ΑΝΔΡΟΣ: Επιχείρηση "ορεινοί χιονισμένοι δρόμοι" (Βουρκωτή & Λειβάδιζα)

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΒΟΥΡΚΩΤΗ

Με ένα μπαστούνι ο οδηγός του μηχανήματος αναζητά τον δρόμο προς Βουρκωτή, που έχει χαθεί στο χιόνι. "Σαν βγεις στον πηγαιμό για Βουρκωτή κοίτα πρώτα να βρεις τον δρόμο". Κι ο οδηγός του μηχανήματος βγήκε παγανιά να δει που είναι ο δρόμος μην και πέσει σε κανένα γκρέμνο ο άνθρωπος...

Μετά διανοίγει τον δρόμο. Δηλαδή διανοίγει 2,5, άντε 3 μέτρα μέσα στο χιόνι που καλύπτει για 4η μέρα. Από Σάββατο βράδυ ξεκίνησε να γεμίζει χιόνι μέχρι Τετάρτη απομεσήμερο που έφτασε πάλι μέχρι εκεί ανοίγοντας έναν δρόμο που έκλεινε τη νύχτα. Δύο φορές έφτασαν και πέρασαν την διασταύρωση προς Κατακαλαίους κι άλλες τόσες το χιόνι της νύχτας τους γύρισε πίσω στ' Αποίκια.

Ο ακούραστος και φιλότιμος δημοτικός σύμβουλος της περιοχής Νίκος Στεφάνου που ήταν παρών στην πρώτη γραμμή όλες αυτές τις μέρες και με τον ΔΕΔΔΗΕ που έδωσε ρεύμα στο χωριό και με το συνεργείο του Δήμου που άνοιγε τον δρόμο έστειλε τις παραπάνω φωτογραφίες και το παρακάτω βίντεο - που επεξεργάστηκε το Εν Άνδρω - για να έχετε μια ιδέα τι τράβηξαν οι άνθρωποι για να ανοίξουν - μέσα σε τόσο και συνεχές χιόνι - τον δρόμο προς Βουρκωτή...

Το βίντεο που τα λέει όλα... Ο δρόμος ακόμα δεν έχει ανοίξει. Δουλεύουν δύο μεγάλα μηχανήματα από Κατακαλαίους προς Βουρκωτή. Και άλλα τρία από Άρνη προς Βουρκωτή και Βόρη. 

ΛΕΙΒΑΔΙΖΑ

Εβάδιζα, εβάδιζα, να φτάσω στη Λειβάδιζα. Έσκαβε κι έσκαβε μα δεν έφτανε ο οδηγός του μηχανήματος στη Λειβάδιζα. Με τόσο χιόνι που να βρει άκρη ο άνθρωπος. 

Και για να καταλάβετε την κατάσταση ιδού και δύο ακόμα φωτογραφίες που έστειλαν οι άνθρωποι για να καταλάβουμε τι δρόμο ανοίγουν. Σήμερα στη Λειβάδιζα θα επιχειρήσουν δύο μηχανήματα και άλλα δύο για Βιτάλι. Όλες οι προσπάθειες των συνεργείων του Δήμου και της Περιφέρειας. καθώς και του δημάρχου και των αντιδημάρχων, που γίνονται τώρα που άνοιξαν όλα τα βασικά οδικά δίκτυα του νησιού είναι να απεγκλωβίσουν τα μικρά ορεινά κτηνοτροφικά χωριά της Άνδρου που επλήγησαν ιδιαίτερα από αυτόν τον απίστευτο χιονιά.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στην Σκοτία ορεινοί δρόμοι σε πλαγιές όπου συνήθως συγκεντρώνεται χιόνι, σημδεύονται με στύλους στην μιά πλευρά του δρόμου.