Η ψηφιοποίηση της Καϊρείου Βιβλιοθήκης και τα αδιέξοδα μιας αποικοδομητικής διοίκησης και μιας "εποικοδομητικής" αντιπολίτευσης...

 

Εξακολουθεί να εκδίδει δελτία τύπου με σειρά "εποικοδομητικών" προτάσεων ο πρώην δήμαρχος μιας και τόσο η γενικότητα τους όσο και η απόλυτη άρνηση του σημερινού δημάρχου και της διοίκησης του τις καθιστούν άνευ αντικρίσματος. Στο σημερινό δελτίο τύπου περιγράφει την "ιστορικότητα" της διαδρομής του έργου της ψηφιοποίησης της Καϊρείου Βιβλιοθήκης. Το πως κάποτε εντάχθηκε και το πως απεντάχθηκε σε χρηματοδότηση και στο πως ξαναεντάχθηκε. Και στο τέλος στο πως κατάφερε και ολοκληρώθηκε. Αν έχει κάτι σημασία - κι αυτό δεν αναφέρεται - είναι η ολοκλήρωση του έργου. Πως ολοκληρώθηκε και τι ολοκληρώθηκε.

Αυτό είναι που λείπει από την ανακοίνωση του πρώην δημάρχου. Και αυτό είναι που πρέπει να μάθουν οι πολίτες. Το πόσες αποτυχημένες προσπάθειες έγιναν προς ένταξη από τους προηγούμενους είναι η ιστορία των αποτυχιών μιας σημαντικής προσπάθειας. Τι την θέλει και την αναφέρει; Το τι ολοκληρώθηκε και πως θα χρησιμοποιηθεί είναι αυτό που ενδιαφέρει σήμερα τους πολίτες. Και αυτό λείπει από την αόριστη ανακοίνωση του πρώην δημάρχου. Όπως λείπει και το σε πια φάση είναι το έργο, που ολοκληρώνεται. Αν υπήρχαν όλα αυτά η ανακοίνωση του θα είχε περιεχόμενο.

Τώρα το που και πως θα στεγαστεί αυτό που ολοκληρώθηκε είναι αντικείμενο αποδοχής του σημερινού δημάρχου που δεν έχει δώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια κανένα σημάδι συναινετικής πολιτικής και σε τίποτα. Δεν εκτέθηκε για την μη συναινετική πολιτική του εδώ και 10 χρόνια που διοίκησε, αντιπολιτεύτηκε και ξαναδιοικεί. Λέτε να δώσει σήμερα; Καλή η προσπάθεια του πρώην δημάρχου, αλλά άνευ αντικρίσματος και σε αυτό το πεδίο. Εμμένει σε μια άνευρή πολιτικής "εποικοδομητικών" πολιτικών προτάσεων ή και πραγματικά σημαντικών που απέτυχαν να πείσουν ένα ακροατήριο μαθημένο στο "δούναι και λαβείν" και "εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν".

Δηλαδή, ένα βιαστικό ακροατήριο που στην πλειοψηφία του βλέπει το τώρα και αδιαφορεί για το αύριο. Που θέλει να εξυπηρετηθούν άμεσες μικροανάγκες του κι αδιαφορεί για τα έργα του μέλλοντος και για την Καΐρειο ως "κιβωτό της ιστορίας της Άνδρου". Για την οποία "κιβωτό" ελάχιστα ξέρει και ελάχιστα ενδιαφέρεται. Ας μάθαινε τουλάχιστον με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του πρώην δημάρχου τι περιέχει, τι ψηφιοποιήθηκε και πότε ολοκληρώνεται το έργο.

Έτσι κι αλλιώς από τον σημερινό δήμαρχο - που συμπληρώνει 100 μέρες - και δεν έχει ακόμα σκεφτεί με ποια έργα σκοπεύει να ασχοληθεί αυτός και οι συνεργάτες του. Πλήθος οι συνεργάτες, που έχουν διοριστεί σε πάρα πολλές έμμισθες και άμισθες θέσεις ως αρχηγοί, υπαρχηγοί, παρατρεχάμενοι κλπ. Τόσες πολλές βλέπετε υπήρξαν οι υποχρεώσεις για την κατάκτηση της εξουσίας. Η σημερινή διοίκηση θυμίζει εκείνη την παλιά Αμερικάνικη παροιμία που λέει πως: "too many chiefs and not enough Indians"!!!

ΥΓ.  Τα παραπάνω καταθέτουμε για την ώρα αξιολογώντας την μέχρι τώρα αποικοδομιτική διοίκηση, την "εποικοδομητική"  και άνευρη αντιπολίτευση και το μετέωρο και συχνά αμήχανο ακροατήριο τους. Αυτά με την ελπίδα πως κάποιοι κάτι θα διαβάσουν. Και πιέζοντας πραγματικά (όχι εικονικά) ο ένας τον άλλο, ίσως κάτι βελτιωθεί σε αυτό τον τόπο...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ"

 

Δημήτρης Λοτσάρης : Η ψηφιοποίηση της Καϊρείου Βιβλιοθήκης να είναι μόνο η αρχή.

O κ. Δημήτρης Λοτσάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’Η Καϊρειος Βιβλιοθήκη, ορθά, έχει χαρακτηριστεί ως Κιβωτός της Ιστορίας μας. Η ψηφιοποίηση της είναι ένα έργο για το οποίο καταβλήθηκε προσπάθεια από όλες τις δημοτικές αρχές. Η αρχική μελέτη έγινε το 2013 από το Γιάννη Γλυνό, ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε το Μάρτιο του 2014 αλλά το έργο απεντάχθηκε το Νοέμβριο του 2014. Το Μάιο του 2019 , εντάχθηκε εκ νέου στο ΠΕΠ Ν.Αιγαίο από τη δημοτική αρχή Σουσούδη.

Όταν ανέλαβα τα καθήκοντα του Δημάρχου έθεσα ως στόχο να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, να μην κινδυνεύσει η χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου και να μην οδηγηθούμε πάλι στην απένταξη του έργου. Μετά από πολλές προσπάθειες και ξεπερνώντας τις μεγάλες δυσκολίες, το 2022 έγινε η υπογραφή της σύμβασης, το έργο της ψηφιοποίησης ξεκίνησε, ολοκληρώθηκε και θα έχει παραληφθεί σε λίγο καιρό.

Η ψηφιοποίηση της Καϊρείου Βιβλιοθήκης πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Η ανάδειξη, προβολή της αλλά και ο εμπλουτισμός των δυνατοτήτων της ψηφιακής πλατφόρμας στο διαδίκτυο πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος μας. Να αποτελεί σημείο αναφοράς , να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και η προσβασιμότητα όλων στο ψηφιοποιημένο υλικό της Καϊρείου Βιβλιοθήκης. Σε συνεργασία πάντα με το Σύλλογο των Φίλων της Καϊρείου Βιβλιοθήκης, στον οποίο πρέπει να παραχωρηθεί χώρος στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας για να στεγάσει το αρχειακό υλικό του."

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό Εν Ανδρω

Τα κόκαλα τρίζουνε ξανά
του ξακουστού Καΐρη
που πάλι στόμα σου τον έπιασες
λες και έχουμε πανηγύρι


Δεν άκουσες δεν έμαθες;
στο σπίτι του μπήκαν μέσα
το ρημαξαν, το γκρέμισαν
δεν έδειξαν λίγη μπεσα


Γι αυτά και για τ άλλα πότε θα πεις;
Πότε καλέ θα γράψεις;
Στο σπιτι του Θεόφιλου
πότε θα πας να κλάψεις;

Μα άστα αυτά τώρα πέρασαν
δεν κάνει να μιλάμε
γιατί κολοκυθόπουλα
εφέτος δεν θα φάμε

Κράτα γερά καπετανιο μου
και εγώ θε να σε σώσω
πάλι με χρόνια με καιρούς
την καρέκλα θα σου δώσω

....

This comment was minimized by the moderator on the site

Να προσθέσω ως πρόταση να αξιοποιηθεί το κτίριο του Παρθεναγωγείου στην Μεσσαριά , μετά φυσικά τις απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης - συντήρησης του (καθώς είχε ανακαινιστεί πριν μια 10ετία). "Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια" είναι η σοφή λαϊκή ρήση ! Ως ψηφιοποιημένο Αρχείο ο χώρος μπορεί να κριθεί κατάλληλος , ενώ ένα ακόμη ιστορικό κτίριο της Άνδρου θα λάβει μονιμώτερη χρήση και διαρκή φροντίδα.