Γνωρίζοντας την Άνδρο και ξαναζωντανεύοντας τους περιστερώνες της

 

Περιστερώνας ανακαινισμένος στην περιοχή του Κορθίου (φωτο: "εν Άνδρω")

Στις 5 Νοεμβρίου το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κορθίου επισκέφθηκαν τον υγρότοπο του Όρμου Κορθίου, που βρίσκεται στην παραλία Μύλος και ενημερώθηκαν για τη σπουδαιότητα των υγροτόπων στο φυσικό περιβάλλον του νησιού, καθώς και για όσα έχουν γίνει στα πλαίσια του Life για την προστασία τους και τι θα γίνει στο μέλλον ώστε να παραμείνουν πηγή ζωής για το νησί.

Τα πιαδιά του Γυμνασίου παρέμειναν στος χώρο και συνεργάστηκαν σε δραστηριότητες, ενω αυτά του Λυκείου επισκέφθηκαν το κέντρο ενημέρωσης του LIFE, στον Όρμο και παρακολούθησαν σχετικό βίντεο και συζήτησαν για το πρόγραμμα και για το οφελος του νησιού από αυτό.

Παρακλουθώντας προβολή βίντεο για το περιβάλλον στην έκθεση του Life στο Μπατσί (φωτο: εν Άνδρω")

Στις 21 και 22 Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού σχολείου Μπατσίου επισκέφθηκαν την έκθεση του LIFE, που λειτούργησε όλο το καλοκαίρι στο Μπατσί και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το φυσικό περιβάλλον του νησιού και τις δράσεις προστασίας του.

Συνάμα η ομάδα που εργάζεται στο LIFE ΑΝΔΡΟΣ ολοκλήρωσε την παράδοση του εκπαιδευτικού υλικού του προγράμματος σε όλα τα σχολεία του νησιού, ενημερώνοντας τους εκπαιδευτικούς σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος της Άνδρου.

Τέλος το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου η ομάδα LIFE ΑΝΔΡΟΣ παρέλαβε από την ομάδα ANIMA περιστέρια για τον περιστεριώνα που βρίσκεται στην περιοχή της Καππαριάς και είναι ένας από τους τρεις περιστεριώνες που αποκαταστάθηκαν και επαναλειτουργούν στην Άνδρο, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE. Οι περιστεριώνες αποτελούν μία μεσαιωνική πρακτική και παρείχαν στους ιδιοκτήτες τους τροφή και λίπασμα. Στόχος του προγράμματος να ενθαρρύνθεί σταδιακά η επαναλειτουργία και χρήση των παλιών περιστεριώνων του νησιού. Με την επαναλειτουργία τους θα διασωθούν και μπορούν να αποτελέσουν και μια μορφή αγροτικής εκμετάλευσης από τους ιδιοκτήτες τους.

Εκ του γραφείου ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet