ΧΩΡΙΣ ΕΦΚΑ Η ΑΝΔΡΟΣ;;;;;;

 

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

Με πρωτοβουλία του Χρήστου Βουραζέρη το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με επιστολή του στο Δήμαρχο Άνδρου κ. Σουσούδη και στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τσατσομοίρου, ο Χρήστος Βουραζέρης τονίζει ότι είναι  υπαρκτός ο κίνδυνος να υποβαθμιστεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ε.Φ.Κ.Α. στην Άνδρο αφού στην  πρόταση του νέου οργανογράμματος του Ε.Φ.Κ.Α., δεν έχει ενταχθεί η δημιουργία στην Άνδρο ενός Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης , όπως σε άλλες περιοχές της χώρας .

Αυτό σημαίνει ότι  θα υποβαθμιστεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του Ε.Φ.Κ.Α. στην Άνδρο ενώ τίθεται εν αμφιβόλω και η λειτουργία του υφιστάμενου Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στην Άνδρο. 

Κάποιοι, όπως επισημαίνει ο κ. Βουραζέρης, θέλουν να αναγκάσουν τους ασφαλισμένους  στην Άνδρο  να μεταβαίνουν είτε στη Σύρο είτε στη Ραφήνα για να εξυπηρετηθούν.

Ο Χρήστος Βουραζέρης ζητά από το Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να έρθει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθεί ομόφωνη απόφαση αφού δεν είναι δυνατόν να αγνοούνται η νησιωτικότητα αλλά και η γεωγραφική ασυνέχεια ως έννοιες.

Οι ασφαλισμένοι του Ε.Φ.Κ.Α. στην Άνδρο πρέπει να εξυπηρετούνται στον τόπο που κατοικούν και να μην χρειάζεται να μετακινηθούν από το νησί τους για τα αυτονόητα.

Ο κ. Βουραζέρης τονίζει ότι ενδεχόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου θα μπορούσαν επίσης να την στηρίξουν και οι φορείς του νησιού προκειμένου το μήνυμα μας να γίνει ακόμα πιο ισχυρό. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Προς

1.Κύριο Θεοδόση Σουσούδη

Δήμαρχο Άνδρου

  1. Κυρία Αθηνά Τσατσομοίρου

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου 

ΘΕΜΑ : ‘’ Υπαρκτός ο κίνδυνος να υποβαθμιστεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ε.Φ.Κ.Α. στην Άνδρο’’ 

Κύριε Δήμαρχε

Κυρία Πρόεδρε 

Στην πρόταση του νέου οργανογράμματος του Ε.Φ.Κ.Α., δεν έχει ενταχθεί η δημιουργία στην Άνδρο ενός Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης , όπως σε άλλες περιοχές της χώρας .

Αυτό σημαίνει ότι θα υποβαθμιστεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του Ε.Φ.Κ.Α. στην Άνδρο ενώ τίθεται εν αμφιβόλω και η λειτουργία του υφιστάμενου Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στην Άνδρο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, οι ασφαλισμένοι του Ε.Φ.Κ.Α.  στην Άνδρο θα πρέπει να μεταβαίνουν είτε στη Σύρο είτε στη Ραφήνα για να εξυπηρετηθούν εάν εφαρμοστεί το νέο οργανόγραμμα του Ε.Φ.Κ.Α.

Πιστεύω ότι οφείλουμε να αντιδράσουμε απέναντι σε αυτή την εξέλιξη.

Και οφείλουμε να το κάνουμε ενωμένοι .

Σας ζητώ να αναλάβετε πρωτοβουλία προκειμένου το ζήτημα να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθεί ομόφωνη, όπως πιστεύω απόφαση, που θα θέτει το Υπουργείο Εργασίας αλλά και την διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α. προ των ευθυνών τους.

Στην Άνδρο όχι μόνο δεν πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ( που στεγάζεται άλλωστε σε κτίριο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος) αλλά θα πρέπει να αναβαθμιστεί σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ στην Άνδρο πρέπει να εξυπηρετούνται στον τόπο που κατοικούν και να μην χρειάζεται να μετακινηθούν από το νησί τους για τα αυτονόητα.

Δεν είναι δυνατόν να αγνοούνται η νησιωτικότητα αλλά και η γεωγραφική ασυνέχεια ως έννοιες.

Πιστεύω ότι θα αναλάβετε σχετική πρωτοβουλία. Μια ενδεχόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου θα μπορούσαν επίσης να την στηρίξουν και οι φορείς του νησιού προκειμένου το μήνυμα μας να γίνει ακόμα πιο ισχυρό. 

Χρήστος Βουραζέρης

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet