000 έλεγχοι και διασταυρώσεις ενεργοποιώντας στους επιτόπιους ελέγχους την νέα ηλεκτρονική εφαρμογή «ΈλεγχοςLive» η οποία λειτουργεί στα τάμπλετ των ελεγκτών της ΑΑΔΕ και τους παρέχει τη δυνατότητα να διενεργούν αυτόματες διασταυρώσεις και επαληθεύσεις στοιχείων και να εκδίδουν επιτόπου το σημείωμα με τα αποτελέσματα του ελέγχου. 

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ-NEWSIT

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πόσα φαγάδικα κ,λ.π λειτουργούν στην Άνδρο;;;;σε πόσα έκαναν έλεγχο;;;;και βρήκανε παραβάσεις σκέψου να γίνονταν σε περισσότερα τι θα έβρισκαν.........Γιατί μου λέει ΄τι πήγανε ΄'''καρφωτοί σε κάποια;;;στο Μπατσί έγιναν έλεγχοι στο Κόρθι;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Τον βγάζουν δεν τον βγάζουν τον Αύγουστο αν οι έλεγχοι προχωρήσουν στις χρήσεις Ιουλίου.