Η Άνδρος στο "μάτι" της λασποβροχής

Ο χάρτης της λασποβροχής...

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΜΥ: "Από τις απογευματινές ώρες της  Τρίτης 05/02, αναμένονται βροχές και καταιγίδες αρχικά στην Πελοπόννησο (κυρίως στα νότια τμήματα), το Νότιο Ιόνιο, το Νοτιοδυτικό Αιγαίο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν βορειοανατολικά επηρεάζοντας έως το βράδυ τα υπόλοιπα τμήματα του Νοτίου και Κεντρικού Αιγαίου, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια (Χάρτης).

Τα φαινόμενα στις προαναφερόμενες περιοχές θα είναι ιδιαίτερα έντονα και θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια, με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις.

Την Τετάρτη 06/02, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας, όπου στη Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και πιθανόν στην Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές (Χάρτης 3, αριστερά). Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο αργότερα από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.  Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένονται να είναι υψηλές με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών, στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν φαινόμενα."

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet