SOS: Παρά το έργα Λοτσάρη στο Μπατσί η λειψυδρία έφτασε. Καιρός για έργα Σουσούδη...

 
 
Η δεξαμενή αφαλάτωσης του νερού της γεώτρησης στο Μπατσί. Έργο αξίας μισού εκατ. ευρώ 2023. Ακολούθησε το έργο πληρους συντήρησης των γεωτρήσεων και της τηλεμετρίας τους. Όμως ίσως χρειαστεί να προχωρήσει πιθανόν και έργο αφαλάτωσης νερού από την θάλασσα. Η σημερινή διοίκηση οφείλει να πάρει μέτρα και να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα για το νησί. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Επιτακτική  η  ανάγκη για μέτρα πρόληψης λειψυδρίας στην Δημοτική κοινότητα Μπατσίου. 
 
Καθώς  οι μέρες κυλούν με τάχιστο ρυθμό προς το Πάσχα και την καλοκαιρινή περίοδο , εμφανίζονται ήδη τα προβλήματα στην ύδρευση των κατοίκων με τα αποθέματα να μειώνονται επικίνδυνα και παρά τα έργα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η αντικατάσταση δικτύου στην περιοχή Μπατσίου, η αντικατάσταση με ψηφιακούς μετρητές, η ολοκλήρωση έργων όπως η νέα γεώτρηση στη στροφή Παπαδάκη, η αγορά αντλιών, καθαρισμοί δεξαμενών κτλ. 
 
 
Προχωρά η πλήρης αντικατάσταση ολόκληρου του απηρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης στο Μπατσί 2023. Έργο Λοτσάρη αξίας περίπου 2 εκατ. ευρώ. Το έργο προχωρά και σε αλλαγή ολόκληρου του δικτύου του οικισμού.
 
Για τον λόγο αυτό σας επισημαίνω ότι η έλλειψη διαχειριστικού σχεδίου θα μας οδηγήσει σε καταστάσεις που δεν θα είναι καθόλου ευχάριστες σε όλους μας και επιπλέον μεταφέρω την ανησυχία μου καθώς εκπροσωπώ την πιο τουριστική περιοχή της Άνδρου με τετραπλασιασμό αριθμό επισκεπτών - φιλοξενούμενων , από το Μάιο - Σεπτέμβριο .
 
Σας καλώ να λάβετε άμεσα μέτρα, ενδεικτικά σας αναφέρω :
 
🔹περιορισμό στην άσκοπη κατανάλωση στις παραλίες π.χ ντουζιέρες, πλύσιμο εξοπλισμού παραλιών,
🔹περιορισμό στις ώρες κατανάλωσης,
🔹ενημέρωση για την σωστή χρήση του νερού σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες , ενοικιαζόμενα δωμάτια , καταστήματα εστίασης,
🔹προμήθεια δεξαμενών , ειδικά σε περιοχές που το νερό φτάνει με δυσκολία,
🔹άμεση διενέργεια / μελέτη  για νέα γεώτρηση ,
🔹Μεταφορά νερού από άλλες περιοχές,
🔹συστηματική παρακολούθηση του δικτύου ή των δεξαμενών για διαρροές με προσωπικό για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.
 
Σημειώνω ότι  οι υδραυλικοί του δήμου  μπορούν να επέμβουν και να διορθώσουν ζημιές που προκαλούνται στο δίκτυο όχι όμως να γεμίσουν τις πηγές ή τις γεωτρήσεις με νερό.
 
Για όλους τους παραπάνω λόγους και με κάθε διάθεση συνεργασίας , παρακαλώ να υλοποιηθούν άμεσα τα μέτρα  και να εκδοθεί ειδικό φυλλάδιο ενημέρωσης το οποίο να διανεμηθεί στους επισκέπτες καθώς και σε όλο τον πληθυσμό του νησιού.
 
Σας ευχαριστώ ,
 
Σοφία Τουντασάκη 
Πρόεδρος Δημοτικής  Κοινότητας  Μπατσίου
 
 
 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν τα προσωπα ΑΒΓΔΜΩ σε όλο το νησί, που έχουν εκλεγεί πρόσφατα, ξεπεράσουν τις προσωπικες εχθροπάθειες - φιλοδοξίες- κόμπλεξ- & προσωπικο συμφέρον, τότε αυτός ο τόπος θα πάει μπροστά.
Δηλαδή Ποτέ. Δεν υπάρχει ελπίδα. Λυπάμαι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Και ποιος είστε κύριε Εν Ανδρω; Που πιστεύεται ότι μπορείτε να σχολιάζετε τον οποιοδήποτε και να λέτε με σιγουριά ότι κάποια σχόλια έγιναν από την ΑΒ που με τα υπονοούμενα σου δηλώνεις ποιο είναι το ΑΒ…Συγχωρέστε με και εμένα αν κάνω κάποιο ορθογραφικό λάθος η το οτιδήποτε και εγώ, γιατί το επίπεδο και η νοοτροπία κάθε ανθρώπου πρέπει να είναι επιστήμονας για να είναι καλος η ικανός … Θα κλείσω με το να σας επιβεβαιώσω επειδή οτι λεω το λεω με το πραγματικό όνομα μου και ειμαι ο γιος της ΑΒ… Ήμουν ο πρώτος που είδε τα δυο πρώτα σχολια, ειδικά το πρώτο από το πρώτο δευτερόλεπτο και η ΑΒ- μάνα μου έφτιαχνε φαγητό για το μεσημέρι μας, γιατι εκτος απο Αντιδημαρχος που δεν σας αρέσει απο τι δείχνετε, είναι και μάνα και έχει και ένα σπίτι. Μπορεί να μην έχουμε σπουδάσει, αλλά δεν θα καθόμουν να γραφω τόση ώρα ψέμματα… Με απορία η ΑΒ οταν της μετέφερα τα σχολια που τα είδα γρήγορα επειδή μου πέταξε στην αρχική την δημοσίευση σας και οπωσδήποτε μπαίνω να δω σχολια παντα επειδή και για μένα έχει γίνει σχολιο πριν καιρό και για γονεις και παρατσούκλια κτλ…. Να λέει δεν το μπορώ άλλο αυτο πια όλη την ωρα να σχολιάζουν το οτιδήποτε… Δεν ήξερε να πρέπει να δώσει λογαριασμό μέχρι και στην εκκλησία που πήγε, από τα σχόλια τα καλά που δημοσιεύετε… Μια συμβουλή απο έναν πιο νέο και όχι σπουδαγμένο άνθρωπο οπως εσας…Αγαπητέ κύριε εν ανδρω και αν θέλετε τη κρατάτε, αν δεν θέλετε όχι που είναι το πιο σίγουρο… Οτι αν συνεχίσετε έτσι δεν θα σας παίρνει κανεις στα σοβαρά…. Απλά σοβαρευτείτε λίγο…. Εννοείτε δεν ξανά απαντάω σε κάτι και δεν ξανά ασχολούμαι καν με εσάς… Απλά θα σας παρακολουθώ μόνο και μόνο για να γελάω… Κατι είναι και αυτο… Θα φανεί και από την απάντηση σας, που θα είναι ότι θέλετε άσχετα με αυτά που σας γράφουμε… Κλασικός Εν Ανδρω… Ότι θέλω λεω, οποία σχόλια θέλω ανεβάζω, γενικά ότι θέλω κάνω και κόσμε να με παρακολουθείς και να με πιστεύεις σε όλα τα ότι θέλω εγώ και αυτοί που υποστηρίζω… ????


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Χαίρω πολύ για την γνωριμία νεαρέ μου. Κοντεύω πλέον να μάθω όλη την οικογένεια της έμμισθης αντιδημάρχου Μπατσίου (μητέρα, παιδιά κλπ). Όλοι σχεδόν έχετε τηλεφωνήσει ή γράψει στον "κλασικό Εν Άνδρω". Χαίρω επίσης που με έχετε αναγορεύσει "κλασικό Εν Άνδρω". Κάτι κατάφερα λοιπόν αφού με διαβάζετε όλοι.
Και τώρα που γνωριστήκαμε ας πάμε στην ουσία του πράγματος:
1. Ουδέποτε απασχόλησα οικογένειες αυτών που πολιτεύονται, εκλέγονται, αναλαμβάνουν δημόσιες θέσεις, άμισθες ή έμμισθες και δεν τις φέρνουν ή τις φέρνουν σε πέρας. ΟΥΔΕΠΟΤΕ γράψαμε κάτι πέρα από αυτούς και τον ρόλο τους. Έναν ρόλο που είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ γιατί υπηρετούν δημόσιες θέσεις και κρίνονται πως ψηφοθηρούν, πως συμπεριφέρονται στα πόστα τους (πχ πόσο πολύ τσακώνονται για μια καρέκλα στο κοινοτικό κατάστημα, πόσο πολύ δεν συνεργάζονται με άλλους, πόσο θεωρούν πως η εκλογή τους έδωσε το δικαίωμα να απειλούν κλπ). Αν τα παραπάνω σας θυμίζουν κάτι δεν φταίμε εμείς. Οι μνήμες σας φταίνε. Αν τα παραπάνω προσβάλλουν εσάς δεν φταίμε εμείς. Οι μνήμες σας φταίνε. Εμείς γραφουμε μόνο για απαράδεκτες πολιτικές συμπεριφορές των ανθρώπων του δημοσίου βίου. Αυτό λέγεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ. Εσείς και η οικογένεια σας δεν συμπεριληφθήκατε ποτέ. Η μητέρα σας όμως είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. Μιλάει δημόσια για τα άλλα δημόσια πρόσωπα. Πρέπει να μάθει να δέχεται δημόσια κριτική. Που θα πάει έχει μπροστά της άλλα τέσσερα χρόνια για να το μάθει.
2. Ανώνυμα κάποιες κυρίες έγραφαν και γράφουν στο σαιτ μας. Ανώνυμα κατασκεύασαν έναν Ερντογάν κάποτε. Ανώνυμα τον υπονόμευσαν τον έρμο. Σβήσαμε εκατοντάδες ανώνυμα σχόλια όταν καταλάβαμε πως κάποιες έστησαν πολιτικές καριέρες με αυτό τον τρόπο στο σαιτ μας. Τώρα ω τι έκπληξη διαπιστώνουμε πως κάποια κυρία που την αποκαλέσαμε ΑΒ (εκ τω δύο πρώτων γραμμάτων του αλφάβητου) επιτίθεται ανωνύμως προσωπικά και μανιωδώς στην πρόεδρο του Μπατσίου, που ασκεί με εξαιρετικό τρόπο τα καθήκοντα της. Θεωρήσαμε πως κάποιοι που στο παρελθόν έπραξαν τα ίδια με τον άλλοτε πρόεδρο του Μπατσίου επανήλθαν σε παλιές γνώριμες πρακτικές. Τι πιο απλό να λάβουμε τα μέτρα μας και να μην γίνουμε όχημα για νέες πολιτικές αφετηρίες ανθρώπων ημιμαθών που κρύβονται πίσω από προσωπικές κακίες και αθλιότητες. Προς τι η δική σας αντίδραση και της αδελφής σας. Βλέπετε εσείς γύρω σας κάποιον τέτοιο άνθρωπο; Εγώ δεν σας ξέρω. Δεν ξέρω το περιβάλλον σας. Και δεν ξέρω τι βλέπετε εσείς νεαρέ μου.
3. Και γιατί αφορά εσάς το πως ψηφοθήρησε με την Πλούσκα και τι υποσχέσεις έδωσε για να εκλεγεί στους κατοίκους του Μπατσίου η έμμισθη αντιδήμαρχος, που τόσοι πολλοί την εγκαλούν και της ζητούν να πάρει θέση για την Πλούσκα πριν τα σκουπίδια μείνουν στον δρόμο; Η κυρία υποσχέθηκε προφανώς τα πάντα ψηφοθηρώντας. Κλασικά πολιτικάντικα προεκλογικά κόλπα. Τώρα την εγκαλούν ΠΟΛΙΤΙΚΑ αυτοί που την ψήφησαν κι αυτοί που δεν την ψήφησαν. Ας βρει άκρη η κυρία με αυτά που υποσχέθηκε. Δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Εμείς δημοσιεύουμε τις πολιτικές διαμαρτυρίες των κατοίκων. Ανώνυμα γιατί προφανώς δεν θέλουν προσωπικές συγκρούσεις. Όσο οι διαμαρτυρίες παραμένουν στα πλαίσια της πολιτικής δημοσιεύονται. Όταν ξεφύγουν σε λάσπη και προσωπική υπονόμευση (όπως πχ της κ. ΑΒ που έγραφε για "μάσες") κόβονται και απαντάμε εμείς αν χρειαστεί για να σταματήσει η λασπομαχία. Αυτά είναι κλασικά προβλήματα στην πολιτική. Και υπάρχουν κλασικές απαντήσεις. Αυτά για τα περί κλασικότητας.
4. Ευχαριστω ιδιαιτέρως για το επώνυμο και ευγενικό γενικά γράμμα σας. Ελπίζω να απάντησα στα θέματα που θίξατε. Αν όχι έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας (ιδίως εσείς που ειστε νέος) με διάλογο να βρούμε απαντήσεις. Ελπίζουμε να βρει απαντήσεις και για το τι θα γίνει με την Πλούσκα που έχει πλέον δημοπρατηθεί και η έμμισθη αντιδήμαρχος Μπατσίου, που έχει δώσει τόσες υποσχέσεις σε τόσους πολλούς όπως φαίνεται. Έχει και αυτή χρόνο μπροστά της να βρει κάποιες και να μην μείνουν επί της δικής της θητείας τα σκουπίδια στους δρόμους, όπως συνέβη την περίοδο 2014-2019 που ανεξαρτητοποιήθηκε και υπονόμευσε πολιτικά με τον Καπάκη τον Σουσούδη κι έκαναν το νησί μαύρο χάλι.
Την καλημέρα μας. Και καλή ανάγνωση των σχολίων του "κλασικού Εν Άνδρω"...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ρε χαϊβάνια , φέτος στο Μπατσί θα διψάσετε.
Το καταλάβατε;;;
Δίψα!;

.. και σας φταίει πάλι ο Λοτσάρης…

Την επόμενη φορά να προσέχετε τι ψηφίζετε ..
Υπομονή μέχρι το 28!!!

Μέχρι τότε μόνο ΔΙΨΑ!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η κ. Τουντασάκη με την παρέμβασή της έδειξε ότι επάξια εκπροσωπεί το Μπατσί και ενδιαφέρεται να λυθούν τα προβλήματα του χωριού. Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο για τους Βολίκα και Μουστάκα απ τους οποίους δεν βλέπουμε καμία ουσιαστική παρέμβαση. Ειδικά η κ. Βολίκα ως Αντιδήμαρχος της περιοχής και μάλιστα αμοιβόμενη οφείλει να μας εκθέτει συνεχώς τις απόψεις της και να ενεργεί προς όφελος του χωριού. Δεν αρκεί η αλλαγή μιας λάμπας, δεν είναι έργο αντιδημάρχου αυτό. Η ίδια κατά το παρελθόν ανεξαρτητοποιήθηκε για την Μπλούσκα. Οφείλει και τώρα να ξεκαθαρίσει την θέση της.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οποίος έχει την μύγα μυγιαζεται και οποίος έχει την σφίγγα σφίγγεται …

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΑ
ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ
ΗΡΕΜΗΣΤΕ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευχαριστώ για την διόρθωση !συγχωρεστε μας κύριε Εν Ανδρω!
Τώρα οσον αφορά ποια είναι το ΑΒ που σας έχει γίνει εμμονή εσείς το ξερετε ! Εγώ απλά παρατήρησα ότι μόνο ύβρεις στο όνομα της δημοσιεύετε ενώ άλλων τα διαγράφετε ! Ναι τις τα μεταφέρουμε γιατί όπως σας είπα σε πολλά απο αυτά τα σχόλια αναφέρεστε στην οικογένεια της ! Κ αν δεν γνωρίζετε είμαι μέρος της γι αυτό κ ο σχολιασμός μου επώνυμα!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τι στην ευχή ανακατεύετε οικογένειες; Που βλέπετε εσείς αναφορές σε οικογένειες; Αντιθέτως όλοι βλέπουν πως υπάρχουν έμμεσες προσωπικές αναφορές στην λάσπη της ΑΒ ή της ΓΔ που μιλά για "μάσες". Κόψαμε το χυδαίο σχόλιο. Απαντήσαμε εμείς σε ένα χυδαίο σχόλιο κυρίας που γράφτηκε στο σάιτ μας και δεν δημοσιεύθηκε. Πουθενά δεν έμπλεξαν οικογένειες. Εσείς μπλεχτήκατε μόνη σας γιατί έτσι θέλατε. Σας απαντήσαμε πάλι για να κλείσει το θέμα κάποιων που έκαναν καριέρα με ανώνυμα σχόλια εδώ και χρόνια και συνεχίζουν. Αυτά και τέλος.
ΥΓ Δεν χρειάζεται να μεταφέρετε τίποτα. Όλο το Μπατσί βλέπει τον ανοικτό διάλογο και κρίνει. Εσείς τι είστε μεταφορέας μηνυμάτων από εδώ και από εκεί. Για σοβαρευτείτε λίγο.
Καληνύχτα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ σωστά πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε!!
Καλώς έπραξε η Τουντασάκη κ εκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Ας εφοδιαστούμε με τ απαραίτητα για να κανουμε τη δουλειά μας. Πρόεδρος είναι & φυσικά μπορεί να δημοσιεύει Δελτία Τύπου. Τι …όχι;;
Ο Σώζων εαυτό Σωθήτω ήθελε να πει αλλά το έθεσε ευγενικά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Και τις πισίνες; σε ορισμένα χωριά υπάρχουν δεκάδες; μέχρι και πολιτευόμενοι έχουν φτιάξει πισίνες! τόσο πολύ ενδιαφέρονται.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εν Άνδρο θέλεις να μας πεις σε ποιες ύβρεις αναφέρεσαι ; Γιατί εμεις βλέπουμε ύβρεις μόνο προς το πρόσωπο της ΑΒ να δημοσιεύονται οι οποιες θιγουν όχι μονο αυτήν αλλά και την οικογένεια της !

ΥΓ η ΑΒ δεν κάνει σχόλια ούτε καν μπαίνει στον κοπο να σας διαβάσει! Εμεις τις μεταφέρουμε καθημερινά τις χυδαιότητες στις οποίες αναφέρεστε και δημοσιεύετε προσβάλλοντας όχι μόνο εκείνη αλλά κ εμάς ! Αυτά δεν είναι ύβρεις ; Όχι Ε; Ελπίζω να δημοσιευτεί το δικό μου σχόλιο που είναι επώνυμο γιατί εσείς έχετε μάθει να δημοσιεύετε μόνο τα ανώνυμα κακόβουλα σχολια προς την ΑΒ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
1. Παρακαλώ λίγη ορθογραφία. Το Εν Άνδρω είναι με ΩΜΕΓΑ, όχι με όμικρον. Είναι στην καθαρεύουσα και σημαίνει "Στην Άνδρο". Με Ομικρον γράφεται στα αγγλικά που δεν έχουν Ωμεγα και δοτική. Όμως εσεις χρησιμοποιείτε τα ελληνικά. Οπότε μάς γράφετε λάθος.
2. Ποια οικογένεια και πια κυρία εννοείτε εσείς; Γιατί εμείς έχουμε κατά νου συγκεκριμένη κυρία που σχολιάζει αμέσως μόλις κάναμε ανάρτηση για την ύδρευση στο Μπατσί και μιλά για χρηματισμούς των πολιτικών της αντιπάλων. Κάτι που θεωρούμε χυδαίο και λάσπη. Δεν έχουμε καμία διάθεση να εμπλακούμε σε αντιδικίες για χρηματισμούς μιας ανώνυμης κυρίας που για χάρη ευκολίας την αναφέραμε σαν ΑΒ. Τα δύο πρώτα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου. Θα μπορούσαμε να έχουμε χρησιμοποιήσει και το ΓΔ.
3. Μα ποια είναι η κυρία για την οποία ενδιαφέρεστε εσείς; Μάλιστα όπως γράφετε δεν μάς διαβάζει. Άρα τι την ενοχλεί κάτι που είναι εξίσου ανώνυμο με την ανώνυμη σχολιογράφο-χυδαιογράφο που έγραψε για χρηματισμούς (πχ πως "έκοψε η μάσα" κι άλλα τέτοια εύηχα...).
4. Δεν φαντάζομαι η κυρία που λέτε εσείς - και που δεν μάς διαβάζει, αλλά τις διαβάζετε εσείς το Εν Άνδρω - να μιλά μια τέτοια γλώσσα. Άρα το σχόλιο σας - αν και επώνυμο - δεν μάς αφορά.
5. Όμως για την ιστορία και για να ξέρετε μιας και αρχίσατε επώνυμη αλληλογραφία κάποιες καλές κυρίες έκαναν πολιτική καριέρα βρίζοντας "Ερντογάν" τον πρώην πρόεδρο Μπατσίου με ανώνυμα σχόλια στο Εν Άνδρω. Πήραμε τότε την ευθύνη και τα σβήσαμε όλα. Γράψαμε και μερικές έξυπνες απαντήσεις και χάθηκαν. Τώρα έχουμε αντίστοιχο φαινόμενο. Γράψαμε πάλι μερικές απαντήσεις κι ελπίζουμε να λήξει η επιχείρηση λάσπης κατά πολιτικών αντιπάλων.
Αυτά και με τις ευχαριστίες μας για την αλληλογραφία...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα