Οι επιστήμονες για τα νερά της Άνδρου - Επιστολή αντιπροέδρου Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων

Μετά από τόσα που έχουμε ακούσει για τα νερά της Άνδρου καιρός να ακούσουμε και τους ειδικούς. Με πρωτοβουλία της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 διοργανώνει την εκδήλωση ΓΕΩΛΟΓΙΑ & ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΝΔΡΟΥ με ομιλητές τον καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών Δ. Παπανικολάου, τον υποψήφιο διδάκτορα του Γεωπονικού Πανεπιστήμίου Φ. Φιλιππίδη και τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Γ. Σταμάτη.

Το θέμα είναι καυτό με δεδομένο πως πολλά έχουν λεχθεί για τα νερά του νησιού, αλλά ουδέποτε οι επιστήμονες κάθησαν γύρω από ένα τραπέζι για να δούμε τι θα πουν μιλώντας μεταξύ τους. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Στο Εν Άνδρω το είχαμε ζητήσει από πέρσι πριν ανέβουν οι τόνοι γύρω από το θέμα με αφορμή την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων και περιμένουμε λοιπόν με ιδιαίτερη ανυπομονησία την συζήτηση την άλλη εβδομάδα...

"Εν Άνδρω"

Από το αντπρόεδρο της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων λάβαμε διευκρινιστικό σχόλιο στην ανάρτηση της πρόσκλησης που λάβαμε. Την αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας προς ενημέρωση σας - Εν Άνδρω.

ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΔΡΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Αγαπητές, Αγαπητοί συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
θέλω αρχικά να σας ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκρισή σας ως προς ενημέρωση και προβολή της εκδήλωσης της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων σχετικά με την Γεωλογία και Υδρογεωλογία της γενέθλιου Νήσου μας. Είναι τύχη και ευκαιρία για τον τόπο μας η με επιστημονική ακρίβεια και ενάργεια ενασχόληση επιστημόνων με σημαντικές πλευρές του Φυσικού Περιβάλλοντος της Άνδρου και ιδιαιτέρως των διακεκριμένων, διεθνώς στον τομέα τους, καθηγητών Πανεπιστημίου που συμμετέχουν. 
Για αυτό ακριβώς θέλω να κάνω μερικές διευκρινήσεις, ως υπεύθυνος για την διοργάνωση από πλευράς Ε.Α.Ε., προς αποφυγή πιθανών παρερμηνειών και εκτροπής από την ουσία της ημερίδας που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε ως Εταιρεία. Σκοπός μας είναι μέσα από την ανάπτυξη και παρουσίαση με απλό και εύληπτο τρόπο επιστημονικών δεδομένων και παγκοσμίως αποδεκτών θέσεων την ανάδειξη της ιδιαιτερότητας αλλά και της σημασίας πλευρών της γεωλογίας και της υδρογεωλογίας του νησιού μας. Σ' αυτό το σημείο τονίζω ότι ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει η ΕΚΔΗΛΩΣΗ μας με την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ ή γενικότερα του ΧΥΤΥ στο Νησί. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτό είναι άλλο θέμα που εκφεύγει των επιστημονικών στόχων και της ουσίας της όλης εκδήλωσής μας. Πιστεύω να μην εκπέσουμε και εμείς ως Ανδριώτες στο σταθερό πρόβλημα της χώρας: να συζητάμε χωρίς την απαιτούμενη σοβαρότητα και συστηματικότητα τα όποια προβλήματά μας. Καλό είναι, θεωρώ, από πλευράς του έγκριτου ιστoτόπου σας αυτό σχετικά να διευκρινιστεί και προβληθεί.
Θέλω να πιστεύω και στόχος είναι η ημερίδα μας, με τις ομιλίες και την επίσκεψη της Κυριακής στην Κεντρική και Βόρεια Άνδρο που έχει προγραμματιστεί, να γίνει ευκαιρία για ατομικό προβληματισμό, βάθεμα και αύξηση του προσωπικού πλούτου του καθενός μας σε σχέση με το ιδιαίτερο και θαυμαστό φυσικό περιβάλλον της Άνδρου και όχι αφορμή για προσωπικές αντεκδικήσεις και έριδες. Φυσικό περιβάλλον που όλοι γνωρίζουμε αλλά μπορεί και πρέπει να αποκτήσει και το φως της επιστημονικής γνώσης. Είμαι σίγουρος από την ποιότητα των ομιλητών που συμμετέχουν στην όλη εκδήλωση ότι θα πετύχουμε την ατομική βελτίωση των συμμετεχόντων στην όλη ημερίδα και αυτό θα είναι το πραγματικό όφελος για όλους μας.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας,
Με εκτίμηση
Βασίλης Τσατήρης
Α' Αντιπρόεδρος Ε.Α.Ε.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ελπίζω να μάθουμε σύντομα την καινούργια ημερομηνία της ομιλίας

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάτι γίνεται!
Κάποια κουκιά δε βγαίνουν!
Λες να μη γίνει η παρουσίαση?
Μπερδεύτηκε η πραγματικότητα με το δόλο?
Αλήθεια πιούς επιστήμονες Υδρογεωλόγους έχει βάλει ο δήμος για τη μελέτη?
Προβλέπω πολύ γέλιο!
ΥΓ: Τόσο επίκαιρο θέμα και καταχωνιάστηκε τόσο κάτω? Κάτι συμβαίνει και δε λέτε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν σας βολευει να ακουτε την αληθεια εε???
Κριμα!!
Τελικα αλλους θα παρει το πουλμαν για τον εισαγγελέα, κύριέ μου!!! Αυτους που παρακολλουν τις υπηρεσιες και σπαταλουν δημοσιο χρημα σε ασκοπες ενέργειες...!!
Φιλακιααασαα

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν πιστευω μετα απο το "ξεσκεπασμα" που εγινε να επιμενετε να κανετε την ημεριδα....???

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπημένο Ενάνδρω ειμαι μέλος της εταιριας Ανδρίων επιστημόνων αλλα για ευνοητους λόγους δεν αναφερω το ονομά μου....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Είμαστε σε δίλημμα: Θέλουμε να βάλουμε όλο το σχόλιο σας, αλλά ωρίς όνομα τα όσα λέτε αποδυναμώνονται και το χερότερο κινδυνεόυμε να εμπλακούμε στις όποιες εσωτερικές αντιθέσεις της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημονων. Κάτι που πραγματικά δεν το θέλουμε μιας και δεν είμαστε μέλη και δεν ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα. Για ξανασκεφτείτε το. Αν το αποφασίσετε μπορούμε να σας φιλοξενήσουμε και σχόλιο και άρθρο... Περιμένουμε και κρατάμε το σχόλιο σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.
ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΧΙ.
ΕΙΜΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΝΟΜΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΑΣ.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ .....

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς κύριο "Χαλά".
Το δικά σας τα στοιχεία κύριε "Χαλά" μπορείτε να μας τα δώσετε για να ξέρουμε που να στείλουμε τη μήνυση;
Έλεος με τις συκοφαντίες σας. Πρέπει επιτέλους να τελειώνει αυτό.

This comment was minimized by the moderator on the site

Στον αρχικό σχολιασμό μας είπαμε πως σίγουρα θα γίνει κουβέντα για το ζήτημα του ΧΥΤΥ. Κάτι που επαναλλάβαμε και στον ιδιωτικό σχολιασμό μας με mail προς τον κ. Τσατήρα όταν του απαντήσαμε στο γράμμα/σχόλιο του και του είπαμε πως όσα γενικά και αόριστα μας γράφει σκοντάφτουν στην πραγματικότητα της ιδιότητας των ομιλητών. Άρα πολύ λογικό να γίνει συζήτηση και για τα υδρολογικά του ΧΥΤΥ. Και αυτά που λέει στο γράμμα του ο κ. Τσατήρης (τον οποίο προσωπικά δεν γνωρίζουμε) είναι γενικότητες. Βεβαίως θεωρούμε πως κάποιος στο πάνελ πρέπει να θέσει και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς ώστε να γινει επιστημονικός διάλογος.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Δρ.Σταματης ειναι... (διαγράφεται μια προσβλητκή φράση) για να πει αυτα που θελουν, κατα του ΧΥΤΥ στην Πλουσκα. Δυστηχως η ολη εκδηλωση αποδειχτικε ενα ΦΙΑΣΚΟ!! Κριμα για την Ενωση Ανδριων Επιστημονων. Θα επρεπε να ηταν πικο προσεκτκη και να μην πεσει στην παγιδα... (διαγραφεται ένα όνομα)... .
https://youtu.be/FOQTYlnwJ14
Παρακαλω το Ενανδρω να κοινοποιησει το σχολιο μου. Αναφερεται με στοιχεια σε γεγονότα, και αληθινα ονοματα

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα