Έρχεται ο "Ξενοφών" με βοριάδες 10 μποφόρ! Η ΕΜΥ και το Λιμεναρχείο Άνδρου με έκτακτες ανακοίνωσεις προειδοποιούν...

 

Αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε τις επόμενες μέρες και ιδιαίτερα την προσεχή Τρίτη (από τις βραδινές ώρες), Τετάρτη και Πέμπτη, (24,26,27.9) ενημερωθείτε πριν πάτε στο λιμάνι!

 Ο «Ξενοφών»,  έρχεται ιδιαίτερα… αγριεμένος με βοριάδες που στο Αιγαίο θα φτάσουν και τα… 10 μποφόρ! Το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό:

«Η κακοκαιρία "Ξενοφών" θα συνεχιστεί την Τετάρτη 26/09 με το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού να είναι οι θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, οπότε τοπικά στο Αιγαίο η ένταση τους μπορεί να φτάσει και τα 10 Μποφόρ! Λόγω της έντασης των ανέμων σε αρκετές περιοχές  απαιτείται αυξημένη προσοχή.»

Σε ότι αφορά την Άνδρο και τον Κάβο Ντόρο, από αύριο Τρίτη (25.9), η ΕΜΥ προβλέπει ότι οι άνεμοι από 8 μποφόρ θα δυναμώσουν και θα φτάσουν τα 9.

Ο Ανδριώτης μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μάλιστα εφιστά την προσοχή αναφέροντας ότι οι ριπές του ανέμου θα είναι τόσο ισχυρές και γι αυτό όπως τονίζει… "χρειάζεται προσοχή στα ψηλά δέντρα που πιθανό πρέπει να κουρευτούν"».

Τελος το λιμεναρχείο Άνδρου με έκτακτη ανακοίνωση προειδοποιεί ότι:

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ - ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ: «Αυξημένη προσοχή λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών».

1. Με το παρόν έγγραφο, σας γνωρίζουμε ότι κατά το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να επικρατήσουν έντονα καιρικά φαινόμενα στις παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές της ευρύτερης περιοχής του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την αυξημένη προσοχή, εγρήγορση και λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για τη διατήρηση θέσης αγκυροβολίας ή παραβολής όλων των παροπλισμένων, εγκαταλελειμμένων, επικίνδυνων, επιβλαβών και εν γένει πλοίων ή σκαφών για την αποφυγή κινδύνων παράσυρσής τους.

2. Τοπικά μέσα ενημέρωσης στα οποία κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για τη δημοσίευση της εν λόγω ανακοίνωσης προς ενημέρωση των αναγνωστών σας.»

Ο Λιμενάρχης Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΚΡΑΨΙΤΗΣ Θεόδωρος

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet