ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Ανταλλαγή ανακοινώσεων! Ιστορίες πολιτικής τρέλας! Και το νησί στα ζάρια!!!

Η φωτιά καίει ακόμα. Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας που έχει την ευθύνη επίβλεψης της για το τι έγινε και τι θα γίνει. Υπάρχει άραγε η Πολιτική Προστασία και τι κάνει; 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΡΕΛΑΣ

Το πλήρες αδιέξοδο του δημάρχου Σουσούδη και της ομάδας που τον στήριξε γίνεται προφανές με εμφατικό τρόπο στην Χώρα και στο Μπατσί. Μέχρι χτες ο νοτιάς σκόρπιζε τον καπνό από την "καιόμενη βάτο" της χωματερής της Σταυροπέδας μοιρασμένα και στην Χώρα και στο Μπατσί. Μάλιστα σύμφωνα με αναγνώστη μας από το Μπατσί - που συναντήσαμε στο πλοίο - έφευγε βιαστικά γιατί δεν άντεχε την κάπνα! Το ίδιο κι εμείς από την περιοχή της Χώρας.

Τα δε δύο παρακείμενα χωριά στην περιοχή της Σταυροπέδας πνίγονταν στην κάπνα. Το αξιοσημείωτο: χωρίς ούτε μια διαμαρτυρία!!! Οι πιο πολλές διαμαρτυρίες ήταν από το Μπατσί και την Μεσαριά. Αυτές είναι οι συνέπειες μιας άφρονης πολιτικής που έχει ακολουθηθεί εδώ και μια 15ετία στην Άνδρο.

Πρωτεργάτης αυτής της πολιτικής ο πολιτικά άτολμος και διαρκώς ψευδόμενος Σουσούδης. Και από κοντά οι διαχρονικά αντιπαρατιθέμενοι συνεργάτες του. Είναι ενδεικτικό των παραπάνω πως ο Σουσούδης κατάφερε στην πρώτη θητεία - μετά από δισταγμούς, παλινδρομήσεις, τριγμούς και διασπάσεις μιας 5ετίας - και χωροθέτησε εκεί που είχε χωροθετήσει ο Γ. Γλυνός!!! Προηγουμένως είχε χωροθετήσει δύο φορές σε διαφορετικούς χώρους (!) μέσα σε 15 μέρες! Τότε ήταν που διασπάστηκε η ομάδα του (έφυγαν οι Βόσσος, Βολίκα, Μ.Μαμάη), οι οποίοι ω του θαύματος τώρα επέστρεψαν και είναι πάλι μαζί του!!!

Την 5ετία Σουσούδη ακολούθησε η 4ετία Λοτσάρη. Ο δήμαρχος Λοτσάρης όντας μειοψηφικός φοβήθηκε να προχωρήσει στη μεταφορά του δεματοποιητή. Δεν πήρε το πολιτικό κόστος αυτός, αλλά και δεν το χρέωσε και στους αντιπάλου του. Το αποκοίμισε! Ή, τουλάχιστον έτσι νόμισε και συνέχισε την πεπατημένη τακτική που έκαναν οι προηγούμενοι θάβοντας τα σκουπίδια παράνομα στην Σταυροπέδα. Είχε την ανοχή του υπουργείου Πολιτισμού και του περιβάλλοντος, καθώς επίσπευσε όσο μπόρεσε την μελέτη και δημοπρασία του ΧΥΤΥ της Πλούσκας και είχε  την βοήθεια του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου, που στο τέλος με τον ΦΟΣΔΑ, ανέλαβε και την υλοποίηση του. Και είχε σε όλη την 4ετία την αντίθεση του Σουσούδη. 

Ο ΧΥΤΥ τελικά δημοπρατήθηκε επί Λοτσάρη με την συνδρομή και του τότε επάρχου Λάσκαρη, αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Η νέα διοίκηση περιέχει στο στελεχικό της δυναμικό όλους εκείνους που διασπάστηκαν το 2017 και έκαναν το νησί σκουπιδότοπο (Σουσούδης, Βόσσος, Βολίκα, Τ.Μαμάη, Ν.Μουστάκας). Όλοι αυτοί καλούνται σήμερα να ισορροπήσουν σε μια "ισορροπία τρόμου" μεταξύ του πολιτικάντικου παρελθόντος τους και των "υποχρεώσεων" και των "υποσχέσεων" τους , αλλά και της κληρονομιάς Λοτσάρη. Δηλαδή με τον ΧΥΤΥ της Πλούσκας ήδη δημοπρατημένο.

Το μέγα ΕΡΩΤΗΜΑ είναι: Θα προχωρήσουν στην κατασκευή του νέου ΧΥΤΥ ώστε να κλείσει το αίσχος της Σταυροπέδας με τις συνεχείς αναφλέξεις ή και "αναφλέξεις" σκουπιδιών ή όχι; Το υπουργείο έχει δείξει ανοχή, που πλέον είναι οριακή. Η Περιφέρεια στην οποία είναι το θέμα είναι στην αναμονή. Εδώ να σημειώσουμε πως η νέα έπαρχος εκπροσωπούσα την Περιφέρεια, όντας παντελώς απροετοίμαστη και εντελώς άσχετή με την πολιτική και τον ρόλο της, απλώς... δεν υπάρχει!

Και πρέπει σήμερα ο δήμαρχος Σουσούδης να τετραγωνίσει τον κύκλο όντας εντελώς εκτός πραγματικότητας αυτός και οι συνεργάτες του. Όπου άλλοι θέλουν να προχωρήσει η Πλούσκα και άλλοι όχι. Τι κάνει για την ώρα; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Και οι πρώην διασπαστές και νυν πάλι συνεργάτες του; ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ και δεν λένε λέξη! Άλλωστε στην 4ετια Λοτσάρη υπονόμευσαν όλοι μαζί την δημοπρασία της Πλούσκας με στόχο να διογκωθεί το αδιέξοδο για να πέσει ο Λοτσάρης. Κάτι που πέτυχαν. Τώρα όμως παρέλαβαν αυτοί τα αδιέξοδα που επιχείρησαν να σωρεύσουν στον Λοτσάρη!!! ΤΟΜΠΟΛΑ!!! 

Η φωτιά που έκαψε τον δεματοποιητή στις 12/9/23 άναψε νύχτα.

Κάποιοι "άγνωστοι" έναν μήνα προ των εκλογών έκαψαν τον δεματοποιητή και τα σκουπίδια ΔΕΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, αλλά ρίχνονται πλέον άναρχα στη νέα χωματερή της Σταυροπέδας. Αυτό το κατήγγειλε προεκλογικά επωνύμως γνωστός οπαδός του Σουσούδη. Και έπεσαν πρόστιμα στον Δήμο. Τώρα καλείται ο δήμαρχος Σουσούδης και οι πρώην διασπαστές του και νυν συνεργάτες του να διαχειριστούν τα πρόστιμα τους και τα αδιέξοδα τους. ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ; Από ΤΙΠΟΤΑ μέχρι επικοινωνιακές ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ!

Μέχρι που πήρε φωτιά η νέα χωματερή ανήμερα την 25η Μαρτίου και τους χάλασε την παρέλαση. Τους στενοχώρησε το δημοσίευμα του Εν Άνδρω. Αλλά πιο πολύ τους στενοχώρησαν τα δεκάδες σχόλια που το ακολούθησαν. Όλα επικριτικά. Βγάζει ανακοίνωση και ο Λοτσάρης που τους λέει "πάμε γρήγορα στην Πλούσκα!" Και "να δούμε από κοινού τι θα κάνουμε με τον δεματοποιητη!!!" ΠΑΓΩΣΑΝ οι άνθρωποι. Η λέξη Πλούσκα είναι απαγορευμένη για την ώρα στην ομάδα τους μέχρι να βρουν τι θα κάνουν. Η λέξη δεματοποιητής είναι επίσης απαγορευμένη στην ομάδα τους μέχρι να βρουν πως θα φέρουν άλλον και που θα τον βάλουν. Όλα αυτά έχουν πολιτικό κόστος που το αποφεύγει σαν το διάβολο ο νέος δήμαρχος των παρελάσεων και οι συνεργάτες του της Πλούσκας.

Τι να κάνουν όμως μιας η κάπνα έφτασε και στο Μπατσί; Βγάζει λοιπόν μια ανακοίνωση-καταγγελία ο Σουσούδης για την χαμένη τετραετία για τα σκουπίδια του Λοτσάρη, που φοβόταν κι αυτός το πολιτικό κόστος. Το πρόβλημα είναι πως ο Λοτσάρης όντως φοβόταν το πολιτικό κόστος και την υπονόμευση, που στο τέλος δέχτηκε από τους δικούς του Πλουσκαίους. Όμως ο Σουσούδης δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει κανένα πολιτικό κόστος. Κάθεται ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ και κοιτά την φωτιά που καίει τα σκουπίδια. ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ και ο επώνυμος οπαδός του που κατήγγειλε επωνύμως τα πάντα. ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ και οι τοπικοί άρχοντες της Μεσαριάς που έκαναν πολιτική καριέρα καταγγέλλοντας τα πάντα. ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πλούσκας. Και η φωτιά συνεχίσει να καίει!... 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τιμώντας το στρεβλό πολιτικό παρελθόν του ο Σουσούδης έστειλε την ανακοίνωση-καταγγελία  του μόνο στα "δικά του" μέσα. Του απάντησε αμέσως ο Λοτσάρης στέλνοντάς τη σε όλα. Και σε εμάς. "Τιμώντας" κι εμείς τους "αγώνες" του Σουσούδη για παραπληροφόρηση και συγκάλυψη δεν δημοσιεύουμε αυτό που δεν μάς έστειλε. Απλά το αναφέρουμε περιγράφοντας με δύο λόγια τι λέει. Δημοσιεύουμε μόνο την απάντηση Λοτσάρη, που μάς εστάλη.

Συγχρόνως όμως δημοσιεύουμε και το παραπάνω ιστορικό που δείχνει που και πόσο φταίει ο καθένας από τους δύο δημάρχους για τα σκουπίδια. Για τα οποία δυστυχώς προβλέπουμε πως με την ΑΚΙΝΗΣΙΑ του Σουσουδη και την ΠΑΓΩΜΑΡΑ των στελεχών της Πλούσκας - που τον περιβάλλουν - σύντομα θα μείνουν στους δρόμους. Ήδη υπάρχουν σε πολλά μέρη του νησιού (πχ στο Κόρθι όπως μάς πληροφόρησε αναγνώστης μας) κάδοι ξέχειλοι. Και είναι μόλις τέλος Μάρτη...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ. ΛΟΤΣΑΡΗ

 

Φωτογραφία από την φωτιά που έκαψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 12/9/23 τον δεματοποιητή! Υπεβλήθη μήνυση κατ' αγνώστων από τον δήμαρχο Λοτσάρη και ζητήθηκε άρση απορρήτου τηλεφώνων στην περιοχή... 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο       Τ Υ Π Ο Υ 

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ:  ‘’ Αντί για συνεργασία και συνεννόηση , ο κ.Σουσούδης επιλέγει τις ύβρεις και την τοξικότητα.’’ 

Από τη δημοτική παράταξη ‘’ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ’’ , εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

‘’ Το περιστατικό με την  πυρκαγιά έπρεπε να αποτελέσει αφορμή για ευρεία συνεννόηση και συνεργασία.

Ο κ.Σουσούδης επιχείρησε να το κάνει σημαία, να το συνοδεύσει με ύβρεις και χαρακτηρισμούς , αρνούμενος μια ενωτική πρόταση για το πρόβλημα των σκουπιδιών. Είναι δεδομένο ότι δεν συναισθάνεται τη ζημιά που προκαλεί στην Άνδρο, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την παράταξη μας δεν ζητήσαμε ‘’τα ρέστα’’ όπως είπε ο κ.Σουσούδης.

Ζητήσαμε να υπάρξει συνεργασία και συνεννόηση, καταθέτοντας μάλιστα και συγκεκριμένη πρόταση. Αυτό που εισπράξαμε από τον κ. Σουσούδη είναι μια ακραία επίδειξη τοξικότητας, εκτός από τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Σε όλα αυτά, παράπλευρη απώλεια η Άνδρος , οι πολίτες και η εικόνα του νησιού.

Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες, αυτοί θα κρίνουν.’’

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Έμμισθη ειδική συνεργάτης Αντωνάκη η σύζυγος. Κάνε τουμπεκί τώρα και άσε τις φιλοσοφίες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΙ Η ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΜΙΣΘΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΟΥ ΘΟΔΟΣΗ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΟ, ΑΣ ΕΧΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΠΛΟΥΣΚΑ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί πρέπει πάλι το νησί να χωριστεί στα δυο ή στα τρία.... πάλι να ακούγονται σχόλια, ύβρεις και αποτέλεσμα μηδέν.
Γιατί δεν ενωνόμαστε ολοι μαζί να βγάλουμε μια άκρη;
είτε Σουσούδης, είτε Λοτσάρης δεν έχει καμία σημασία.
Δυο άνθρωποι, δυο Ανδριώτες, και οι δύο έχουν διατελέσει δήμαρχοι του νησιου όπως τόσοι άλλοι. (Βούλγαρης, Σκόρδος, Βάμβουκας, Γιαννίσης, Γλυνός)
Σε λίγα χρόνια θα είναι παρελθόν, και θα διατελούν άλλοι δήμαρχοι.
Σίγουρα κάθε δήμαρχος έχει την κουστωδία του, σίγουρα κάποιοι θα δουλευουν και θα αμείβονται και κάποιοι άλλοι απλά θα αμείβονται.
Δεν νομίζω ότι πρέπει να στεκόμαστε σε αυτό αυτή τη στιγμή και μπροστά σε αυτό το αιώνιο πρόβλημα.
ΕΡΩΤΗΣΗ:
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χωρίς παρατάξεις, μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε για το κοινό συμφέρον, το κοινό καλό για τους νέους και τους ηλικιωμένους για τους αρρώστους και τους υγιείς, για την ΑΝΔΡΟ, να βρούμε μια λύση;
Τι έκανε ο ένας περισσότερο ή λιγότερο από τον άλλο, δεν ωφελεί πουθενά.
Χάνουμε χρόνο, χάνουμε την υγεία μας, χάνουμε φίλους, χάνουμε τους τουρίστες μας, και κέρδος; θα σας πω εγω.... ΜΗΔΕΝ
Οπότε θα ήθελα να προτείνω κάτι έστω και από εδώ:
Όσοι ενδιαφέρονται για να βγάλουν ΜΟΝΟ χολή, να κάτσουν σπίτια τους και να τη φτύσουν μην την καταπιούν και πάθουν και τίποτα,
Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, να αφήσουν τον εγωισμό στην άκρη, να συσπειρωθούν, και όλοι μαζί να βρουν τη λιγότερο κακή επιλογή ( γιατί καλή επιλογή για όλους δεν υπάρχει).
Περαστικοί είμαστε.... δείξτε οι μεγαλύτεροι την παιδεία σας, το σεβασμό στο περιβάλλον και στον συνάνθρωπο στους μικρότερους ώστε να γίνετε παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγήν.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ ΕΩΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.ΕΚΕΙΝΗ ΦΟΡΕΣΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΥΝΟΛΑΚΙ ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Αντώνογλου σας περιμενουμε να κάνετε κίνηση να βγάλτε τα σκουπίδια μακριά από τα σχολεία . Γιατί δε μιλάτε τώρα??? Έγινε έμμισθη η συζυγός σας μάθαμε και τώρα όλα καλά ? Βάλτε την οικονομική σύμβουλο δημάρχου κυρία Αννα να μιλήσει .

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΥΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ? ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΦΩΤΟ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΤΩΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΚΥΡΙΑ ΣΑΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Αντωνογλου που είναι ;;;;; Γιατί δεν μιλάει καθόλου για τα σκουπίδια στο σχολείο ;;;;; Δεν τον ενοχλούν τώρα ;;;; Αλλά βέβαια τώρα που η γυναίκα του είμαι σύμβουλος του Σουσουδη με μισθό έχει καταπιεί τη γλώσσα του…..

This comment was minimized by the moderator on the site

Είπαμε αυτά και άλλα πολλά στο πλοίο!

This comment was minimized by the moderator on the site

H φωτιά άναψε μόνη της; έχουμε κάποιο θαύμα; θεία αποκάλυψη; Και ένα μήνυμα προς την αξιαγάπητη βουλευτίνα μας κα Μονογιού. Οι Έλληνες δεν ξεχνάνε τα Τέμπη και το ξεπούλημα της Ελλάδας, του έθνους και των αξιών μας.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΣΟΥΔΗ? ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

Περισσότερα