"Εβδομάδα του διαβόλου" στην Άνδρο: Πολύ κρύο μέχρι το Σάββατο!!!

 

Ερημιά στην Αγορά...

Όπως οι… χοροί, έτσι και η κακοκαιρία καλά κρατεί στην Άνδρο. Ο χειμώνας φέτος φαίνεται σαν να μην έχει τελειωμό. Οι Αλκυονίδες μέρες δεν ήρθαν ποτέ και μαζί τους… χάθηκαν και οι ωραίες χειμωνιάτικες λιακάδες, χαρακτηριστικό του καιρού των Κυκλάδων.

Το χειρότερο όμως είναι άλλο. Η εβδομάδα που μπήκε μοιάζει με «εβδομάδα του διαβόλου» αφού μέχρι το επόμενο Σάββατο (18.2) τουλάχιστον, η θερμοκρασία στην Άνδρο θα ακροβατεί μεταξύ των -2 έως 6 βαθμών!!! Δηλαδή μιλάμε για πολύ και συνεχές κρύο, που τις νύχτες θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερό.

Οι άνεμοι βόρειοι (Τραμουντάνα) θα μεταφέρουν ψυχρές αέριες μάζες από τον ευρωπαϊκό και ρωσικό βορά, με ένταση 7-8 μποφόρ. Κάποιες ψιλές βροχές, αναμένονται την Τρίτη και ίσως την Παρασκευή, αλλά χωρίς διάρκεια και μεγάλα ύψη νερού.

Η περίπου επί δυόμιση μήνες βαρυχειμωνιά στην Άνδρο, εκτός από την ταλαιπωρία που έχει προκαλέσει, έχει δημιουργήσει και προβλήματα στην τοπική οικονομία, αφού εργασίες αναβάλλονται, ο κόσμος δεν κυκλοφορεί και οι μετακινήσεις από και προς το νησί έχουν περιοριστεί.

Κ.Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το κρύο πράγματι τσουχτερό. Όμως η χαμηλότερη θερμοκρασία θα είναι 4 βαθμοί. Τα αρνητικά νούμερα δίπλα στα πράσινα ανθρωπάκια είναι η αίσθηση και όχι η πραγματική θερμοκρασία.