Άνω-κάτω το Αιγαίο από τα μελτέμια! Ο καιρός στην Άνδρο…

Ο Αύγουστος μπαίνει… αεράτος και θα τα κάνει άνω-κάτω στο Αιγαίο! Από αύριο Κυριακή (30.7) αλλά κυρίως από την Δευτέρα, θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες, δηλαδή μελτέμια, που η ένταση τους προβλέπεται να φτάσει-και ίσως ξεπεράσει τοπικά -τα 9 μποφόρ!

Για τις Κυκλάδες και κυρίως την Άνδρο, οι άνεμοι θα είναι δυνατοί. Όμως θα δώσουν σε όλο το νησί, μια ευχάριστη και καλοδεχούμενη δροσιά. Έτσι θα κυλήσει σχεδόν ολόκληρη η επόμενη εβδομάδα και μετά… πάλι  καύσωνας με το θερμόμετρο να αγγίξει τους 40c.

Να τι ανακοίνωσε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιανος:

«Όταν το μελτέμι (βοριάδες στο Αιγαίο) δεν είναι ενισχυμένο, τότε οι θερμές αέριες μάζες εισβάλλουν εύκολα στη χώρα μας και ανεβάζουν τον υδράργυρο ακόμη και σε επίπεδα ισχυρού καύσωνα. Όταν όμως είναι ενισχυμένο, εκτοπίζει τις θερμές αέριες μάζες και επομένως δρα ως φυσικό "κλιματιστικό" για αρκετές περιοχές της χώρας μας και κυρίως για τις πιο ανατολικές και νότιες.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι από την Κυριακή θα αρχίσει να ενισχύεται το μελτέμι με αποτέλεσμα να πνέει έως και 7 μποφόρ στις περιοχές του Αιγαίου. Από τη Δευτέρα δε, θα ενισχυθεί περαιτέρω και οι εντάσεις των βοριάδων θα αγγίζουν τα 8, ίσως και τα 9 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο.

Σε όλες -σχεδόν- τις περιοχές του Αιγαίου θα πνέουν ισχυροί άνεμοι από την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα.  Όμως στο κεντρικό Αιγαίο (Κυκλάδες) αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως ΒΑ Αιγαίο και νότια Κρήτη, οι άνεμοι θα είναι πάρα πολύ ισχυροί με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ίσως προβλήματα τόσο στα θαλάσσια δρομολόγια όσο και στα ίδια τα νησιά (τέντες, γλάστρες στα μπαλκόνια, νάιλον χωρίσματα ανάμεσα στα μαγαζιά, ομπρέλες και κατασκευές στις παραλίες αλλά και αλλά αντικείμενα που ενδέχεται να τα πάρει ο αέρας).

Με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από την ερχόμενη Παρασκευή και έπειτα (ίσως υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές διότι είναι αρκετές μέρες μπροστά), το μελτέμι θα εξασθενήσει και η θερμοκρασία θα τραβήξει την ανηφόρα. Αν τελικά η εξέλιξη είναι αυτή που σας δίνω παραπάνω, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα πρέπει να επικρατήσουν συνθήκες ήπιου καύσωνα, με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας να αγγίζουν τους 39-40°C, τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω.»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΡΟ Η ΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ!