Φωτιά ακόμα και στην μουσκεμένη γη!!!

Από το σημερινό περιστατικό. Οι Εθελοντές σβήνουν τα τελευταία αποκαϊδια στην κορυφογραμμή απέναντι από την Χώρα. Θολή η φωτογραφία, θολό και το πως μπήκε μια ακόμα φωτιά και μάλιστα με την γη μουσκίδι!!!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μόνο στην Άνδρο συμβαίνουν αυτά. Σήμερα το απόγευμα ξέσπασε φωτιά στη θέση Τρύπες δύο χιλιόμετρα από την Χώρα!!! Επί 70 ώρες έβρεχε ασταμάτητα σε όλη την Άνδρο. Σήμερα ήταν η δεύτερη ηλιόλουστη μέρα μετά από τόση βροχή. Άρκεσε αυτό το σύντομο διάλειμμα λιακάδας για να αρχίσουν πάλι οι φωτιές στην μουσκεμένη γη!!!

Πως γίνεται αυτό στην Άνδρο; Άγνωστο. Και οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες της Χώρας που πρόλαβαν και την έσβησαν αυτό ρωτάνε. Ας μην ξεχνάμε πως πρόπερσι, ενώ υπήρχαν χιόνια στην Βουρκωτή άγνωστοι κατάφεραν και έβαλαν φωτιά!!! Κι έτρεχαν πυροσβέστες και δασοπυροσβέστες να την σβήσουν!!! Πράγματα που αλλού φαντάζουν εξωπραγματικά στην Άνδρο τείνουν να γίνουν συνήθεια!!!

Για να καταλάβετε, δασοπυροσβέστης στα Λειβάδια μόλις είχε γυρίσει από την δουλειά του, όταν ειδοποιήθηκε για την φωτιά. Η πρώτη του αντίδραση: «μα είναι δυνατόν;» Κι όμως ήταν!!! Βγήκε να δει και δεν έβλεπε την φλόγα, παρά μόνο τον καπνό. Ντύθηκε συνάντησε άλλους 7 συναδέλφους του και με ένα πυροσβεστικό όχημα και ιδιωτικά αυτοκίνητα έφτασαν στις Τρύπες όπου η φωτιά είχε πλέον πιάσει την ράχη του βουνού με κατεύθυνση το Υψηλού. Την πρόλαβαν, την σταμάτησε και ένας πέτρινος τοίχος και σε λίγο την έσβησαν. Κάηκαν 4 στρέμματα θάμνοι.

Τι μας λέει η παραπάνω ιστοριούλα από το σημερινό πυροσβεστικό δελτίο; Πως όλα τα παράξενα στην Άνδρο συμβαίνουν!! Και μη χειρότερα…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet