FAST FERRIES ANDROS: Εντυπωσιακό χειμωνιάτικο πέρασμα του Τσικνιά

Συχνά τα απαγορευτικά τον χειμώνα στις Κυκλάδες. Ορισμένες φορές υπάρχουν κάποιοι που τα αμφισβητούν. Κάθονται στην πολυθρόνα τους στη Ραφήνα ή στην Άνδρο. Κοιτάνε την θάλασσα μπροστά τους. Και κρίνουν πως δεν υπάρχει λόγος για απαγορευτικό! Και πως οι εταιρείες το κάνουν επίτηδες για να γλυτώσουν τα καύσιμα. Κρίνουν απ΄ ότι βλέπουν ή "ότι θυμούνται χαίρονται"! Καπετάνιοι της πολυθρόνας. Μετεωρολόγοι του καφενείου. Πετάνε μια κουβέντα χωρίς να ξέρουν το τι γίνεται στο πέλαγος.

Επί του προκειμένου τώρα. Την Τρίτη 9/1 εκδόθηκε απαγορευτικό λόγω θυελλωδών ανέμων στα πελάγη. Στη Ραφήνα το κύμα ήταν σχετικά περιορισμένο. Βλέποντας το έλεγες (αν δεν ήξερες) μα τι απαγορευτικό λένε τώρα με λίγο κύμα. Την Τετάρτη τα πλοία ξεκίνησαν πάλι με 8 μποφόρ. Ένας αναγνώστης μας (γνώστης αυτός των καταστάσεων) σχολίασε: "όποιοι ταξιδέψουν θα περάσουν καλά!..." Σήμερα 11/1 κυκλοφόρησε στο you tube ένα εντυπωσιακό βίντεο του γνωστού Τήνιου φωτογράφου Ραφαήλ Απέργη. Ήταν το Fast Ferries Andros να διασχίζει τον Τσικνιά (το στενό Τήνου και Μυκόνου) με πολλά μποφόρ και μεγάλο κυματισμό. Τόσο μεγάλο που μέσα τους βούλιαζε και χανόταν κάποιες στιγμές όλο το πλοίο.

 

Έχουμε ξαναδημοσιεύσει εντυπωσιακό βίντεο του Τήνιου Ραφαήλ Απέργη. Ήταν πριν ένα-δύο χρόνια, το Superferry που μπήκε με τρομερό αέρα και κυματισμό και έδεσε στο δύσκολο λιμάνι της Τήνου. Την εντυπωσιακή δημοσίευση εκείνου του βίντεο είχαν δει σε δύο μέρες πάνω από 13.000 αναγνώστες στον ιστότοπο μας. Τούτη την φορά το βίντεο αποτυπώνει μια ακόμα τρομερά δύσκολη πορεία του Fast Ferries Andros στον Τσικνιά. Το πλοίο πλέει με κόντρα κύμα από Μύκονο για Τήνο. Τα κύματα κάποιες στιγμές το σκεπάζουν όλο. Όμως το πλοίο πλέει απτόητο από την καταιγίδα. Καλοτάξιδο, με καλό καπετάνιο, με εξαιρετικό ζύγισμα και με τα σταμπιλάιζερ ανοικτά δεν ταλαντεύεται ούτε μια φορά δεξιά ή αριστερά. Πλέει καταπάνω στον βοριά διασχίζοντας κάθετα τα κύματα και τον πάντα δύσκολο κι ορθάνοιχτο σε όλους τους καιρούς στενό του Τσικνιά.΄Όσοι αποφάσισαν χτες το ταξίδι ξέρουν και το πόσο καλά είναι τα πλοία, αλλά πόσο καλοί είναι και οι καπετάνιοι της γραμμής μας.  

Αυτές λοιπόν είναι μερικές φορές οι Κυκλάδες του χειμώνα και τα εντυπωσιακά περάσματα τους.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet