"Θρίλερ" με νεκρά ζώα στη θάλασσα στις Κυκλάδες! Τι γίνεται στην Άνδρο.

 

Νεκρό ζώο στη Νάξο.

«Θρίλερ» στις Κυκλάδες με νεκρά ζώα που επιπλέουν στην θάλασσα και ξεβράζονται στις ακτές και εκτεταμένες είναι οι έρευνες του Λιμενικού, που αναζητεί το πλοίο με τον ασυνείδητο καπετάνιο ο οποίος διέταξε να τα «ξεφορτωθούν» κατά μεσής του πελάγους!

 Εδώ και περίπου 15 μέρες στις παραλίες της Σύρου, την Νάξου, της Τήνου, της Μήλου, της Αμοργού, και της Πάρου, οι κάτοικοι βρίσκουν νεκρές αγελάδες και ταύρους όχι σε κατάσταση αποσύνθεσης κάτι που δείχνει ότι ο θάνατος τους είναι πρόσφατος.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερες από 20 τέτοιες περιπτώσεις(χωρίς να γνωρίζει κανείς πόσα ζώα «ταξιδεύουν» ακόμα), και αυτό έχει σημάνει συναγερμό στον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος.

Νεκρό ζώο στη Σύρο.

Απόστρατος ναύαρχος του Λ.Σ με προϋπηρεσία σε νευραλγικές θέσεις και σε λιμεναρχεία των Κυκλάδων, μιλώντας στο «εν Ανδρω» είπε ότι με απόλυτη σιγουριά, τα άτυχα ζώα πέθαναν από άγνωστη αιτία κατά την μεταφορά τους και το πλήρωμα του «ζωαδικου» πλοίου τα πέταξαν στην θάλασσα για να τα ξεφορτωθούν.

Τέτοια φορτηγά διασχίζουν τα ελληνικά νερά με ρότα συνήθως από την Αίγυπτο, την Λιβύη η τον Λίβανο προς τα Δαρδανέλια, περνώντας μεταξύ των Κυκλάδων και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Συνήθως μεταφέρουν σε ειδικά διασκευασμένα αμπάρια εκατοντάδες ζώα που προορίζονται για τις αγορές της Τουρκίας, της Βουλγαρίας η των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Από τους δορυφόρους και τα στίγματα των πλοίων που διέσχισαν το κεντρικό Αιγαίο, οι αξιωματικοί του Λιμενικού, προσπαθούν να ταυτοποιήσουν το φορτηγό που ευθύνεται γι αυτή την απαράδεκτη ενέργεια, κάτι που ενέχει σοβαρές ποινικές ευθύνες και είναι εντελώς ξένο με τις ναυτικές παραδόσεις και συμπεριφορές. Όπου εντοπιστεί το βαπόρι ο πλοίαρχος του θα συληφθεί και θα λογοδοτήσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Στην Άνδρο - που βρίσκεται μακριά και βόρεια από την πορεία του «ζωαδικου» - δεν έχει εντοπιστεί ακόμα νεκρή αγελάδα, αλλά ο λιμενάρχης έχει δώσει εντολή στα πλωτά μέσα του νησιού στις καθημερινές περιπολίες τους, να επιτηρούν και να ερευνούν σχολαστικά τις ακτές…

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet