ΧΩΡΑ ΑΝΔΡΟΥ: Εντυπωσιακά καλοκαιρινά στιγμιότυπα...

Ένα εντυπωσιακό γιώτ στο Νειμποριό. Ένα ρυμουλκό ανοικτής θάλασσας, που έχει μετατραπεί σε γιώτ, είναι δεμένο εδώ και μερικές μέρες στο λιμάνι της Χώρας. Ιδιοκτήτης ένας εκ των Εμπειρίκων. Το σκάφος στα χρώματα του ρυμουλκού. Οι εξαρτήσεις του ρυμουλκού. Αλλά καμπίνες και κατασκευές για τους επιβάτες αυτές του γιώτ. Το πίσω μέρος ειδικά οι μετατροπές πολλές. Αρκετοί το χάζεψαν. Κάποιοι το φωτογράφησαν κι εμείς μαζί τους αυτές τις μέρες.

Το γιωτ-ρυμουλκό και στο τέλος της προβλήτας ένα μικρό ταχύπλοο επιβατικό τουριστικό σκάφος συμπλήρωναν την εικόνα στο λιμάνι της Χώρας.

Πιο πίσω στα Γυάλια, στις Λίλας, ένα τεράστιο φαγκρί. Κάπου 6 κιλά! Περιμένει τους μερακλήδες που θα το παραγγείλουν. Είναι το δεύτερο εντυπωσιακό ψάρι που αλιεύσαμε για φωτογράφιση στα Γυάλια της Λίλας μετά μια επίσης συναγρίδα 6 κιλά. Καλοφάγωτο σε όποιον το παραγγείλει...

Και η κλασική φωτογραφία: η Χώρα στο φεγγαρόφως. Ζωγραφιά η Χώρα της Άνδρου. Ξεχωρίζει από όλες τις Χώρες των Κυκλάδων. Έτσι χτισμένη από τους Βενετούς στο ακρωτήρι που περιβάλλεται από τις τρεις μεριές από θάλασσα. Οι Βενετοί που την έχτισαν δεν φοβούνταν την θάλασσα. Αντιθέτως τη θεωρούσαν σύμμαχο τους έναντι των πειρατών και των Τούρκων με τους οποίους συγκρούονταν στο Αιγαίο εκείνα τα χρόνια...

Το σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι ανατέλλει - μετά τη δύση του ηλίου - από το νοτιά, πάνω από τους Γερακώνες...

Ο ήλιος στο χάραμα. Ανατέλλει σαν το φεγγάρι, αλλά από την ανατολή. Από το Αιγαίο. Ουράνια σώματα που μάς συντροφεύουν όλη μας τη ζωή και που την ώρα της ανατολής μοιάζουν ιδιαίτερα. Η Άνδρος και η φύση είναι μαγεία κάθε στιγμή που ζούμε...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εχετε βεβαιωθει για την ιδιοκτησια του yacht? Απο τα λιγα που γνωριζω ειναι rented.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μέλος του πληρώματος είπε σε παραλιακό μπαρ που κάθισε για παγωτό πως είνι του Εμπειρίκου. Δεν διευκρίνισε ποιου. Ιδιοκτήτης παραλιακού καφέ μίλησε για Κούλουθρο-Εμπειρίκο. Εμείς γράψαμε μετά ταύτα Εμπειρίκου. Αυτά.
Αμφιβάλουμε νοικιασμένο και να είναι τόσες μέρες δεμένο στο λιμάνι. Μόνο κάποιος ανδριώτης εφοπλιστής θα έμενα 10 μέρες.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

To φεγγάρι είναι σήμερα 9 ημερών, πως το φωτογραφίσατε σχεδόν σε πανσέληνο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Η συλλογή φωτογραφιών για τα στιγμιότυπα είναι 15-20 ημερών. Γι' αυτό γράψαμε "εντυπωσιακά στιγμιότυπα του καλοκαιριού" στον τίτλο.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 9 μήνες πριν από το χρήστη enandro enandro