Άνδρος: και η βρόχα έπεφτε "στρέιτ θρου"!!!...

 

Προσοχή είναι ο καταρράκτης των Λειβαδίων!!! Καμία σχέση με τον καταρράκτη της Παλαιόπολης. Κατεβαίνει από το Βραχνού στα Λειβάδια όταν βρέχει πολύ. Συμπέρασμα: έβρεξε πολύ...

Ο παραπάνω τίτλος είναι από φράση του αείμνηστου λαϊκού συνθέτη και τραγουδιστή Γιώργου Ζαμπέτα. Μια φράση μάγκικη της εποχής του. O Ζαμπέτας ανακάτευε συχνά μάγκικες ελληνικές λέξεις με αγγλικές φτιάχνοντας μια δική του ξεκαρδιστική αργκό. Εδώ παίρνει μια ελληνική λέξη στην αργκό και την μπλέκει με μια αγγλική έκφραση, που δεν αναφέρεται στην βροχή. Με αυτό τον τρόπο ο Ζαμπέτας ήθελε να δείξει πόση πολύ και διαπεραστική βροχή έπεφτε ασταμάτητα.

Πρώτη Στάση: ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ - ΛΕΙΒΑΔΙΑ

 

Αυτή την φράση σκέφτηκα σήμερα το μεσημέρι όταν φίλος μου είπε στο τηλέφωνο: "δεν το πιστεύω, βρέχει στην Άνδρο συνέχεια 50 ώρες!!! Διαπέρασε τα πάντα η βροχή." Ή, όπως θα έλεγε και ο Ζαμπέτας του απάντησα γελώντας: "και η βρόχα έπεφτε στρέιτ θρου"!!!!

Δεύτερη Στάση: ΑΠΟΙΚΙΑ - ΝΕΡΟΣΥΡΜΕΣ

Τριτη Στάση: ΑΡΝΗ

Έξω από την Άρνη τα νερά κατεβαίνουν ασταμάτητα από την Κουβάρα, ενώ γύρω η βροχή συνεχίζει...

Οι σημερινές φωτογραφίες μας είναι από αναγνώστες και φίλους από όλη την Άνδρο και  πιστοποιούν το μέγεθος της βροχής στο νησί. Ευχαριστούμε τους Νίκο Χαζάπη, Χρήστο Σκανδάλη, Πέτρο Κολοβέντζο, Γιάννη Γλυνό, Αντώνη Σαλούβαρδο. Αυτά για σήμερα. Αύριο θα υπάρχει συνέχεια με νέες βροχές, χιόνια και χιονόνερο!!! Μια χαρά χειμώνας εφέτος. Ή, όπως έγραφε και ο συνεργάτης μας Κ.Χ. πριν λίγο καιρό: "απο νερό φέτος να πιούν και οι κότες"!!!

Τέταρτη Στάση: ΜΠΑΤΣΙ & ΓΑΥΡΙΟ

Μπατσί - Πλημμυρισμένα κτήματα

Γαύριο - Πλημμυρισμένο οικόπεδο.

Πεμπτη Στάση: ΚΟΡΘΙ

Ο ποταμός του Ρωγού στον Όρμο

Ο Καπαριανός ποταμός  

Ο Καπαριανός ποταμός στη θέση Λούρος στην περιοχή του αγροκτήματος Ζαγοραίου

 

 

Υδροβιότοπος παραλίας Μύλου

"Εν Άνδρω"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet