Η Άνδρος έμεινε με δύο γαλάζιες σημαίες!!!

Η είδηση: Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και σκαφών αειφόρου τουρισμού.

Με 515 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων.

Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», έλαβε χώρα στην Ακτή Βουλιαγμένης, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.

Στοιχεία: Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και 67 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο. Η Άνδρος πέρσι κέρδισε 4 γαλάζιες σημαίες. Εφέτος έχασε 2!

Αναλυτικά:

Δήμος Άνδρου 2018

Αγ. Πέτρος

Δελαβόγια/Aneroussa Beach (ιδιωτική πρωτοβουλία)

Μπατσί

Χρυσή Άμμος 

Δήμος Άνδρου 2019

Δελαβόγια/Aneroussa Beach (ιδιωτική πρωτοβουλία)

Μπατσί

Ρεπορτάζ και σχόλιο: Ρωτήσαμε και μάθαμε πως τις γαλάζιες σημαίες τις έχασε από πέρσι γιατί σε έλεγχο που έγινε το καλοκαίρι βρέθηκαν ελλείψεις! Και έκτοτε χάθηκαν για τον Δήμο Άνδρου οι δύο σημαίες.

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι πως ο κ. Σουσούδης ανάμεσα στα «έργα» που πρόβαλε όλα αυτά τα χρόνια ήταν αυτές οι τέσσερις σημαίες. Και κατηγορούσε την προηγούμενη διοίκηση που δεν έδωσε σημασία και τις έχασε.

Επίσης, σε διοικητικό συμβούλιο πρόβαλε τις τέσσερις γαλάζιες σημαίες (μαζί με την κ. Πολίτου που ήταν υπεύθυνη) ως "έργο" του. Η κ. Βασιλοπούλου τότε – πολύ ορθά - ζήτησε να δουν πως μπορούν να πάρουν γαλάζιες σημαίες και ακτές από την μεριά της Χώρας και το Κόρθι. Ο δήμαρχος είπε πως θα γίνει και αυτό. Και αντί να γίνει αυτό, έγινε… το άλλο! Και χάθηκαν οι δύο από τις τέσσερις γαλάζιες σημαίες!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τι να πει κανείς; Ότι και να πούμε ο δήμαρχος θα πει το μόνιμο ρεφρέν πως «κάνουμε αντιπολίτευση»!!! Όταν τα έλεγε αυτός στους προηγούμενους δεν έκανε αντιπολίτευση!!! Επέκρινε τα κακώς κείμενα!!! Όταν τα λέμε σ' αυτόν σήμερα λέει πως κάνουμε… αντιπολίτευση!!! Τέτοια διγλωσσία! Από αυτή την άποψη ίσως να έπρεπε να γράψουμε σήμερα στον τίτλο: «Νέα επιτυχία του Δήμου Άνδρου, έχασε δύο από τις τέσσερις σημαίες! Και συνεχίζει…»

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

   

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ελα καλε τωρα....με σημαιες θα ασχολουμαστε;;;
Εδω διαμορφωσε μια παλια αποθηκη!
Εβαλε δυο.καρεκλες στην αιθουσα του κτιριου του λυκειου κ το μετετρεψε απο αποθηκη σε συνεδριακο κεντρο....εργα οχι αστεια....
Σιγα τωρα οι σημαιες ....
Εχετε κακοπροαιρετη διαθεση αυτο φταιει...

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι κρίμα έναν τόσο όμορφο, φυσικά, τόπο να μην τον εκτιμάμε κ να μην τον υπολογίζουμε. Είναι ένα τόσο όμορφο νησί που καταστρέφεται καθημερινά όλο κ απο λίγο από τους ανθρώπους του. Από τη θέληση για δουλειά κ τουρισμό μέχρι τα αυτονόητα, να προσέχουν κ να νοιάζονται το "σπίτι" τους. Τόσο απογοητευτικό.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάνε τον κόπο να δεις με ποιες προϋποθέσεις και ποια διαδικασία χορηγείται η γαλάζια σημαία, και θα διαπιστώσεις ότι δεν σου φταίνε οι λεβέντες της ΕΕΠΦ. ΦΤΑΙΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο "ΛΕΒΕΝΤΗΣ";;; ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ για όσα δεν έκαναν και γιατί δεν ενημέρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο.
Μαυρίστε στις εκλογές αυτούς που υποβαθμίζουν την Υδρούσα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να μην παρεξηγηθώ ως προς το προηγούμενο σχόλιο μου, αφήστε τον τουρισμό και ασχοληθείτε με την μαυρίλα!!
ΔΕΝ ΕΝΟΩ τους επαγγελματίες του Μπάτσιου, ενοω τους αιρετούς...! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων ..!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά μπορεί να μας πεί κάποιος υπεύθυνα τι κερδίσαμε με 5 χρόνια "διακυβέρνησης" Σουσούδη;;Εδώ χάσαμε και τ´ αυτονόητα...Γαλάζιες Σημαίες!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τί θα κάνεις τώρα κε Καπακη με την Πολίτου?
Αυτή ήξερε και ο Σουσουδης ήξερε ότι χανανε τις γαλάζιες σημαίες, καί συμφώνησαν προεκλογικά να στην φορτώσουν ώστε να μην πληγεί στην κάλπη ο Σουσουδης με την αποτυχία της αλλά εσύ. Εσύ που σου τρεχανε τά σάλια όταν σου ήρθε και πίστεψες ότι φέρνει αέρα νίκης στο συνδυασμό. Δεν κατάλαβες ότι ο αέρας φυσούσε απ' την άλλη μεριά και πάνε πέταξαν οι σημαίες. Τί θα κάνεις τώρα θα την διώξεις η όλοι οι ... πετυχημένοι κάνατε συνδυασμό της συμφοράς? Και τί θα γίνει με τους λίγους ικανούς εκεί μέσα θα κάτσουν να τραβάνε το κάρο? Αχ, Φραντζέσκο μου τί σουμελε να πάθεις!

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό ΕΝ ΑΝΔΡΩ πρέπει να κάνετε μια διόρθωση που οδηγεί σε συμπεράσματα για την πορεία αυτών που διοικούν τον δήμο μας την τελευταία 5ετια. Χάθηκαν 2 στις 3 γαλάζιες σημαίες, γιατί η 4η είναι με ιδιωτική πρωτοβουλία. Ας μας πουν λοιπόν προεκλογικά ο κ.Σουσουδης και ο κ Καπακης στην ομάδα του οποίου είναι η κ Πολίτου (υπεύθυνη στο δήμο ακόμα και σήμερα για τις γαλάζιες σημαίες), γιατί χάθηκαν αυτές οι διακρίσεις για τις δύο παραλίες της Υδρούσας;; Ακόμη ένας λόγος που η Υδρούσα πρέπει να αντιδράσει στις εκλογές και να καταψηφίσει αυτούς που την υποβαθμίζουν.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε δίκιο. Πράγματι χάθηκαν οι δύο από τις τρεις. Η άλλη το γράφουμε στον πινακα πως είναι ιδιωτική πρωτοβουλία...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είπαμε τα μόνα έργα που όντος έκανε είναι τα ηλιακά φώτα στον δρόμο για το σπίτι του και η ολοκλήρωση του σπιτιού του στην ΡΟΔΟ και στην Χωρα

This comment was minimized by the moderator on the site

Μόλις έφυγε η Πολίτου από τον Σουσουδη και τακιμιασε με τον Καπακη χάθηκαν οι δύο γαλάζιες σημαίες. Κατσικοποδαρος ρε παιδί μου. Ο συνδυασμός του ολέθρου!

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι κύριοι που εκμεταλευονται τις παραλίες γιατί δεν φροντίζουν τις καθαριότητες της παραλίας μόνο να τα περνούν ξέρουν...

Περισσότερα