ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ: ΤΟ 2023 Η ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΑΦΙΞΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΗΤΑΝ 8,06%...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στατιστικά Επιβατικής Κίνησης νήσου Άνδρου περιόδου 2022-2023

 

(Σύμφωνα με δελτίο του λιμεναρχείου Άνδρου κατά 8,06% ή 20.927 επιβάτες αυξήθηκε η κίνηση από Ραφήνα προς Άνδρο το 2023 σε σχέση με το 2022. Την ίδια περίοδο αυξήθηκε η κίνηση ΙΧ, φορτηγών, λεωφορείων και δίκυκλων. Κάτι που δείχνει τη δυναμική του νησιού που σταδιακά ανεβαίνει στις προτιμήσεις των επισκεπτών - Εν Άνδρω) 

 Από την Λιμενική Αρχή Άνδρου ανακοινώνονται τα ακόλουθα Στατιστικά Στοιχεία της κίνησης των επιβατών, που κατέφθασαν με Δρομολογημένα Πλοία στο νησί της Άνδρου κατά τη περίοδο (Ιανουάριος – Δεκέμβριος ) 2023, όσο και των οχημάτων που φορτώθηκαν εκφορτώθηκαν σε αυτά κατά την ίδια χρονική περίοδο, ενώ παρατίθενται και συγκριτικά στοιχεία με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει μια αύξηση τόσο των αποβιβασθέντων επιβατών στο νησί της Άνδρου της τάξης του 8,06 % (+20.927 επιβάτες), όσο και των επιβιβασθέντων από αυτό προς έτερους προορισμούς, που άγγιξε το 8,71% (+22.428 επιβάτες). Αύξηση παρουσιάζει και η επιβατική κίνηση της Άνδρου με την Κάρυστο, την Σύρο, την Τήνο, αλλά και την Ραφήνα που είναι και το λιμάνι με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση άφιξο-αναχωρήσεων.

Συγκεκριμένα οι επιβάτες που αφίχθησαν στην Άνδρο από την Κάρυστο παρουσίασε μια αύξηση της τάξης 68,41%, από το λιμάνι της Σύρου της τάξης 40,51% και από το λιμάνι της Τήνου και της Ραφήνας μια αύξηση της τάξης 18,07%, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας της τάξης του 7,49% (+17.303 επιβάτες).

Παράλληλα, αντίστοιχη αύξηση παρουσίασε και η επιβατική κίνηση προς τα λιμάνια αυτά και κυρίως της Καρύστου της τάξης του 118% και της Σύρου του 12%, ενώ από τα λιμάνια της Τήνου και της Ραφήνας η αύξηση ανήλθε στο 7% και 8,5% αντίστοιχα.

Ακολουθούν παρακάτω οι αναλυτικοί πίνακες των στατιστικών στοιχείων:

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ αναλυτική και επαγγελματική δουλειά από την Λιμενική Αρχή!