Ένα διεθνές βίντεο από την εντυπωσιακή ανέλκυση του Cabrera στην Άνδρο

Στις 22 Οκτωβρίου 2017 μια εξειδιεκευμένη διεθνής εταιρεία άρχισε η ανέλκυση του «Cabrera» με έναν ειδικό γερανό που ήρθε από την Ολλανδία και αμέσως μετά μέρους του φορτίου του. Το πλοίο ήταν φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες τόνους νικελίου. Πρώτα ανελκύστηκε με εντυπωσιακό τρόπο το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου, η πρυμη. Στη συνέχεια μέρος του φορτίου που ήταν κάτω από την πρύμη. Όταν ολοκλήρωσε την εργασία επεξεργάστηκε και δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό βίντει 12 λεπτών που κόβει την ανάσα με τις θαλάσσιες και υποθαλάσσιες σκηνές του.

Το εντυπωσιακό βίντεο της εταιρείας που ανέλκυσε το Cambrera που αξίζει να δείτε...

Φίλος/αναγνώστης μας το ανίχνευσε και το έστειλε. Το αναδημοσιεύουμε γιατί αξίζει όλοι να δούμε τον εντυπωσιακό τρόπο του πως έγινε η ανέλκυση του ναυαγίου στον Καμπανό.

 

Το μισοβουλιαγμένο πλοίο στον Καμπανό με το ρυμουλκό δίπλα του. Πίσω μακριά πλησιάζει αργά και δεύτερο ρυμουλκό (φωτ. Εν Άνδρω).

Το πλοίο Cabrera καρφώθηκε και μισο-βυθίστηκε ξημερώματα παραμονής Χριστουγέννων του 2016 στις άγριες ακτές της βόρειας Άνδρου κοντά στο βορειότερο ακρωτήρι του νησιού τον Καμπανό. Δύο μέρες μετά, την Δευτέρα των Χριστουγέννων, ξεκινήσαμε να φτάσουμε στον Καμπανό να δούμε τι συνέβη και να έχουμε εικόνα της κατάστασης. Είμαστε η πρώτη ιστοσελίδα που έφτασε μέχρι το μισοβυθισμένο πλοίο πριν βουλιάξει και δημοσιεύσαμε φωτογραφίες και βίντεο, που ταξίδεψαν πολύ μακριά.

 Οι δύο "κυνηγοί των εικόνων" του ARTE βιντεοσκοπούν σκηνές στην Άνδρο με φόντο τα απόκρυμνα βουνά της Άνδρου. Στο βάθος το τζιπ. Τοπίο άγριο και σκληρό. Λήψεις εντυπωσιακές (φωτ. Εν Άνδρω).

Λίγο πριν την ανέλκυση του ναυαγίου, φθινόπωρο 2017 (8/9/17), το Γαλλογερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARTE έφτασε μέχρι την Άνδρο, χάρη σ' εκείνο το ρεπορτάζ μας βρήκε και συμμετείχαμε, σ' ένα βίντεο - με αναφορά τις φωτογραφίες μας για το Cambrera - για τα θαλάσσια ατυχήματα και την ρύπανση της θάλασσας.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet