Η Άνδρος, οι γεύσεις της και οι άνθρωποί της στον Σκάι...

Ανεβαίνοντας στο μονοπάτι για την Πανάχροντο 

Το πρώτο μέρος της εκπομπής της Ντίνας Νικολάου «ένα τραπέζι Ελλάδα» ήταν αφιερωμένο απόψε Κυριακή από τις 20:00 μέχρι τις 20:30 στην Άνδρο, στα ξεχωριστά σημεία της, στις γεύσεις της, στους ανθρώπους της.

Η εκπομπή ξεκίνησε με ένα τραπέζι με ανδριώτες στην Άνδρο. Μετά το πλάνο ανοίγει και η Νικολάου βρίσκεται στην ύπαιθρο να κάνει ιππασία στην φάρμα του Κόση με άλογα και αγελάδες. Στη συνέχεια βρίσκεται στην Χώρα για γλυκό στου Λυγίζου, Ο Βαγγέλης Λυγίζος την «ξεναγεί» με δύο λόγια στις απαρχές της αστικής ζαχαροπλαστικής στην Άνδρο μέσα από την διαδρομή της νουγκατίνας από την Αλεξάνδρεια στην Χώρα.

Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει πρωινό στου Περάκη με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας και μετά για μαγείρεμα με την Κατερίνα Ρεμούνδου στου Ζοζεφ. Μαγειρεύοντας  η κουβέντα είναι για την Άνδρο και τον Πιτροφό. Το αρνάκι της Κατερίνας εντυπωσιάζει.

Μαγειρεύοντας στου Ζοζέφ

Ακολουθεί μια γνωριμία με τα σπουδαία μονοπάτια της Άνδρου. Η παρέα της Νικολάου ανεβαίνει από το μονοπάτι στην Μονή Παναχράντου. Σκηνές μοναδικές που αναδεικνύουν το ξεχωριστό της Άνδρου με οδηγό την Αριάνα ΜασέλουΚατάληξη το μοναστήρι όπου οΕυδόκιμοςετοιμάζει φουρτάλια και άλλα εδέσματα και η παρέα συντρώγει μέσα σε ένα θερμό κλίμα.

Ένα ακόμα γρήγορο πέρασμα από την Παλαιόπολη, τον συνεταιρισμό των γυναικών και την Χώρα σε καταστήματα για εκλεκτά τοπικά προϊόντα του δικτύου της Aegean Cuisine.

Στο δίκτυο της Aegean Cuisine

Μερικά ακόμα πλάνα στην ύπαιθρο, στις αγελάδες. Και μετά ζητά από τους απλούς Ανδριώτες να σχολιάσουν μπροστά στο φακό τις γεύσεις που προτιμούν…  

Στον συναιτερισμό γυναικών

Οι ανδριωτες επιλέγουν γεύσεις

Και τέλος στον Φελλό για ένα τελευταίο πιάτο φουρτάλιας με τον Βαγγέλη. Κάπου εκεί συναντηθήκαμε και καθίσαμε παρέα με την Ντίνα Νικολάου. Οι εντυπώσεις εξαιρετικές. Όμως αυτό που της χαράχτηκε περισσότερο όπως μας είπε ήταν η Μονή Πανάχραντου και η προσωπικότητα του Ευδόκιμου. «Θα άξιζε μια εκπομπή μόνος του» σχολίασε. «Μοναδικό περιβάλλον και μοναδικοί άνθρωποι»…

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Βεβαίως. Θα προσθέτουμε καθημερινά λεπτομέρειες μόνο γι' αυτήν την εκπομπή από εδώ ως την αιωνιότητα.Τίποτα άλλο;

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο σας που το κάνατε και ελπίζω εάν υπάρχουν ελλείψεις από άλλα μέρη που έδειξε η εκπομπή να τις προσθέσετε και αυτές αργότερα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς δεν το άκουσα. Είδα μόνο τον τίτλο Άγρια Δύση. Άνοιγα την φωτογραφική μηχανή. Μάλιστα αναρωτιόμουν που είναι το συγκεκριμένο μέρος στην Άνδρο. Δεν πρόλαβα να βγάλω φωτογραφία τα λειβάδι με τις αγελάδες και τα άλογα. Αλήθεια εσείς δεν σας έτυχε να χάσετε μια φράση όταν ξεκουμπώνετε μια μηχανή; Με εντυπωσιάζει η άδικη καχυποψία σας. Και μάλιστα από την στιγμή που πρόσθεσα στο κείμενο αμέσως το όνομα όταν μου το γράψατε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Λίγο δύσκολο να μην την ξέρετε καθώς την αναφέρει στο άνοιγμα της εκπομπής....

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν σας περνά από το μυάλο σας πως δεν την ξέραμε; Μολις μας το γράψατε μπήκαμε και το προσθέσαμε. Για δεστε το...
Ούτε σας περνά από το μυαλό σας πως και άλλα που ήταν στην εκπομή και δεν ξερουμε ή δεν θυμόμαστε και δεν γράψαμε; Αλλά αυτά ήταν στην Χώρα και δεν τα προσέξατε. Ή, δεν γράψαμε και για άλλα πρόσωπα που δεν ξέραμε. Δυστυχώς δεν σας ενδιαφερει η Άνδρος. Η διαφήμιση στη γειτονιά σας μάλλον σας ενδιαφέρει.


μηση

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη εν Άνδρω
This comment was minimized by the moderator on the site

Ή φάρμα με τις αγελάδες είναι ή πασίγνωστη ταβέρνα του Κοσση στην βορεια Ανδρο. Κρίμα να διαφημίζετε όλους τους άλλους εκτός από αυτόν....