Επιτέλους έβρεξε για τα καλά...

Από τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Νοεμβρίου άρχισαν οι πραγματικές φθινοπωρινές βροχές στην Άνδρο. Έβρεξε επί πολλές ώρες όλη μέρα. Την Δευτέρα καλοκαίριασε για μια μέρα. Και από τα ξημερώματα της Τρίτης 28 Νοεμβρίου έβρεχε και πάλι συνέχεια όλη μέρα. Βροχή καλή. Ποτιστική. Ανακουφιστική. Μήνες είχε να βρέξει έτσι στο νησί. Ήταν οι πρώτες πραγματικές βροχές. 

Οι έντονοι νοτιάδες με πολύ δυνατές ριπές έσπασαν κάποια δέντρα και κλαριά. Όμως χωρίς σοβαρές ζημιές. Μπορεί τα απαγορευτικά να πήγαν και να ήρθαν, αλλά οι βροχές ήταν ανακούφιση για μια γη, που τις περίμενε πως και πως. Όπως εξήγησε φίλος αγρότης από το Αλαδινού "ήταν τόσο διψασμένη η γη που ήπιες όλο το νερό. Έτσι ο Ποταμός κατέληξε απλώς λασπωμένος. Δεν περίσσεψε νερό για να τρέξουν δυνατά..." 

Βροχή πολύ έριξε και σε Γαύριο και σε Μπατσί. Όπως και στο Κόρθι. Για το Κόρθι - που είναι πιο νότια - όπως είπε φίλη αναγνώστρια έβρεξε περισσότερο και ο εκεί ο Ρογιανός που είναι πιο απότομος και κοντινός στη θάλασσα κατέβασε νερό. Ο Καππαριανός λόγω μήκους δεν κατέβασε τόσο πολύ. Αυτά τα λίγα και εξαιρετικά ως ανταπόκριση από τις πρώτες πραγματικές βροχές στην Άνδρο και με την ελπίδα να βρέξει και να χιονίσει μπας και οι υπόγειοι ταμιευτήρες του νησιού ανέβουν και έχουμε νερό σε αυτή την δύσκολη εποχή της μεγάλης ξηρασίας που περνά το νησί και οι Κυκλάδες.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

.... υπάρχει αξιόπιστος μετεωρολογικός σταθμός, όπου μπορείτε να βλέπετε με ακρίβεια τα τού καιρού για τη Χώρα τής Άνδρου τουλάχιστον.
andros.meteoclub.gr