ΠΡΟΣΟΧΗ: Κακοκαιρία αύριο με ανέμους έως 10 μποφόρ και βροχή!

Το βαρομετρικό χαμηλό της Τρίτης 15/1 στο Αιγαίο και στην Άνδρο.

Ένα σύντομο αλλά ιδιαίτερα βαθύ και έντονο βαρομετρικό χαμηλό θα «περάσει» αύριο (15.1) από τις Κυκλάδες και την Άνδρο, με σφοδρούς βόρειους ανέμους, χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και καταιγίδες και για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως στις μετακινήσεις.

Το μέτωπο της κακοκαιρίας που θα διασχίσει τα νότια τμήματα της χώρας μας, θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών φαινομένων έως και τις βραδινές ώρες της  Τρίτης 15/01.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει αρχικά τα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα ηπειρωτικά με βροχές, χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, και καταιγίδες που ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Την Τρίτη 15/01, επισημαίνεται ότι το χαμηλό κατά την πορεία του πάνω από το Νότιο Αιγαίο θα βαθύνει σημαντικά, με αποτέλεσμα οι βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, να είναι κατά τόπους ισχυρές και ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι που τη Δευτέρα 14/01 δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, θα ενισχυθούν σημαντικά την Τρίτη 15/01 και θα πνέουν γύρω από το κέντρο του χαμηλού με εντάσεις που θα φτάνουν τα  10 μποφόρ.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet