ΑΛΑΡΜ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Επιτέλους κάποιος ξύπνησε στην Άνδρο...

 

(Επιτέλους μετά από σειρά άρθρων μας - τα δύο τελευταία χτες και σήμερα - κάποιος αφυπνίστηκε στην Άνδρο και ανέλαβε πρωτοβουλία για το τι θα γίνει με την μεγάλη εκκρεμότητα του νησιού. Το πρόβλημα: η αποκομιδή των σκουπιδιών μέχρι να γίνει ο ΧΥΤΥ της Πλούσκας. Τα ψέματα της σημερινής διοίκησης Σουσούδη ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Οι φοβικές κινήσεις της προηγούμενης διοίκησης Λοτσάρη ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Οι καταγγελίες του επώνυμου οπαδού του κ. Σουσούδη ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Τα σκουπίδια ενόψει καλοκαιριού είναι προ των πυλών. Η χρήση-κατάχρηση της Σταυροπέδας ως ανεξέλεγκτου ΧΑΔΑ "κάηκε" πολλαπλώς. Φρόντισε γι' αυτό ο γνωστός οπαδός του κ. Σουσούδη. Δεματοποιητής δεν υπάρχει. Μόνο η Πλούσκα υπάρχει και πρέπει να προχωρήσει παρά τα προεκλογικά ψέματα των αντιδημάρχων του Σουσούδη.

Κάπου εκεί λοιπόν καταφέραμε και αφυπνίσαμε τον κ. Λοτσάρη. Κι έβγαλε ανήμερα Τσικνοπέμπτη δελτίο τύπου που επισημαίνει το πρόβλημα και προτείνει και κάποιες λύσεις στην σε μόνιμη ραστώνη ευρισκόμενη σημερινή διοίκηση. Για να δούμε τι θα γίνει πριν έρθει το καλοκαίρι και φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Ελπίζουμε πως οι εν πλήρη χαλαρότητα τελούντες αντιδήμαρχοι Γαυρίου, Μπατσίου, Κορθίου, Χώρας, να πήραν είδηση πως το νησί έχει πρόβλημα. Και να βγουν από τα γραφεία που εγκαταστάθηκαν και να δουν τι θα κάνουν... - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ"

ΘΕΜΑ :  ‘’ Ώρα να πάρουμε αποφάσεις όλοι μαζί για τα σκουπίδια- Ενωτική πρωτοβουλία του Δημήτρη Λοτσάρη’’ 

Ο επικεφαλής της παράταξης ‘’ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ’’ κ.Δημήτρης Λοτσάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Η κατάσταση με τα απορρίμματα στην Άνδρο , λίγο θέλει να τεθεί και πάλι εκτός ελέγχου. Με αίσθημα ευθύνης και διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας έστειλα πριν από λίγο επιστολή στο Δήμαρχο Άνδρου κ.Σουσούδη με την οποία καταθέτω συγκεκριμένες προτάσεις και μαζί με αυτές και τη θέληση μας να στηρίξουμε τη Δημοτική Αρχή.

Ποιες είναι αυτές οι προτάσεις:

1ον) Να ζητήσουμε από το Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ, Γραφάκο και το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΠΟ κ.Διδασκάλου να συνεχίσει η λειτουργία του δεματοποιητή στον ίδιο χώρο, μέχρι την έναρξη λειτουργίας του νέου ΧΥΤΥ. Δηλαδή μόνο για τους 18 μήνες που απαιτούνται ως χρόνο ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής του.

2ον) Να απαιτήσουμε από τον ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη συμβασιοποίηση του έργου κατασκευής του ΧΥΤΥ,που έχει ήδη δημοπρατηθεί.

3ον) Εάν το ΚΑΣ αρνηθεί να παρατείνει το χρόνο λειτουργίας του δεματοποιητή στον ίδιο χώρο, τότε να κινηθούμε άμεσα και σε πνεύμα συνεννόησης για την αδειοδότηση νέου χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί ο δεματοποιητής γιατί τα πράγματα θα καταστούν οριακά.

4ον) Ως έσχατη αλλά αναγκαία λύση θα μπορούσε να είναι η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Άνδρου με μία όμως προϋπόθεση: επειδή η μεταφορά απορριμμάτων είναι κοστοβόρα, δεν πρέπει να επιβαρυνθούν οι δημότες με αύξηση των τελών. Να ζητήσουμε να καλυφθεί το κόστος με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Όλα αυτά, όλες αυτές οι προτάσεις πρέπει να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθούν αποφάσεις. Στο Δημοτικό Συμβούλιο να κληθούν και οι φορείς του νησιού προκειμένου η φωνή μας να είναι ενιαία και ισχυρή.

Ζήτησα από τον κ.Σουσούδη να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η παράταξη μας ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ θα προσέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο με διάθεση συνεργασίας και συνένωσης δυνάμεων.

Και κάτι τελευταίο ως επίλογο: όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να ακυρώσουν το έργο της κατασκευής του ΧΥΤΥ, που ήδη δημοπρατήθηκε, είτε κοροϊδεύουν τους πολίτες είτε λειτουργούν ανεύθυνα. 

Οι εκλογές τελείωσαν, χρειάζεται σοβαρότητα από όλους γιατί το πρόβλημα με τα σκουπίδια μπορεί να γίνει πολύ πιο σοβαρό.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Έλα Αλέκο ακούει?

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Η κυρία που έκανε καριέρα κατηγορώντας κάποτε τον Ερντογάν επιχειρεί τώρα να κατηγορήσει επώνυμα τον πατέρα αντιπάλου της. Δεν μαζεύετε με τίποτα η κόρη...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πες και για το...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Να τα μας. Πάλι η κυρία θυμήθηκε τα παλιά κόλπα της...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ως ΕΝ ΑΝΔΡΩ δεν έχουμε ιδέα ποιο παρατσούκλι προσδιορίζει ποιαν ή ποιον στο Μπατσί ή στην Άνδρο. Όμως μας παίρνει τηλέφωνο κυρία - μητέρα λέει της αντιδημάρχου Άννας Βολίκα, έχουμε το τηλέφωνο της - και παραπονιέται πως το παρατσούκλι που κάποιος χρησιμοποιεί για να προσδιορίσει την αντιδήμαρχο κόρη της αφορά αυτή. Σβήσαμε το παρατσούκλι για να την διευκολύνουμε.
Μετά μας παίρνει τηλέφωνο αγριεμένος ηλικιωμένος κύριος (πατέρας πιθανόν) και απειλεί και βρίζει πως θα "μας κάνει και θα μάς ράνει"...
Αντιπαρερχόμαστε τις ύβρεις και τις απειλές τους οι οποίες χαρακτηρίζουν αυτούς που έχουν μάθει να μιλούν και να συμπεριφέρονται έτσι στη ζωή τους και χαρακτηρίζουν τους ίδιους...
Παρακαλούμε όποιος από τους αναγνώστες ξαναγράψει σχόλιο ας μην χρησιμοποιήσει το παρατσούκλι αυτό για να τελειώνουμε. Ας γράψει όνομα, επάγγελμα, κλπ της κυρίας ώστε να αφορά να προσδιορίσει επακριβώς την κριτική του για την Πλούσκα. Για να ξέρουμε τι γίνεται. Εμείς δεν έχουμε ιδέα ποιον προσδιορίζει ένα παρατσούκλι που δεν αφορά κανονικό όνομα.
Αυτά και τέλος...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο απελθών Δήμαρχος προσπαθεί με ήπιο τρόπο από τη θέση της αντιπολίτευσης ο νυν "άλλα ντάλα κουτρουβάλα" ως συνήθως!!!
Μάλλον πρέπει να αλλάξει τρόπο η αντιπολίτευση μπας και μαζευτεί ο Σουσούδης και καθήσει να δουλέψει για το νησί -λέμε τώρα- γιατί δε φαίνεται φως από πουθενά μαζί του!!! Αναμενόμενα όλα αυτά και άλλα πολλά μη ξεχνάμε είμαστε στην αρχή-αρχή ακόμη.
Ας πρόσεχαν οι συμπατριώτες τι ψήφιζαν τα λάθη δυστυχώς πληρώνονται!!! Καληνύχτα Άνδρος!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Πλουσκα ;;;;άκουσα καλά ;;μα καλά μας δουλεύουν ;εμενα προεκλογικά μου είπε η... (διαγράφεται ένα παρατσούκλι που αφορά την αντιδήμαρχο Μπατσίου Άννα Βολίκα, ταξιτζής το επάγγελμα για να μην γίνει κανένα λάθος - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) ότι μπαίνει με αυτό. Τον όρο στο συνδυασμό ότι τα σκουπίδια δεν θα πάνε στη πλουσκα !!Ναι ναι η (διαγράφεται πάλι ένα παρατσούκλι που μάλλον την αντιδήμαρχο Άννα Βολίκα, ταξιτζής το επάγγελμα - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) με την Μαμαη άλλωστε για αυτόν τον λόγο τον παράτησαν τότε και ο Βοσσος μαζί !τι άλλαξε τώρα ;;Θα έχει ενδιαφέρον το συμβούλιο αύριο !Μπυριτσα κ ποπ κορν

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τώρα σε πήρε ο πόνος λοτσαρη για πνεύμα συνεργασίας
Όταν η αντιπολίτευση έστελνε εισηγήσεις για να μάθουν τη κατασταση του δεματοποιητη εσύ τις έβαζες στο συρτάρι
Αλήθεια για πες μας τι γίνεται με το δημοτικό του γαυριου?,
Τα γκρέμισες όλα..

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν μπορουν ας δωσουν λυσεις οι πολιτικοι τους υποστηρικτες τωρα που θα ερθουν στο νησι για τις παρελασεις. Εδω δεν ενδιαφερονται οι κατοικοι και ο Δημος να βαλουν μια κεραια να ακουμε ελληνικο ραδιοφωνο και μετα την Σταυροπεδα ακουμε μονο Τουρκια και εχετε την απαιτηση να ασχοληθουν με σοβαροτερα θεματα;;; Προεχει η κακοπιστη κριτικη στα καφε για τους αντιδημαρχους και μετα ολα τα παραπανω..

This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού οι πίτες τέλειωσαν σχεδόν, Τωρα εχουμε απόκριες… ποια σκουπίδια; Ποια Άνδρος; Ποιος δεματοποιητής;ποια σταυροπέδα; what is this? Who am I?