Αλλοπρόσαλλη κακοκαιρία. Ψύχος μέχρι την Τετάρτη. Η Άνδρος στα όρια του καιρού…

 

Ο "Λέανδρος" μπαίνει για τα καλά στην Ελλάδα από σήμερα...

Για το Σάββατο μίλησε ο μετεωρολόγος Γ. Καλλιάνος για πιθανότητα χιονιού στην Εύβοια. Με βάση αυτή την πρόβλεψη η Άνδρος είναι στα όρια του ψυχρού κύματος που θα κρατήσει μέχρι Τετάρτη. Ειδικότερα ο Γιάννης Καλλιάνος μίλησε για κακοκαιρία με... εκπλήξεις αναφερόμενος στο κύμα ψύχους που εισβάλει στη χώρα. 

Αρχικά δικαιολογώντας το γιατί δεν γίνονται ακόμη ακριβείς προγνώσεις για το κύμα ψύχους στη χώρα, ο κ. Καλλιάνος, απάντησε πως αυτό γίνεται καθώς «αυτή η κακοκαιρία κρύβει πολλές εκπλήξεις με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατον να βγάλουμε πλήρη και αναλυτικά στοιχεία για μετά από 48 ώρες». Τόνισε μάλιστα πως κάθε 6 ώρες τα προγνωστικά στοιχεία βγάζουν διαφορετικές εκτιμήσεις για μετά από 48 ώρες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το ψύχος θα κρατήσει ως την Τετάρτη, φέρνοντας χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές, με την Θεσσαλονίκη να προβλέπει πως θα δει χιονόπτωση. Το κρύο θα γίνει πολύ αισθητό από το βράδυ της Πέμπτης που θα χιονίσει κατά περιόδους ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Μην κάνει εντύπωση αν δείτε χιόνια γύρω από την Θεσσαλονίκη και θερμοκρασίες στα ορεινά της ΒΔ ηπειρωτικής χώρας που θα αγγίξουν τους -15°C.

Όσον αφορά την Αττική, ο μετεωρολόγος σημειώνει πως την Παρασκευή αναμένει να χιονίσει στα γύρω ορεινά και ημιορεινά της Αττικής, περίπου από τα 550 μέτρα και υψηλότερα. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πρόσκαιρες.

Από το Σάββατο ωστόσο, έρχεται δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας από τα δυτικά, το οποίο θα δώσει πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική Ελλάδα ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. «Για παράδειγμα αρκετό χιόνι αναμένουμε στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Εύβοια ακόμη και χαμηλά. Όμως δεν θα χιονίσει μόνο εκεί. Θα χιονίσει και στην Ήπειρο και στην Πελοπόννησο σε λίγο πιο μεγάλα υψόμετρα. Χιονοπτώσεις θα δουν και αρκετά νησιά του ΒΑ Αιγαίου ακόμη και στα πεδινά τους», τονίζει ο κ. Καλλιάνος.

«Το Σάββατο αργά το βράδυ και προς το ξημέρωμα της Κυριακής, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χιονίσει αρκετά χαμηλά και στην Αττική όμως αυτό δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Χρειάζεται να φτάσει η Παρασκευή για να ξέρουμε ακριβώς για την εξέλιξη στην πρωτεύουσα. Μπορεί να δούμε ωραίες εκπλήξεις, μπορεί όμως να δούμε και λίγα πράγματα. Το κρύο θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη. Και μέχρι τότε, είμαι σίγουρος, ότι όλο και κάποιες εκπλήξεις θα μας επιφυλάξει αυτή η κακοκαιρία.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/kallianos-erhetai-mia-kakokairia-alloprosalli

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Hξεις, αφήξεις ου, εν τω πολέμω θνήξεις...
Ηξεις, αφήξεις, ου εν τω πολέμω θνήξεις...
Τάδε έφη... Ε.Μ.Υ

This comment was minimized by the moderator on the site

Έφτασε ο κακός...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Οι ύβρεις σας κάτω από λαογραφικό θέμα αποκαλύπτουν αβυσσαλέα εμπάθεια. Κάντε μια προσπάθεια να συνετιστείτε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro