ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΥΒΙΣΤΗΣΕΙΣ: Απευθείας αναθέσεις και αοριστίες για τα σκουπίδια ο Σουσούδης! Αποδοχή της Πλούσκας από τους "διαφωνούντες"!

 

Με τηλεδιάσκεψη και αυτό το δημοτικό συμβούλιο. Άντε να δούμε πότε θα βρεθούν στην Άνδρο για συμβούλιο αυτοί που κάποτε διαμαρτύρονταν για τις τηλεδιασκέψεις...

ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ

Με το καλημέρα ο νυν δήμαρχος ξεκίνησε τις απευθείας αναθέσεις για τα σκουπίδια αποδεικνύοντας την αναξιοπιστία του. Έσπασε τον κωδικό 106.000 ευρώ στα τρία για να προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις για τα ογκώδη αντικείμενα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8/3/2024. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε 2 κωδικούς που αφορούσαν την συντήρηση των δημοτικών κτιρίων και την μεταφορά των ογκωδών αντικειμένων. Η διοίκηση Σουσούδη προχώρησε, λοιπόν, με το καλημέρα, σε απευθείας αναθέσεις τις οποίες «ξόρκιζε» ως αντιπολίτευση.

Ποσό 106.000,00€ που  υπήρχε στον προϋπολογισμό και είχε ψηφιστεί ομόφωνα το 2023 απ’ όλες τις παρατάξεις ο δήμαρχος το κατάτμησε ανά δημοτική κοινότητα με σκοπό την απευθείας ανάθεση του ποσού των 106 χιλ ευρώ. Δημιούργησε 3 κωδικούς , επίσης ανά δημοτική ενότητα, συνολικά 107 χιλ. ευρώ επίσης για να της δοθεί η δυνατότητα των απ' ευθείας αναθέσεων.

Η παράταξη Λοτσάρη ζήτησε να υπάρξει ενιαίος κωδικός και για τα 2 έργα για να τα υπερψηφίσει. Συμπληρωματικά και ειδικά για το θέμα της μεταφοράς των ογκωδών ζήτησε την αλλαγή του τίτλου σε διαχείριση των ογκωδών και μεταφορά τους σε νόμιμο χώρο. 

Τίποτα απ΄ αυτά δεν δέχθηκε ο Δήμαρχος Θ Σουσούδης  με αποτέλεσμα να ψηφιστούν και οι 2 αυτοί κωδικοί μόνο από την πλειοψηφία του Συμβουλίου και με μοναδικό στόχο την απ' ευθείας ανάθεση αυτών των ποσών. Στο σημείο αυτό ο Δ Λοτσάρης ζήτησε από τον Δήμαρχο να δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των τελών με τις ενέργειες του. Ο Θ Σουσούδης είπε πως καμία αύξηση δεν θα γίνει.

Στο τέλος της συνεδρίασης μπήκε το θέμα των απορριμμάτων. Ο Δ Λοτσάρης ζήτησε να ανοίξει ο διάλογος γύρω από το καυτό θέμα των σκουπιδιών με βάση τις προτάσεις που έκανε προς τον Δήμαρχο με ανοιχτή του επιστολή. Παράλληλα ζήτησε από τον Δήμαρχο να βάλει στο Συμβούλιο και να ζητήσει ομόφωνη απόφαση για δύο ζητήματα: (α) ότι συμφωνεί το συμβούλιο με το θέμα της κατασκευής του ΧΥΤΥ στην Πλούσκα και (β) με την παραμονή του δεματοποιητή στην Σταυροπέδα.

Ο Δήμαρχος αρνήθηκε μιλώντας γενικά και αόριστα για την κατάσταση που βρήκε και "ενέργειες που έχει κάνει". Χωρίς όμως να πει έστω και μια συγκεκριμένη ενέργεια και κανένα συγκεκριμένο σχέδιο!!!

ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΚΑΣ

Στο σημείο αυτό ο Δ. Λοτσάρης ζήτησε από τους δημ. συμβούλους Α. Βόσσο, Ν. Μουστάκα και Α. Βολίκα να τοποθετηθούν και να πουν αν στηρίζουν το έργο του ΧΥΤΥ στη Πλούσκα. Οι κάποτε λαλίστατοι Α. Βολικά και Ν. Μουστάκας... δεν τοποθετήθηκαν!!! Ή, μάλλον η Α. Βολίκα απέφυγε με υπεκφυγές κάθε τοποθέτηση!!! Ο δε Ν. Μουστάκας σιώπησε εντελώς! Ήταν ο κ. Α. Βόσσος που ανέλαβε να ξεμπλέξει το κουβάρι των προεκλογικών τους αρνήσεων κάνοντας κολοτούμπα λέγοντας πως: «δεν θα γυρίσουμε τώρα στο 2015 και στο 2019. Δεν μπορεί σήμερα να πάει κόντρα στην διαδικασίες που έχουν γίνει»!!!  Αποδεχόμενος σαφώς την χωροθέτηση του έργου στην Πλούσκα. Οι προεκλογικές κορώνες προς τους πολίτες… ξεχάστηκαν!!! Δικαιολογία για το προεκλογικό ψέμα οι διαδικασίες! Τις οποίες δεν γνώριζαν κατά την προεκλογική περίοδο! Πότε άραγε τις έμαθε ο αντιδήμαρχος Γαυρίου;

Ξέχασαν προφανώς οι Βολίκα και Βόσσος ότι ο 2017 ανεξαρτητοποιήθηκαν  με επιστολή τους με την οποία κατήγγειλαν τον Θ Σουσούδη για την χωροθέτηση των σκουπιδιών στην Πλούσκα!!! Και σήμερα είναι έμμισθοι αντιδήμαρχοι του Θ Σουσούδη, μιλούν για διαδικασίες, που δεν ήξεραν!!!

ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ

Στο τέλος ο Κυριάκος Θωμάς πήρε τον λόγο και ανέφερε ότι το θέμα των σκουπιδιών δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση. Θα πρέπει να λειτουργήσει το συμβούλιο συναινετικά. Θα πρέπει να δεσμευθεί πως θα λειτουργήσει έτσι ώστε να μην αυξηθούν τα τέλη και να μην μείνουν τα σκουπίδια στον δρόμο. Σ' αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια να μείνει ο δεματοποιητής στην Σταυροπέδα, αλλά ταυτόχρονα να υπάρχει μια εναλλακτική λύση και να ξεκινήσει αν προκύψει άρνηση του υπουργείου Πολιτισμού η μεταφορά του δεματοποιητή από την Σταυροπέδα. Επίσης υπογράμμισε πως αν χρειαστεί μεταφορά των σκουπιδιών εκτός Άνδρου, σε κάποιο μεταβατικό στάδιο, πάλι θα χρειαστεί χώρος στον οποίο τα απορρίμματα θα επεξεργάζονται και θα αποθηκεύονται αφού η μεταφορά τους είναι σχεδόν αδύνατο να είναι καθημερινή.

Σε αυτό το σημείο ο Δήμαρχος σφόδρα εταράχθηκε και δεν δέχθηκε καμία πρόταση και συζήτηση επί του θέματος λέγοντας: "ότι αυτά δεν γίνονται...". Ξορκίζοντας το πολιτικό κόστος που αυτά συνεπάγονται. Πρακτικά το μόνο σχέδιο που έχει είναι να του βγει το σχέδιο να μείνουν δεματοποιητής και σκουπίδια στην Σταυροπέδα μέχρι να γίνει η Πλούσκα που τώρα θέλουν οι έμμισθοι αντιδήμαρχοι του που μέχρι το 2023 δεν ήθελαν!!! 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Έχει ο καιρός γυρίσματα και στις απευθείας αναθέσεις και για τον ΧΥΤΥ στην Πλούσκα!!!...

Άμισθος Ειδικός Συνεργάτης 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ξυπνήστε Μπατσιωτες ….. η Μαμαη κάνει κουμάντο στο ΜΠΑΤΣΙ . Η Βολικά εκτελεί τις εντολές της . Άλλωστε δεν μπορεί να κάνει και κάτι άλλο η Βολικά είναι το πιόνι της την βλέπει σαν θεό την Μαμαη τρέχει πίσω της... (διαγράφεται ένας προσωπικός χαρακτηρισμός - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 μήνα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΨΦ/
Διαταραχή Ψυχιατρικού Φάσματος

This comment was minimized by the moderator on the site

Ε ρε εσείς τι γίνεται με τα φόντα εκεί στο γραφείο στο μπατσι; Κάθε φορά το ίδιο ; Αμάν …. Το γραφείο είναι αυτοκινούμενο ή διπλώνεται και μπαίνει στην τσέπη ; Ε ρε φόβος .. άγχος πανικός !! Τα Χάπια για τον ύπνο πρέπει να εινσι με της φούχτες χα χα και αχ αχ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ε ρε εσείς τι γίνεται με τα φόντα εκεί στο γραφείο στο μπατσι; Κάθε φορά το ίδιο ; Αμάν …. Το γραφείο είναι αυτοκινούμενο ή διπλώνεται και μπαίνει στην τσέπη ; Ε ρε φόβος .. άγχος πανικός !! Τα Χάπια για τον ύπνο πρέπει να εινσι με της φούχτες χα χα και αχ αχ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ε ρε εσείς αυτό το γραφείο στο μπατσι με φόντο τα φτερά είναι αυτοκινούμενο ; Ή το διπλώνεις και το παίρνεις παντού μαζί ;; χα χα φόβος …. πανικός …αχ Παναγία μου με χάπια το βράδυ ο ύπνος

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς απογοήτευση
Τους έχει ευνούχισμενους ο Δήμαρχος να μην μιλάνε γιατί κόβετε ο μισθός
Το ίδιο βέβαια έκανε κ ο προηγούμενος και ισως ακόμα χειρότερα
Στο βωμό του μισθού όλοι προσκυνούν
Καημένη Άνδρος αυτοί σε εκπροσωπούν
Καληνύχτα Κεμάλ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ενα αξιοπρεπες φόντο στα απομακρυσμενα δημοτ συμβουλια … γιατι σημασια πάντα έχει η λεπτομέρεια..
Ειδικά αν ταιριάζει το φόντο με τον εικονιζόμενο ???
Και φυσικά γραφείο για να ταιριάζει στο αξίωμα..μη τυχόν και καθίσει κανένας άλλος…

This comment was minimized by the moderator on the site

Τώρα που μπήκαν τα πρόβατα στο μαντρί, όσο και να βελάσουν ο τσοπάνης τα χέρια του τρίβει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Βόσσος και η Βολίκα φύγανε από τον Σουσούδη το 2016 υποτίθεται για την Πλούσκα. Σήμερα είναι και οι 2 αμοιβόμενοι αντιδήμαρχοι του Σουσούδη που το 2016 κατηγορούσαν ότι με τα σκουπίδια καταστρέφει την περιοχή τους. Σήμερα απόλυτη ησυχία......σέβεται τις διαδικασίες ο ένας, κανείς δεν κατάλαβε τι είπε η άλλη. Τι σου κάνει η θεσούλα του Αντιδημάρχου.....όλα ξεχνιούνται. Ξεχνάνε και οι ψηφοφόροι άραγε?

This comment was minimized by the moderator on the site

Ειδαμε πλεον πως αλλαζουν ολοι λογω της εμμισθης καταστασης που υπαρχει πλεον σε αντιδημαρχους και ειδικους συμβουλους. Ακομα ειναι νωρις θα δουμε πολλα στην επομενη πενταετια. Υπομονη ψωμακι υπαρχει για ολους….

Περισσότερα