Γερολίμνη. ο κρυφός παράδεισος της Άνδρου (ταξιδιωτική εμπειρία)…

 

Θέλει ψυχή και κουράγιο να φτάσεις! Μπορεί να χαθείς, να ταλαιπωρηθείς η ακόμα και να τραυματιστείς αν δεν είσαι εξοικειωμένος η κατάλληλα προετοιμασμένος. Μονοπάτι και ρεματιά γεμάτα δυσκολίες, ανηφόρες και κατηφόρες ανάμεσα σε βράχια πέτρες και γκρεμούς. Σκέτη περιπέτεια δηλαδή. Όμως το αποτέλεσμα είναι μια όαση αισθήσεων και συναισθημάτων. Ο παράδεισος επί της γης! Η Γερολίμνη είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο της Άνδρου. 

 

Κρυμμένη στα βουνά στο βόρειο και κακοτράχαλο κομμάτι του νησιού, δημιουργήθηκε από τα ευλογημένα νερά του ποταμού Άχλα που πηγάζει από το Πέταλο και εκβάλει στη θάλασσα στην ομώνυμη παραλία. Μια παρέα νεαρών που επισκέφθηκαν την Άνδρο, πραγματοποίησε την εξόρμηση έζησε την εμπειρία και την μοιράζεται μαζί μας:

«Μετά τον χωματόδρομο που κατεβαίνει στα Άχλα - λέει ο Μιχαήλ Μ.- υπάρχει ένας άλλος, στενός και δύσκολος. Εμείς αυτόν ξέραμε, αυτόν πήραμε. Ίσως υπάρχει και άλλος. Καταλήγει σ ένα… μαντρότοιχο και εκεί σταματάει. Αφήνεις το αυτοκίνητο και συνεχίζεις με τα πόδια. Κατηφορίζεις γύρω στα 40-45 λεπτά, δύσκολα και σε κάποια σημεία πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Για να μη χαθείς πρέπει ν' ακολουθήσεις μια σωλήνα ύδρευσης.

Από μακριά ακούς τα νερά από το ποτάμι που πέφτουν με δύναμη στα βράχια. Όταν φτάνεις στη Γερολίμνη το θέαμα είναι ανεπανάληπτο. Τριγύρω δέντρα, και φυτά και απίστευτα χρώματα. Ο μικρός καταρράκτης τροφοδοτεί την φυσική λίμνη με πολύ παγωμένο νερό και για αυτό χρειάζεται… γενναία απόφαση να βουτήξεις. Η φύση έχει «ζωγραφίσει» ένα απίστευτης ομορφιάς δημιούργημα.

Την λίμνη την ξέρουν πολλοί, αλλά λόγω δυσκολίας στην πρόσβαση δεν αποφασίζουν να την επισκεφτούν. Η επιστροφή λόγω της ανηφόρας είναι ακόμα πιο κουραστική, χρειάζεται προσοχή και… πολλές στάσεις. Ωστόσο ανεπιφύλακτα λέμε ότι η εμπειρία και το θέαμα αξίζουν και τελικά αποζημιώνουν  όποιον το αποφασίσει.»

 Σ.Δ.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet