ΑΝΔΡΟΣ: Πρώτο χιόνι στην Κουβάρα! Πρώτο χιόνι στις Κυκλάδες!

Πρώτο χιόνι για εφέτος στην ψηλότερη βουνοκορφή της Άνδρου (997 μέτρα) και μια εκ των δύο των Κυκλάδων (μόλις τρία μέτρα χαμηλότερη από αυτήν της Νάξου). Το κύμα κακοκαιρία Κάρμελ που έπληξε την Ελλάδα έφτασε και στην Άνδρο με όλη την ορμή του χτες Σάββατο. Με ανέμους 9 μποφόρ που απέκλεισαν τα πλοία της γραμμής μας στη Μύκονο, με κρύο που κατά τόπους σε ημιορεινά της Άνδρου έφτασε στους 5.5 βαθμούς κελσίου, με βροχές από ήπιες μέχρι δυνατές. Και με τα πρώτα χιόνια στις ψηλές βουνοκορφές του νησιού. Με πρώτη-πρώτη την ψηλότερη οροσειρά της Άνδρου που καταλήγει στην κορυφή της Κουβάρας.

 

Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ πιστό στο ραντεβού του με το πρώτο χιόνι εδώ και χρόνια ανέβηκε χτες το απομεσήμερο με πολύ δυνατό και κρύο αέρα στην κορυφή των Γερακώνων και φωτογράφισε για εσάς το πρώτο χιόνι της Άνδρου και των Κυκλάδων.

Στο βάθος - πίσω από την χωρίς χιόνια οροσειρά του Πετάλου - διακρίνεται καθαρά - παρά τα βαριά σύννεφα και την χαμηλή ορατότητα η οροσειρά της Κουβάρας με το πρώτο χιόνι από την μια μέχρι την άλλη άκρη της. Το χιόνι για την ώρα δεν ήταν τόσο πυκνό. Όμως ήταν το πρώτο χιόνι στην ακόμα στεγνή - από το πιο θερμό καλοκαίρι - γη. Ακόμα τα ρέματα - παρά τις βροχές - δεν έχουν αρχίσει να τρέχουν και οι πηγές δεν έχουν τίποτα από την ροή του χειμώνα...

Διακρίνουμε και στην τρίτη πανοραμική φωτογραφία την χιονισμένη Κουβάρα, το βρεγμένο Πέταλο και τα χωριά Πιτροφό στα ορεινά και τις Μένητες στα ημιορεινά της Άνδρου. Και να προσθέσουμε πως το πρώτο χιόνι μοιάζει εφέτος πιο πολύ από κάθε άλλη φορά θεόσταλτο δώρο. Όμως δεν αρκεί. Θα χρειαστούμε κι άλλες βροχές κι άλλο χιόνι στη συνέχεια της χειμερινής περιόδου για να αναπληρωθεί ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας και να αρχίσουν να τρέχουν τα ρέματα και οι πηγές. Πάντως με το καλό που επιτέλους ξεκίνησε η χειμερινή περίοδος κι είδαμε και το πρώτο χιόνι στα ορεινά της Άνδρου. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet