Άνοιξαν οι ουρανοί γέμισε καταρράκτες και ποτάμια το νησί

"Και η βρόχα έπεφτε στρέιτ-θρου" είχε πει κάποτε στο Λονδίνο ο αμίμητος Ζαμπέτας με τα φοβερά ελληνοαγγλικά του. Γιατί όντως η βροχή έπεφτε ασταμάτητη διαπερνώντας τα πάντα στην Αγγλία που έτυχε να βρεθεί μια φορά. Το ίδιο και στην Άνδρο ο "Ραφαήλ" έριξε βροχή "με το κανάτι" επί 20 ώρες. Άνοιξαν οι ουρανοί και γέμισε ρυάκια, καταρράκτες και ποτάμια το νησί. Εδώ σκηνή στους Γερακώνες - λίγο πάνω από το μοναστήρι - με βροχή και ομίχλη, ενώ το νερό σχηματίζει καταρράκτες... (φωτ. Χαρίδημος).

 Κι όταν λέμε καταρράκτες ενοούμε πραγματικούς καταρράκτες όπως δεν τους βλέπετε συχνά. Έριξε "με το τουλούμι". Η προηγούμενη σκηνή από κοντινή λήψη... (φωτ. Χαρίδημος).

Δεν είναι ότι έτρεξε νερό στα ρέματα όπως η προηγούμενη φωτογραφία, αλλά έτρεξε νερό και στα ρυάκια κι έφτιαξε κι εκεί μικρούς καταρράκτες... (φωτ. Χαρίδημος).

 Κατέβηκε το νερό χαμηλότερα και γέμισε ο μεγάλος ποταμός στα Λειβάδια. Τα συμπαρέσυρε όλα. Ακόμα και τα λύματα που κάποιοι έξυπνοι - μιας και δεν έγινε επί τετραετία η σύνδεση του δικτύου των Λειβαδίων που είναι έτοιμο με τον βιολογικό της Χώρας - τα έριξαν προς ώρας στον χείμαρο που έγινε ποτάμι και τα πήρε όλα... (φωτ. Χαρίδημος).

 Νερό πολύ νερό, ορμητικό νερό. Ο μεγάλος ποταμός μαζεύει εκτός από τα νερά των Γερακώνων και τα νερά του Πετάλου. Όλα τα ρέματα του Πιτροφού, των Μενήτων εκεί καταλήγουν... (φωτ. Χαρίδημος).

 Έτρεξε πολύ νερό κάτω από το παλιό μισοκατεστραμένο - από την πλημμύρα του 1938 - πέτρινου γεφυριού του χωριού κατεβαίνοντας προς Παραπόρτι... (φωτ. Χαρίδημος).

 Αλλά και στα Λάμυρα η ρεματιά έγινε μικρός αφρισμένος ποταμός που κατηφοριζε για Νειμποριό... (φωτ. Χαρίδημος).

Μέχρι το απομεσήμερο της Πρωτοχρονιάς που κράτησε ο καιρός κι ένα ουράνιο τόξο σήμανε "ανακωχή" στον ουρανό... (φωτ. Χαρίδημος).

 Και τα σύννεφα άρχισαν να μακραίνουν για λίγο ξαστερώνοντας δυτικά. Κι εμφανίστηκε στην σκοτεινή μέρα δοξαστική - σαν το Αραράτ μετά τον Κατακλυσμό - η Γιάρος. Το νερό που τόσο είχε ανάγκη η κίτρινη γη ήρθε. Και η λήξη του συναγερμού για το πρώτο κύμα κακοκαιρίας του νέου χρόνου έφτασε. Εν α;ναμονή του δεύτερου κύματος τώρα... (φωτ. Χαρίδημος).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet