Ο καιρός και ο πόλεμος (!) "σύμμαχοι" της Άνδρου!!!

 

Ρωτήσαμε ιδιοκτήτη γνωστού μπαρ στο Γαύριο για το πως βλέπει την κατάσταση αυτές τις μέρες στο νησί. Η ερώτηση είχε ως αφετηρία την κίνηση που ακόμα έχει το νησί τα Σαββατοκύριακα. Μας είπε: "βοηθά ο καιρός. Είμαστε 10 Νοεμβρίου και ο καιρός είναι ανοιξιάτικος ακόμα. Αυτό επιτρέπει να έρχονται Έλληνες, αλλά και ξένοι. Κυρίως Γάλλοι. που λόγω καιρού έχουν παρατείνει τις διακοπές τους. Να σκεφτείς πως αρκετά μαγαζιά δεν έχουν ακόμα κλείσει".

Κάτι που το επιβεβαιώσαμε και με την μαρτυρία του ιδιοκτήτη του εστιατορίου Αρχιπέλαγος στο Νειμποριό της Χώρας που υπολογίζει πως θα μείνει ανοικτός μέχρι τέλος του μήνα. "Υπάρχουν ακόμα ξένοι στο νησί" μάς διαβεβαιώνει." Έχει ο καιρός γυρίσματα, λοιπόν. Και το ότι δεν έχει βρέξει και δεν έχει έρθει φθινόπωρο και χειμώνας βοηθά στην παράταση κατά κάποιο τρόπο της τουριστικής σεζόν. Ιδίως τα Σαββατοκύριακα.

Όμως και ο πόλεμος στη Γάζα βοηθά τον χειμερινό "εποικισμό" της Άνδρου από Ισραηλίτες. Είναι πλέον αρκετές οι οικογένειες από το Ισραήλ που έχουν φτάσει και στην Άνδρο. Πολλά είναι τα σπίτια που νοικιάζονται για ένα ή και τρεις μήνες. Στην Υδρούσα είναι πλέον αρκετοί με οικογένειες που θέλοντας να αποφύγουν τις συνεχείς επιθέσεις με ρουκέτες από την Χαμάς ή την Χεσμπολάχ και βρήκαν διέξοδο μια προσωρινή εγκατάσταση στην φιλική Ελλάδα. Και πλέον ανάμεσα τους και αρκετοί ισραηλίτες που ήδη έχουν ήδη σχέση με την Άνδρο. 

Έρχονται οικογενειακώς και νοικιάζουν σπίτια. Προτιμούν αρκετά από τα οποία έχουν και θέρμανση. Τα νοικιάζουν από ένα μέχρι τρεις μήνες προβλέποντας πως θα πάρει καιρό να ηρεμήσει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τον πόλεμο που ξεκίνησε με τις σφαγές της η Χαμάς και την πολεμική απάντηση του Ισραήλ σε αυτές.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet