ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΡΙΔΗΜΑ: Μια πιστοποιημένη και βραβευμένη κτηνοτροφική μονάδα στην Άνδρο

Τους αδελφούς Τριδήμα τους ξέρουν καλά στο Γαύριο και τους γνωρίζουν και στην Άνδρο. Οι δύο πρώτου, ο Κώστας και ο Σταύρος, πήγαν για σπουδές στην Αθήνα. Βρέθηκαν στα χρόνια της κρίσης εκεί και η οικονομική κατάσταση τους έφερε πίσω στο νησί με στόχο να στήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Με ισχυρές αγροτικές αναφορές, μιας και καταγωγή τους είναι από το Μακροτάνταλο, έγιναν αγροτοκτηνοτρόφοι και άνοιξαν κρεοπωλείο και στη συνέχεια αλλαντοποιείο. Με τις δυνατότητες που έδωσε η εκπαίδευση ξεκίνησαν από την αρχή τις παρουσιάσεις των δικών τους προϊόντων σε πανελλήνιες εκθέσεις τροφίμων. Στόχος να ξεχωρίσουν και να εξάγουν τα παραγωγή τους πέρα από τα στενά όρια της Άνδρου. Κάτι που πέτυχαν με την πρώτη παρουσία τους λόγω της ποιότητας, αλλά και της πρωτοτυπίας των προϊόντων τους. 

Η σημερινή παρουσία τους ξεκίνησε πριν λίγες μέρες όταν αναγνώστης έστειλε στο Εν Άνδρω φωτογραφίες και ένα σημείωμα που ανάρτησαν στο facebook με αφορμή την βράβευση τους πριν λίγες μέρες σε μεγάλη πανελλήνια έκθεση. Με αυτά ως αφετηρία τηλεφωνήσαμε και ζητήσαμε δύο λόγια και φωτογραφίες από την δουλειά τους, την ιστορία τους, τις επιβραβεύσεις τους. Ο Κώστας που χειρίζεται την επικοινωνία της επιχείρησης μάς απάντησε.

Έγραψε αμέσως το σημείωμα, και έστειλε τις φωτογραφίες, που του ζητήσαμε. Και συζήτησε μαζί μας για ώρα για την δουλειά τους και τη ζωή τους. Μάς εντυπωσίασε η εύκολη ανταπόκριση του, ο μικρός χρόνος της ανταπόκρισης, αλλά και η ζεστή στάση του στην συζήτηση, που είχαμε μαζί του. Και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η επιχείρηση τους εκτός από τα ποιοτικά προϊόντα, που ήδη έχουν κερδίσει από την αρχή πολλά βραβεία, έχει και εκείνο το προσωπικό και φιλικό ύφος, που εκπέμπουν τα αδέλφια που χρειάζεται για να κερδίσουν τον κόσμο. 

Μέχρι εδώ εμείς όμως. Από εδώ και πέρα ας μιλήσουν τα αδέλφια μέσα από το σημείωμα και τις φωτογραφίες που έστειλε μέσα σε λίγες ώρες ο Κώστας Τριδήμας στον ιστότοπο μας:

"Είμαστε τρία αδέλφια. Η τρίτη γενιά αγροτοκτηνοτρόφων, Είμαστε δύο αδέρφια στο κρεοπωλείο και στο αλλαντοποιείο: ο Κώστας και ο Σταύρος και ο μικρός Αντρέας στο βουνό, που ασχολείται με την εκτροφή των ζώων. Τον συμβουλεύει ο πατέρα μας, ο Λευτέρης, ο οποίος είναι και ο σπερματοχύτης του νησιού, που βοηθά στην βελτίωση των ζώων. Εκτρέφουμε αγελάδες,  αιγοπρόβατα, χοιρινά, κότες, κουνέλια. Τα αρνί είναι ο βασιλιάς του κρέατος για μας. Στόχος μας η διατροφή και η ευζωία των ζώων, που παρέχει απλόχερα η εξαιρετική φύση της Άνδρου.

Το 2014 ανοίξαμε το κρεοπωλείο στο Γαύριο με σκοπό να διοχετεύσουμε την παραγωγή μας απευθείας στους καταναλωτές. Ταυτόχρονα στηριζόμαστε και στην επέκταση της δουλειάς μας με την βοήθεια και των παραγωγών του νησιού. Η αγάπη και το μεράκι μας για το κρέας μας οδήγησε  στην απόφαση ενός αλλαντοποιείου. Έτσι το 2019 ξεκινάμε και 2020 είμαστε το πρώτο αλλαντοποιείο στο νησί. Ο κορονοΐος μας εμπόδισε στο να γνωρίσουμε τα προϊόντα μας εκτός Άνδρου.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2023. Τότε με την έναρξη των εκθέσεων - με την βοήθεια και της περιφέρειας Ν. Αιγαίου - λάβαμε μέρος στην  9η Expotrof και στα βραβεία AFFA. Εκεί το πρόβειο προσούτο πήρε την τρίτη θέση σαν frozen food και τη δεύτερη σαν Νew Comer. Το χοιρινό σαλάμι απέσπασε 1 αστέρι.

Την ίδια χρονιά πήγαμε και στην Foodexpo. Το πρόβειο σαλάμι πήρε το ασημένιο βραβείο στα special awards 2023. Και τέλος το 2024 λάβαμε μέρος στην  10η Εxpotrof πάντα με την βοήθεια της περιφέρειας. Στα βραβεία AFFA η λούζα αερος απέσπασε την τριτη θέση σαν frozen food. Κι όχι μόνο αυτό  αλλά στην οικογένεια της aegean cuisine μπήκε η τζιλαδιά και τα λουκάνικα στην γλίνα. 

Έτσι γνωρίσαμε το προϊόντα και την παραγωγή της Άνδρου έξω από αυτήν. Και συνάμα κερδίσαμε εμπειρίες και βραβεία. Όλα μας τα προϊόντα είναι με παραδοσιακές συνταγές, χωρίς χρωστικές και νιτρικά, από δικά μας κρέατα, αλλά και ντόπιων παραγωγών συνεργατών. 

Στην σελίδα μας  afoi-tridima.gr υπάρχουν όλα τα προϊόντα μας και πολλά στοιχεία γι΄ αυτά. Όπως και στις σελίδες AFFA.gr και Specialist awards."

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εξαιρετικοί επαγγελματίες με ήθος τιμούν με την δράση και παρουσία τους το νησί,με ντόπια κρέατα απο τα ζώα τους και με εξαιρετικά προιόντα παραγωγής τους με τίμιες και λογικές τιμές. Η οικογένεια μου και εγώ τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία. Γιάννης και Βάσια Γεωργίου Άνω Γάυριο. .

This comment was minimized by the moderator on the site

αξιοι συγχαρητηριων για την προσωπικοτητα αυτων των παιδιων, με ηθος και ευγενεια.
τους γνωρισα στο καταστημα τους και η συζητηση για το μελλον των νεων στο νησι μας, με εξεπληξε με τις αποψεις τους και την θερμη να ζησουν και να δημιουργουν στο τοπο τους.
δημιουργουν μεσα απο την δουλεια τους με πολυ αγαπη και καθημερινη φροντιδα και καθε σχολαστικοτητα στην επιχειρηση τους.
Με εξεπληξε εμενα και την παρέα μας η συντομη επισκεψη στα αγροκτηματα που διατηρουν μεσα στο Καμπο Γαυριου, οπου βλέπεις ζωα προσεγμενα καθαρα και φροντισμενα με μερακι και αγαπη.
συγχαρητηρια παιδια και παντα με υγεια