Γιατί μόνο μια γαλάζια σημαία;

 

Η παραλία Δελαβόγια στην Άνδρο. Από πάνω της το ξενοδοχείο Αναιρούσα.

Κύριε διαχειριστά.

Αναρωτιέμαι γιατί εφέτος η Άνδρος πήρε μόνο μια γαλάζια σημαία, αυτή του ξενοδοχείου Aneroussa Beach στην ακτή Δελαβόγια. Η Τουριστική Επιτροπή και ο αρμόδιος του Δήμου μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν διεκδίκησε καμία; Ποια είναι η άποψη τους και ποια η στρατηγική τους; 

Να πληροφορήσουμε απλώς πως 581 παραλίες, 15 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος Γαλάζιες Σημαίες, φέρνοντας την Ελλάδα για ακόμα μία φορά στην 2η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 53 χώρες, όπως ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Πρώτος στην Ελλάδα σε αριθμό συνολικών βραβεύσεων, αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 96 σημαίες, ενώ ακολουθούν η Αττική, η Κρήτη και η Ρόδος.

Ειδικότερα, η διεθνής επιτροπή βράβευσε 4.194 ακτές, 732 μαρίνες και 116 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο, ενώ η χώρα μας κατέχει το 14% των βραβευμένων ακτών. Μάλιστα, φέτος, η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 35 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Φιλικά

Δ.Τ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Έχουμε και λέμε : 28-29 υποχρεωτικά Κριτήρια και 3-4 Προαιρετικα.
Προσεγγιστικό Κόστος : 3000-3500 Ευρω + Κόστος διαμορφωσης Χωρων Υγιεινής (ή αγοράς προκαρασκευασμένων οικίσκων) + Αμοιβές Ναυαγοσωστών και στελέχους Πρώτων Βοηθειών.Τελικά ενω το κόστος δεν φαίνεται Απαγορευτικό - για 5 εως και 8 παραλίες - περισσότερο μάλλον φταίει ότι κανένας δεν αναλαμβάνει το "τρέξιμο" των διαδικασιών. Να θυμίσω οτι στο παρελθόν η Άνδρος είχε λάβει εως και 4 Σημαίες σε παραλίες και 1 για τον Ν.Ο.Α. Για να βοηθήσω την κατάσταση προτίθεμαι να αναλάβω την Διαδικασία, σε συνεργασία με τον Δήμο και φορείς των επαγγελματιών , ώστε να επιμεριστεί το Κόστος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κος Ιβάν δεν κάνει λάθος..... είναι το κριτήριο 33. Οποιοσδήποτε μπορεί να δει τα κριτήρια στο http://www.blueflag.gr το επίσημο site του ΥΠΕΝ για τις γαλάζιες σημαίες.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τότε η ακτή αυτή πρέπει κάπως να εκπληρώνει το κριτήριο 33...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δύο από τα βασικά κριτήρια για να πάρεις γαλάζια σημαία: Προσβασιμότητα και υπηρεσίες σε ΑμεΑ και παρουσία εκπαιδευμένων πτυχιούχων ναυαγοσωστών. Η συγκεκριμένη παραλία δεν πληροί καμία από τις δύο αυτές προϋποθέσεις. Πώς πήρε σημαία????

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα την παίρνει εδώ και πολλά χρόνια; Άρα τα έχει ή δεν είναι αυτά ακριβώς τα κριτήρια...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Απ όλες τις παραλίες της Άνδρου Ατένι, Βόρη ,Γριάς πήδημα , και όχι μόνο, σ αυτή δώσανε γαλάζια σημαία;;;;για να τις συγκρίνουμε........Αλήθεια από ποιον εξαρτάται;;;;;;;;;;;;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Από όλες τις παραλίες της Άνδρου αυτή μόνο έκανε αίτηση και πληρούσε τα κριτήρια. Και την έκανε το ξενοδοχείο που θέλει να έχει πιστοποιημένη παραλία δίπλα του.
Για τις άλλες που λέτε δεν έγινε αίτηση από ιδιώτη επιχειρηματία ή τον Δήμο (τουριστική επιτροπή, αρμόδιο τουρισμού) γιατί πιθανόν δεν ήθελαν, δεν το σκέφτηκαν, δεν πληρούσαν τα κριτήρια κλπ

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 χρόνο πριν από το χρήστη enandro enandro