Σκηνές από την υπερσελήνη στην Άνδρο

'Ανδρος, υπερσελήνη 31/1/18 (φωτ. stamOS).

(Ο αναγνώστης μας με το ψευδώνυμο stamOS για μια ακόμα φορά έστειλε υλικό στο site μας. Όπως έχουμε εξηγήσει το Εν Άνδρω δεν είμαστε μόνο εμείς. Είσαστε κι εσείς. Και εσείς μπορείτε να διαμορφώσετε την ύλη του, το περιεχόμενο του, την γραμμή του. Με την δική σας παρέμβαση και δημιουργία. Έτσι ο stamOS μας 'εστειλε ένα εξαιρετικό βίντεο της περσινής υπερσελήνης την οποία αναρτούμε μαζί με τις φωτογραφίες του ηρωικού Χαρίδημου ώστε να έχετε εικόνες της υπερσελήνης στην Άνδρο και από τους δύο κύκλους. Ανεβάσαμε το βίντεο του stamOS και από το βίντεο πήραμε μερικές φωτογραφίες για να εμπλουτίσουμε την ανάρτηση μας. Ευχαριστούμε και τους δύο φίλους μας για την συνεισφορά τους στην αποτύπωση του χειμερινού φυσικού περιβάλλοντος του νησιού μας... ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

'Ανδρος, υπερσελήνη 19/2/19. Ήταν η δεύτερη υπερσελήνη του 2019. Η λεγόμενη και χιονισμένη μιας και τον Φεβρουάριο χιονίζει. Δεν χιόνιζε χτες, αλλά η κρύα διαύγεια έκανε τη νύχτα μέρα. Ο Χαρίδημος πήρε φόρα και φωτογράφιζε. Εδώ το φεγγάρι με την κρύα ασημένια λάμψη του φωτίζει την εκκλησιά στην Πανάχραντο κάνοντας τα πάντα να δείχνουν παράξενα και μυστηριακά... (φωτ. Χαρίδημος).

SuperBlue Moon. Άνδρος, υπερσελήνη 31 Ιανουαρίου 2018. 'Ενα εξαιρετικό βίντεο του stamoOS...

 Στο Όρμο Κορθίου η υπερσελήνη άστραφτε τόσο μετατρέποντας τα πάντα σε ασπρόμαυρα. Και το φεγγάρι να λάμπει τόσο που να μην μπορεί ο Χαρίδημος να το φωτογραφίσει. "Τι να κάνω; Με ένα κινητό απλώς αποτυπώνεις τη στιγμή" μουρμούρισε... (φωτ. Χαρίδημος).

Άνδρος, υπερσελήνη 31/1/2018. (φωτ. stamOS)

 Αλλά και η κοιλάδα της Χώρας φωτοσκιασμένη με τρόπο παράξενο. Τα βουνά αχνοδιαγράφονταν μες τη νύχτα. Και τα φώτα της πόλης και των χωριών άπλωναν παράξενα... (φωτ. Χαρίδημος).

 Άλλη μια στιγμή μες τη νύχτα της υπερσελήνης. Που την λένε έτσι γιατί η πανσέληνος βρίσκεται σε μια τροχιά του φεγγαριού που είναι πιο κοντά στη Γη (περίγειο). Αποτέλεσμα ο δορυφόρος του πλανήτη μας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός από ό,τι συνήθως. Και να φωτίζει πιο έντονα τη γη... (φωτ. Χαρίδημος).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μια αντίστοιχη υπερπανσέληνο είδαμε στην Άνδρο και ένα χρόνο πριν, 31 Ιανουαρίου του 2018: https://youtu.be/4gsuBchG5RQ

This comment was minimized by the moderator on the site

Για κάτι τέτοιες στιγμές μόνο ο Δημήτρης ο Αντωνέλλος στο Κόρθι μπορεί να βγάλει τις καλλίτερες φωτο. Που είναι;;;