Ξαφνιασμένη, αμήχανη, αλλά συσπειρωμένη η αντιπολίτευση μπροστά σε μια πελαγοδρομούσα διοίκηση!...

Από την μεγάλη συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στο ΑΠΟΜΕΡΟ του Γαυρίου...

Ξαφνιασμένη, αμήχανη, αλλά συσπειρωμένη η αντιπολίτευση της Άνδρου. Το ξαφνιασμένη είναι λογικο. Κανείς τους δεν περίμενε μετά τόσα έργα (υλοποιημένα, μελέτες, καθαριότητα κλπ) να χάσουν την διοίκηση. Ήταν η πρώτη διοίκηση εδώ και χρόνια που έδειξε έργο. Κι έχασε τις εκλογές από μια αντισυσπείρωση γύρω από τον αντι-Λοτσαρισμό. Άρκεσαν μερικές συμπεριφορές του επικεφαλής για να δημιουργηθεί από τους Καπακη-Σουσούδη μια επίπλαστη "ενότητα" κραυγών, που οδήγησε σε εξαφάνιση τον Καπάκη και σε πόλο συσπείρωσης τον Σουσούδη.

Έτσι μια παράταξη που ουδέποτε υπήρξε ενιαία βρέθηκε όλη μαζί, με τα πλέον αντιφατικά συνθήματα και τις πλέον αλλοπρόσαλλες και οπισθοδρομικά εξαγγελίες. Η πλέον χαρακτηριστική τα σκουπίδια που οι Καπακικοί του Σουσούδη έχουν υποσχεθεί πως "δεν θα πάνε στην Πλούσκα"!!! Που θα πάνε; Πουθενά. Και ο Σουσούδης έχει πει πως "χρειάζεται βελτίωση ο χώρος που θα πάνε"!!! Που; Στο πουθενά κι αυτός!!!

Όμως το έργο ανήκει στην Περιφέρεια και να έχει ήδη δημοπρατηθεί. Καλείται τώρα η αλλοπρόσαλλη προεκλογικά σε υποσχέσεις κ. Βρεττού, έπαρχος του κ. Χατζημάρκου, να στηρίξει το "πουθενά" των Καπακικών αντιδημάρχων, κόντρα στον ΦΟΣΔΑ, αλλά και τον Χατζημάρκο, που έδωσε μάχη για το έργο! Αλλά αυτή ούσα στην Ταϊλάνδη δεν έχει ιδέα! Καλείται όμως ο Σουσούδης, που χωροθέτησε την Πλούσκα, να πάει βόλτα τον ΧΥΤΥ στο "πουθενά" στέλνοντας το έργο μερικά χρόνια πίσω και τα σκουπίδια στη χωματερή της Σταυροπέδας κόντρα σε όλα τα υπουργεία! Ή στους δρόμους ή σε άλλο νησί με διπλασιασμό των τελών καθαριότητας. Το άλλο σενάριο είναι να "καταπιούν" οι Καπακικοί σύμβουλοι τα σκουπίδια στην Πλούσκα!!! Το τι θα κάνουν όλοι αυτοί, που υποσχέθηκα τα πάντα και τίποτα, είναι άγνωστο.

Από την μεγάλη συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στο ΑΠΟΜΕΡΟ του Γαυρίου...

Σε αυτό το αδιέξοδο της διοίκησης η αμήχανη αντιπολίτευση απλώς... περιμένει!!! Τι περιμένει και δεν μιλά με το καλοκαίρι μόλις τρεις μήνες απόσταση; Περιμένει γιατί ο Λοτσάρης ξαφνιασμένος και αμήχανος δεν έχει ακόμα προσδιορίσει τον ρόλο του ως αντιπολίτευση, Για να πούμε την αλήθεια όμως τη μόνη αντιπολίτευση που έκανε στη ζωή του ήταν... να περιμένει! Και μια φορά του βγήκε. Του λένε οι Σουσουδικοί "να είναι ενωτικός"!!! Κι αυτός αμήχανος και μπερδεμένος δεν λέει τίποτα, ενώ το καλοκαίρι φτάνει.

Ξέρει πως δεν υπάρχει λόγω των καταγγελιών Σουσούδη η Σταυροπέδα, αλλά δεν λέει τίποτα! Δεν ασκεί πίεση να γίνει ο ΧΥΤΥ στην Πλούσκα. Δεν υπάρχει δεματοποιητής, άρα δεν υπάρχει άλλοθι δεματοποίησης. Βλέπει πως ξαναδημιουργήθηκε ο ΧΑΔΑ της Σταυροπέδας. Και ενώ ξέρει... περιμένει!!!... Μην τον πουν "διχαστικό" αυτοί που δίχασαν το νησί επί 4ετία!!!

Όταν η αντιπολίτευση σιωπά, μπροστά στις απίστευτες ολιγωρίες της διοίκησης ενόψει καλοκαιριού και δίνει "μάχες" για το πόση ώρα επιτρέπεται να ρωτά στο συμβούλιο έχοντας μπροστά της με μια εντελώς άσχετη από νόμους και κανονισμούς πρόεδρο, τότε το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς είναι πως η αντιπολίτευση είναι τουλάχιστον αμήχανη...

Όμως η κοινωνία της Άνδρου, κατά 50% εξακολουθεί να είναι μαζί με την αντιπολίτευση. Το έδειξε προχθές στην συγκέντρωση που έκανε η παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ. Στην πρώτη μετεκλογικά συγκέντρωση μαζεύτηκαν 50 τουλάχιστον άτομα από όλο το νησί για να δουν τι θα κάνουν στην 5ετία που άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς για την Άνδρο. Μπορεί να μην έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης κανένας απολογισμός για το πως και γιατί έχασε τις εκλογές. Μπορεί να μην τολμά να ξαναμιλήσει για την οπισθοδρομική νοοτροπία μιας πολύ μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων. Αλλά τουλάχιστον σκέφτηκε και ξεκίνησε να μαζέψει την ομάδα του και να κατανέμει ρόλους. Να φτιάξει ομάδες εργασίας πάνω στα προβλήματα του νησιού. Αν σκεφτούμε πως επί 4ετία το σκορποχώρι του Σουσούδη δεν είχε σκεφτεί κάτι τέτοιο τότε ο Λοτσάρης έκανε μια καλή αρχή... 

Για την ώρα αυτό είναι καλό. Πέρα από τις εξαγγελίες για "ανανέωση" καλό είναι οι παλαιότεροι, που δούλεψαν και ξέρουν και οι νεώτεροι που θέλουν, αλλά δεν ξέρουν, να γίνουν ένα δημιουργικό σύνολο για να μπορούν να παρεμβαίνουν στα "μη έργα" αυτών που κλήθηκαν να διοικήσουν και δεν ξέρουν και ίσως δεν μπορούν. Κι απόδεικη του τι λέμε είναι η μνημειώδης σελίδα του απόντος επί 5ετία αντιδημάρχου Κορθίου, που καλεί τους κατοίκους "πες τε μας τι έργο θέλετε να κάνουμε"!!! Δείγμα γραφής ανθρώπων που διοικούν και δεν έχουν "πάρει πρέφα" τι προβλήματα έχει μπροστά της η Άνδρος...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ελλείψει επαρκούς διοίκησης στην Άνδρο - και της εν αμηχανία αντιπολίτευσης - παραθέτουμε εμείς εδώ μια σημαντική είδηση όπως αποτυπώθηκε στον αθηναϊκό Τύπο για το τι κάνει ένας σοβαρός δήμαρχος ενός άλλου νησιού με το που ξεκίνησε με πρόγραμμα και πείρα την θητεία του: 

Το νέο πολεοδομικό της Πάρου βάζει όρια

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Εδώ και λίγες μέρες στην Πάρο βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαβούλευση για το μέλλον του νησιού. Τοπικοί σύλλογοι και φορείς έχουν κληθεί από τον δήμο να καταθέσουν μέχρι τα μέσα Μαρτίου τις προτάσεις τους γύρω από τη μελέτη που αφορά το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΤΠΣ) της Πάρου και το οποίο αναμένεται να καθορίσει την «τύχη» της για τις επόμενες δεκαετίες.

«Από το 2012 υπάρχει ένα Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το οποίο σήμερα αναθεωρείται και γίνεται τοπικό. Θα αφορά κατά βάση τη χωροταξική ανάπτυξη του νησιού και την οργάνωση χρήσεων γης», λέει στην «Κ» ο δήμαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς, δίνοντας μία πρώτη εικόνα του νέου σχεδίου. Αντικείμενό του είναι να φέρει στο νησί των Κυκλάδων την πολυπόθητη ισορροπία ανάμεσα στον τουρισμό και το περιβάλλον. 

Στην πρώτη συνάντηση που έγινε πριν από λίγες μέρες στο δημαρχείο της Πάρου μεταξύ της διοίκησης του δήμου, των τοπικών φορέων και της ομάδας που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, «μπήκαν» στο τραπέζι όλα τα ζητήματα τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν απασχολήσει έντονα τους κατοίκους του νησιού. 

«Συζητήσαμε για τις πιέσεις που δεχόμαστε. Τονίσαμε τα προβλήματα που δημιουργούνται από τον υπερτουρισμό, όπως τα συγκοινωνιακά ζητήματα, το θέμα της καθαριότητας, την έλλειψη των υδάτινων πόρων. Αυτό που ζητάμε είναι μέσω της χωροταξικής ανάπτυξης να μπουν κάποιοι φραγμοίώστε να μπορέσει η Πάρος να είναι βιώσιμη τα επόμενα χρόνια», επισημαίνει ο δήμαρχος του νησιού. «Αυτό σημαίνει να μπορούμε να ζούμε σε έναν τόπο ανθρώπινο και να προσφέρουμε τη φιλοξενία στους επισκέπτες μας. Να έρχονται στο νησί μας και να περνάνε όμορφα». 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Άλλη δουλειά δεν έχουν τώρα οι ανθρώπου του συνδυασμού του ,να φτιάξουν ομάδες εργασίας

This comment was minimized by the moderator on the site

Άντε ρε με τους ζαβοπαριανους.....
Τι ξέρουν αυτοί??!!