ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ: Η πεζογέφυρα του Νειμποριού έγινε επικίνδυνη!...

Και ξαφνικά μερικές δεκάδες μέτρα της ξύλινης πεζογέφυρας στη μια μεριά της απόκτησαν κοίλα και καμπύλες, λακκούβες και σπασίματα καθιστώντας την επικίνδυνη για τους πεζούς και για τους ποδηλάτες. Κάτι πρέπει να γίνει...

Περπατώντας στο τέλος της πεζογέφυρας του Νειμποριού ο πολίτης ή ο επισκέπτης ξαφνιάζονται. Ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της τα ξύλα του πεζόδρομου είναι σε καλή κατάσταση στο τέλος, προς την μεριά της πόλης, το κατάστρωμα της πεζογέφυρας μοιάζει διαλυμένο. Τα ξύλα είτε έχουν ξαφνικά σκεβρώσει είτε έχουν μετακινηθεί και σχηματίζουν λακκούβες!!! Μιλάμε για καμπυλώσεις ολόκληρου του καταστρώματος της γέφυρας, που πλέον είναι επικίνδυνη. Απομένει λιγότερο από μήνας για το Πάσχα και μόνο δύο μήνες για το καλοκαίρι. Δεν ξέρουμε αν το έχει πάρει είδηση ο δήμαρχος ή ο αντιδήμαρχος, που τον αντικαθιστά μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους ασφαλείας. Αλλά η πεζογέφυρα έγινε πλέον επικίνδυνη για τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Ιδίως όμως για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Αυτή είναι η είδηση εν προκειμένω...

Πέτυχε η "επιδιόρθωση" με το κόψιμο της αροκάριας κι αυτό που απέμεινε δεν είναι και άσχημο και είναι ασφαλέστερο... 

Πως έγινε αυτό; Και γιατί έγινε στη μια μεριά κι όχι στην άλλη; Ρωτήσαμε ειδικό μηχανικό και μάς είπε τα ακόλουθα, τα οποία παραθέτουμε εδώ προς ενημέρωση δημάρχου, αντιδημάρχου και λοιπών συμβούλων:

"Πιθανή αστοχία υλικού ή κατασκευαστική αστοχία"! Αναλυτικά, για το πρώτο χρονολογικά μέρος της πεζογέφυρας που έγινε από το Ναυτικό Όμιλο μέχρι τον Τούρλο χρησιμοποιήθηκε έλατο Σιβηρίας που αντέχει στις σκληρές καιρικές συνθήκες. Κατασκευαστικά έγινε διπλή θεμελίωση με πακτώσεις δοκαριών στην άμμο και από τις δύο πλευρές της γέφυρας εξασφαλίζοντας την σταθερότητα του καταστρώματος της. Στο δεύτερο μέρος δεν έγιναν διπλές θεμελιώσεις στις πακτώσεις των δοκαριών, αλλά ο κατασκευαστής ακούμπησε εσωτερικά το ξύλινο κατάστρωμα στον δρόμο. Αυτό έκανε ευάλωτη την πεζογέφυρα σε κάθε πρόβλημα του δρόμου. Κάτι που συνέβη το 2021 και επιδιορθώθηκε το 2022.

Στην περίπτωση του δεύτερου μέρους μάς επισημάνθηκε ακόμα πως λόγω του χαμηλού ύψους και των συνεχών προσχώσεων άμμου κάτω από την πεζογέφυρα υπάρχει περίπτωση οι εργασίες καθαρισμού που έγιναν ή που δεν έγιναν μετακίνησαν και πίεσαν τα ξύλα που λύγισαν δημιουργώντας βαθουλώματα σε μεγάλο μέρος της (μερικές δεκάδες μέτρα). Έτσι σήμερα η εικόνα, αλλά και η λειτουργικότητα της πεζογέφυρας που χρησιμοποιούν εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά είναι προβληματική. Καλούνται λοιπόν ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και οι σύμβουλοι ασφαλείας να κάνουν κάτι και άμεσα. Αλλιώς θα υπάρξουν πολλά προβλήματα αυτή τη σεζόν...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Συνεχίστε τα έργα κ το νοικοκυριό στο νησί που είχε βάλει ο Λοτσάρης σε πρόγραμμα! Ωραιες οι φωτογραφίες για ενημέρωση! Δουλειααααα!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ψέμα είναι ότι δεν έγινε τώρα έτσι η πεζογέφυρα αλλά είναι πολύ καιρό έτσι και όχι δεν την βλέπω κάθε καλοκαίρι,σχεδόν καθημερινά τη χρησιμοποιώ ,ξαφνικά θίχτηκε το θέμα όταν έγινε δήμαρχος ο σουσουδης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το κυρίαρχο ερώτημα δεν είναι πότε ακριβώς έγινε. Βγάλαμε σειρά φωτογραφιών σήμερα και έχουμε σειρά φωτογραφιών πέρσι. Άλλωστε πέρσι είχε διαμαρτυρηθεί η ομάδα Σουσούδη για δύο σπασμένα ξύλα κι όχι για καθίζηση. Η διαφορά στις φωτογραφίες που θα δημοσιεύσουμε είναι εμφανής.
ΟΜΩΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ή ΟΧΙ. ΑΝ ΥΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ή ΟΧΙ. ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ή ΟΧΙ;
Σε αυτα τα ερωτήματα δεν σας ενδιαφέρει να απαντήσετε. Παρα μόνο να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση ΕΧΑΣΕ. Καιρός να κάνει κάτι ο Σουσουδης που κέρδισε. Τοσο βλάκας είστε και δεν το καταλαβαίνετε.
ΥΓ Οι φωτογραφίες της ανοησίας σας αύριο

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ξαφνική ζημιά στην πεζογέφυρα; Κανείς από όσους περπατάμε στην πεζογέφυρα δεν πιστεύουμε αυτό το ψέμα! Από διετίας η γέφυρα είναι σε κακό χάλι με πετσικαρισμένες τάβλες και μισοκατεστραμένες σκάλες προς την παραλία.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μάλλον περπατάτε κάθε καλοκαίρι ή έχετε να περπατήσετε πολύ καιρό. Η εικόνα της πεζογέφυρας στα τελευταία 20-30 μέτρα προς την μεριά της Χώρας έχει αλλάξει δραματικά. Η φωτογραφία το δείχνει ανάγλυφα. Η γέφυρα έχει σαφώς μετακινηθεί προς τον δρόμο και έχει συμπιέσει τα ξύλα που καμπύλωσαν και δημιουργούν λακκούβες ή πετάγονται προς τα πάνω.
Όπως γράφουμε ρωτήσαμε σχετικό μηχανικό και μάς είπε αυτά που γράψαμε. Συνεπώς ουδέν ψέμα υπάρχει. Μόνο μια πεζογέφυρα με σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να επισκευαστεί ΑΜΕΣΑ.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Σεισμός σεισμός έρχεται ο γιατρός ζητωκραυγαζατε εσείς οι αλλοπαρμενοι ψηλομυτηδες που τον ψηφίσατε.
Εσείς που σας αρέσουν οι ωραίοι τίτλοι και οι φανφάρες, όταν περνάτε την πεζογέφυρα να τραγουδάτε το ίδιο στιχάκι.
Το ίδιο να κάνετε όταν οδηγείτε και κάνετε σλάλομ στις λακούβες, το ίδιο να κάνετε όταν δεν θα έχετε νερό το καλοκαίρι, το ίδιο να κάνετε όταν δεν βρίσκετε γιατρούς στο κέντρο υγείας, το ίδιο να κάνετε όταν αρχίσουν να πέφτουν ταβάνια και από το Γυμνάσιο, το ίδιο να κάνετε όταν σε λίγο καιρό θα έχουν ξεχειλίσει οι κάδοι απορριμμάτων, το ίδιο να κάνετε όταν δεν θα βρίσκετε να παρκάρετε το Πάσχα και το καλοκαίρι.
Το άλλο 50% ας σκεφτεί σοβαρά αν θα παραμείνει έρμαιο και κυριολεκτικά στην τύχη σε αυτό το νησί.
Σωτηρία δυστυχώς δεν υπάρχει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν πρεπει κα παραπονιεται κανεις..Ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις επιλογες του…

This comment was minimized by the moderator on the site

Βιδάλης υπεύθυνος για τη συντήρηση χωματόδρομων και όλοι οι δρόμοι της Άνδρου μπάχαλο. Κρίμα κρίμα κρίμα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Έρχεται Πάσχα και όλο το νησί είμαι ατοίμαστο, ποσο μάλλον η χώρα που θα δεχτεί τόσο κόσμο. Ο Σουσούδης να σηκώσει τα μανίκια και να κάνει δουλειά . Ο Άλεξ , ο Βιδάλης η Αθηνά και η Ρίτσα ας βγάλουν βόλτα τα αδέσποτα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Σουσούδης κάθε εβδομάδα Αθήνα και οι δυο στόκοι της χώρας θα μας λυσουν τα θέματα Βιδάλης και Αυγουστινος

This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ - ΒΙΔΑΛΗΣ- ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ. ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τραγικό να έχουμε αντιδήμαρχο τον Βιδάλη και να θελουμε να παει μπροστά η χώρα η πρωτεύουσα της Άνδρου . Όλη τη μέρα μιλάει σε ένα κινητό φωναζει και βρίζει δυστυχώς φτωχό το πνεύμα .

Περισσότερα