EL PAIS: Η Άνδρος στους καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς της Ευρώπης

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

"Χωρίς τα μεγάλα πλήθη τουριστών, αυτά τα μέρη δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα μεγάλα τουριστικά ονόματα της Ευρώπης", τονίζουν στην εισαγωγή οι ταξιδιωτικοί συντάκτες της δημοφιλούς Ισπανικής εφημερίδας, που ξεκινούν το άρθρο με μια εντυπωσιακή φωτογραφία από τη γνωστή παραλία του Κυκλαδίτικου νησιού, "Της Γριάς Το Πήδημα" και ταυτόχρονα προτρέπουν τους εκατομμύρια αναγνώστες τους να ξεφύγουν από τα τετριμμένα.

Στην 5η θέση της λίστας των 10 ιδανικών εναλλακτικών Ευρωπαϊκών προορισμών, που προτείνει για το 2024 η εφημερίδα EL PAIS  είναι η Άνδρος. Την επιλογή της μεγάλης ισπανικής εφημερίδας συνοδεύει φωτογραφία από την τοποθεσία "της γριάς το πήδημα".  Την επιλέγει, όπως γράφει, γιατί το νησί "ταυτίζεται με την πεζοπορία και αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση μεταξύ των ελληνικών νησιών. Οι απαστράπτουσες παραλίες, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι ορεινές περιοχές, η εντυπωσιακή βλάστηση, τα νεοκλασικά αρχοντικά και τα πανέμορφα χωριά έχουν ξεφύγει από τα "δίχτυα" του μαζικού τουρισμού, ενώ η πρωτοβουλία Andros Routes έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό περιπατητικό δίκτυο".

Ο "δεκάλογος" των εναλλακτικών προορισμών της EL PAIS περιλαμβάνει στις υπόλοιπες θέσεις την Τάρτου της Εσθονίας, το Τρεβίζο, το Αυστριακό Κουφστάιν, τη Λαπωνία, το Φράιμπουργκ, το Ντελφτ στην Ολλανδία, την Μπράγκα της Πορτογαλίας, το Ελβετικό εθνικό πάρκο και τη Νορβηγική Σέντζα. 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η εντυπωσιακή φωτο της παραλίας ''Γριάς το Πήδημα''.Γράφουν οι Ισπανοί προτρέποντας να την επισκεφθούν.....Πριν λίγο καιρό γράφαμε για τις ασφαλτοστρώσεις κάποιων δρόμων που ξεκίνησε η προηγούμενη Δημοτική αρχή. Και έπρεπε να αφήσει τελευταίο τον ΑΘΛΙΟ δρόμο για τις Γριάς το Πήδημα. Προηγούνταν τα αξιοθέατα της Άνδρου Χάρακας, Ατένι και Ζόρκος......