"Ταξιδεύουν πάλι τα καράβια με φορτίο μες τ' αμπάρια..."

6/2/19 Ταξιδεύουν τα καράβια με φορτίο μες τ' αμπάρια

Απαγορευτικό ήταν και πέρασε. Ταξίδεψαν σήμερα τα καράβια. Απαγορευτικό ήταν με αλλού μπουνάτσα κι αλλού με θύελλα. Καλού-κακού κλείσαμε το Αιγαίο και... ησυχάσαμε! Με έκπληξη είδαμε το χτεσινό απαγορευτικό της λιακάδας πριν την λασποβροχή!

Γράψαμε για το απαγορευτικό και για την έκπληξη μας. Κι ευτυχώς που το γράψαμε. Γιατί αρκετοί οι φιλότιμοι αναγνώστες που ειδοποίησαν πως δεν βλέπουν καιρό πουθενά.

Αναλυτικά, αναγνώστης πράκτορας στο Γαύριο έψαχνε τον καιρό και... δεν τον έβρισκε! Από την Τήνο, άλλος αναγνώστης ανέβασε στο facebook του Εν Άνδρω και φωτογραφία της μπουνάτσας! Και άπου στις 11:00 ο αναγνώστης Γιώργος Δ. από τον Πισωλιμιώνα μας τηλεφώνησε να μας πει πως η πληροφορία του λιμεναρχείου για κυματισμό στον Κάβο Ντόρο που μας είχαν πει ήταν λάθος! Τον ευχαριστήσαμε και... σβήσαμε την λάθος πληροφορία.

Μη έχοντας εμπιστοσύνη στις "πληροφορίες" πήραμε σήμερα το πρωί τον καπετάν Θανάση που μόλις είχε φύγει από Ραφήνα και μας είπε το δελτίο της μέρας:

"Ταξιδεύουμε με ένα τεσσάρι. Ορατότητα καλή. Μακριά στον ορίζοντα έχει σκόνη. Εδώ όχι. Μαζεύει σύννεφα για βροχή". Με αυτό το εξαιρετικό και επιτόπου δελτίο καιρό και με την πληροφορία "ταξιδεύουν τα καράβια με φορτίο μες τ' αμπάρια" σας καλημερίζουμε από το ΕΝ ΑΝΔΡΩ...

 

5/2/19 ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ με μπουνάτσα στη Ραφήνα και θύελλα στο Νότιο Αιγαίο!…

Τίποτα δεν προμήνυε σήμερα το πρωί απαγορευτικό στη Ραφήνα. Κάπως έτσι οι πρωινοί επιβάτες στη Ραφήνα τα έχασαν όταν είδαν το πλοίο να μην φεύγει! Και έμαθαν πως είχε εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου για 24 ώρες (μέχρι αύριο το πρωί 6/2 στις 06:00). Κάπως έτσι τα έχασαν και οι ανδρειώτες στο Γαύριο. Και κάπου εκεί τα χάσαμε κι εμείς...

Μέχρι που στις 09:00 μας πήραν τηλέφωνο πως έχει απαγορευτικό από σήμερα 5/2 στις 06:00 μέχρι αύριο το πρωί 6/2 στις 06:00. Και όλα αυτά γιατί οι ισχυροί νοτιάδες με την σκόνη έρχονται από την Βόρεια Αφρική! Ήδη από Τήνο και κάτω υπάρχει κακοκαιρία με 9 μποφόρ! Και ο καιρός βαραίνει μέχρι αύριο όπως εξήγησε το Λιμεναρχείο Άνδρου κατά την επικοινωνία μας.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet