Έπιασε τόπο η κριτική: Φωτίστηκε το Γαύριο και κλήθηκαν και οι πρόεδροι των κοινοτήτων!!!

Την Τρίτη 19 Μαρτίου δημοσιεύσαμε το δεύτερο άρθρο πολιτικής κριτικής στον ΕΝ ΑΝΔΡΩ με τίτλο "Λιμάνι Γαυρίου: Φως περισσότερο φως...". Σχολιάζαμε την αβελτηρία της σημερινής διοίκησης που είχε αποτέλεσμα το λιμάνι του Γαυρίου σχεδόν επι δίμηνο (από τα τέλη Ιαμουαρίου) να παραμένει σκοτεινό παρά τις επανηλημένες έιδοποιήσεις του πρώην προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου και παρά το πρώτο άρθρο μας σχετικά με το θέμα που είχαμε δημοσιεύσει ένα μήνα πριν - στις 20 Φεβρουαρίου - με τίτλο "Οι λάμπες του Γαυρίου και η διαφορά έργων και "έργων"..." Στην πρώτη δημοσίευση δεν έγινε τίποτα. Στην δεύτερη έσπευσαν αμέσως!!!

Η κριτική μας ευθύβολη, αυστηρή και συγκεκριμένη πέτυχε τον στόχο της. Ενόχλησε τον νέο-παλαιό δήμαρχο. Κάτι που αποτυπώθηκε δημόσια και στην μη αναφορά του ΕΝ ΑΝΔΡΩ στους χορηγούς επικοινωνίας του καρναβαλιού της Χώρας όταν ο δήμαρχος έκανε και τον κομφερανσιέ και ευχαρίστησε τους χορηγούς. Δεν πειράζει εμείς δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις. Κάνουμε πολιτική κριτική για να βελτιωθεί η κατάσταση. Και ακόμα δεν δώσαμε περίοδο χάριτος στη σημερινή διοίκηση - όπως κάνει η σημερινή αμήχανη αντιπολίτευση! Γιατί ο σημερινός δήμαρχος και αυτοί που απαρτίζουν την διοίκηση του δεν είναι νέοι στην πολιτική. Οι ίδιοι ακριβώς έχουν ξαναδιοικήσει επί χρόνια και με σχετική αποτυχία. Η κοινωνία της Άνδρου όμως τους έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτοί την χρησιμοποίησαν - μέχρι προχτές - απλώς για να καθίσουν στις καρέκλες και να αναθεματίζουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους! Μέχρι εκεί καταλάβαιναν...

Όμως τα δύο συνεχόμενα άρθρα μας σε διάστημα ενός μηνός σχετικά με την αδιαφορία και την αβελτηρία τους για τον φωτισμό στο λιμάνι του Γαυρίου τους ενόχλησαν. Γιατί διαβάστηκαν και το ξέρουν. Πληροφοριακά το πρώτο το διάβασαν 3.200 αναγνώστες και το δεύτερο 4.000 αναγνώστες! Ο σκοπός τους ήταν να διαβαστούν και να ενοχλήσουν! Και να κινητοποιήσουν τους διοικούντες να αλλάξουν επιτέλους τις 11 καμμένες λάμπες στα ιστία φωτισμού του λιμανιού. Και να έχουμε ξανά φωτισμένο λιμάνι. Αυτή άλλωστε είναι και η λειτουργία των ΜΜΕ: να σκούν κριτική στην διοίκηση - όταν δεν κάνει έργο - και στην αντιπολίτευση - όταν δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο της. Κάπως έτσι την Καθαρή Δευτέρα 19/3 - που ταξιδεύαμε - το λιμάνι του Γαυρίου ήταν κατασκότεινο και την Παρασκευή 22/3 ήταν κατάφωτο. Επιτέλους έπιασε τόπο η κριτική μας...

Όμως η κριτική μας έπιασε τόπο και στην περίπτωση της συγκρότησης ειδικευμένων ομάδων εργασίας παρά τον δήμαρχο κυρίως από αποτυχόντες και μη ειδικούς πολιτευτές του νυν δημάρχου. Μια παρωχημένη πρακτική όλων των παλαικομματικών του τόπου που οδήγησε σε απίστευτες καταστάσεις. Για παράδειγμα υπήρξε υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΧΑ-ΑΝΕΛ που διόρισε διευθυντή του νοσοκομείου της Σαντορίνης τον ιδιοκτήτη... βουλκανιζατέρ!!! Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο σημερινός δήμαρχος και διόρισε σε ομάδες εργασίας κυρίως τους αποτυχόντες πολιτευτές του!!! Και απέκλεισε τους κατά τόπους αιρετούς της αντιπολίτευσης και τους τους ειδικούς επί σημαντικών προβλημάτων (πχ πολεοδομίας κλπ).

Διαμαρτυρήθηκε δημοσίως ο τοπικός σύμβουλος Ν. Κατσίκης στις 21/3 και στηρίξαμε στη διαμαρτυρία του με το δημοσίευμα " ΣΤΑ ΑΚΡΑ: Το 50% αποκλείει κάθε συνεννόηση με το άλλο 50% του νησιού!!!...". Εδώ ο δήμαρχος ανέκρουσε πρύμνα αμέσως. Και εξέδωσε και πρόσκληση προς τους προέδρους όλων των δημοτικών κοινοτήτων (δικούς του και μη δικούς του) καλώντας τους την Τρίτη 26 Μαρτίου στο δημαρχείο να δουν από κοινού τα προβλήματα των περιοχών του νησιού ενόψει Πάσχα. Ο δήμαρχος αναγκάστηκε και μετέβαλλε στάση εμμέσως πλην σαφώς. Περιμένουμε λοιπόν το Πάσχα από την μεριά του να δούμε... τι θα δούμε!...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά κ. διαχειριστή στην Άνδρο είμαστε για γέλια, όπως και σε κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνουμε τον χαρακτηρισμό "Ζαβαντριώτες".
Μέγας ντόρος, αντεγκλήσεις, ένα σωρό δημοσιεύματα, ειρωνικά σχόλια, ένθεν κακείθεν, και όλα αυτά για πιο πράγμα; Για να αντικατασταθούν στο λιμάνι μερικές λάμπες. Το αυτονόητο δηλαδή και που αν δεν υπήρχαν οι δημοσιεύσεις του Εν Άνδρω, ακόμα στο σκοτάδι θα είμασταν.
Και ω! του θαύματος, εγένετο φως.
Χαρές, δημοσιεύσεις θριάμβου, φωτογραφίες κλπ ιλαροτραγικά.
Μεγάλη μέρα για το νησί μας.
Κάναμε το καθήκον μας.
Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά που μας γεμίζει θλίψη.
Βλέπουμε και διαβάζουμε, για παράδειγμα, για την Νάξο.
Πλήθος με επώνυμα πιστοποιημένα προϊόντα, που τα γνωρίζει όλη η Ελλάδα και όχι μόνο.
Συμμετοχή σε όλες σχεδόν τις εκθέσεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό, μεθοδικά, με οργάνωση, μεράκι, όρεξη και κυρίως όλοι σαν μια γροθιά.
Πόση θλίψη μου προκαλεί οποιαδήποτε σύγκριση.