Το «ΚΛΕΙΔΙ» της επιτυχίας του Κορθίου και το «ΑΝΤΙΚΛΕΙΔΙ» της αποτυχίας της Άνδρου…

 

Τα παιδιά του Κορθίου που πήραν το πρώτο διεθνές βραβείο για τα 50 χρόνια της εισβολής στην Κύπρο. Ταξιδεύουν στην Κύπρο στις 21 Απριλίου για να βραβευτούν και θα επιστρέψουν Άνδρο στις 24 Απριλίου. 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ 

Στις 10 Μαρτίου γράψαμε για την συμμετοχή του Γυμνασίου-Λυκείου Κορθίου στον διεθνή διαγωνισμό για τα 50 χρόνια της εισβολής των τούρκων στην Κύπρο. Στις 26 Μαρτίου γράψαμε για την βράβευση με το πρώτο βραβείο του Γυμνασίου-Λυκείου Κορθίου. Σήμερα το πρωί 6 Απριλίου ειδοποιηθήκαμε πως στις 21 Απριλίου αναχωρούν τα παιδιά του Κορθίου που έπαιξαν στην ταινία μικρού μήκους για την βράβευση τους στην Κύπρο και στις 24 Απριλίου επιστρέφουν στην Άνδρο.

Πέρασαν 10 μέρες από την αναγγελία της βράβευσης των παιδιών του Κορθίου και στις 5 Απριλίου ημέρα Παρασκευή βρήκε τον χρόνο ο πρώην δήμαρχος Δ. Λοτσάρης και η παράταξη του και έστειλαν συγχαρητήριο δελτίο τύπου. Δεν το ανεβάσαμε αμέσως γιατί είχαμε ολοκληρώσει τα δύο ρεπορτάζ και σκεφτήκαμε πως καλό θα ήταν να τεστάρουμε και λίγο την «αμεροληψία» των δύο περιθωριακών σάιτ του δημάρχου Σουσούδη. Άλλωστε εμείς είχαμε καλύψει το θέμα δύο φορές...

Φυσικά και δεν δημοσίευσαν τίποτα και τα δύο την πρώτη μέρα!!! Την επόμενη το ένα συνέχισε την παρασιώπηση, το άλλο βρήκε χρόνο να δημοσιεύσει τα συγχαρητήρια της αντιπολίτευσης μαζί με του δημάρχου, ο οποίος έφτασε στις 11 μέρες καθυστέρηση για να πει κάτι. Αυτή είναι η χοντρόπετση πληροφόρηση των "αμερόληπτων" της Άνδρου!...

Από την άλλη ο δήμαρχος Σουσούδης τιμώντας κι αυτός την χοντρόπετση πληροφόρηση που εφαρμόζει στο νησί και αυτός δεν έστειλε το δικό του δελτίο στο Εν Άνδρω. Σκασίλα μας μεγάλη και πέντε παπαγάλοι. Ήδη του βάλαμε δουλειά: να φτιάξει την επικίνδυνη πεζογέφυρα του Νειμποριού για το Πάσχα. Αν θέλει ας μην την φτιάξει. Αυτός θα εκτεθεί ακόμα μια φορά.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Απριλίου λάβαμε τηλεφώνημα από εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης που ρώταγε γιατί δεν δημοσιεύσαμε το συγχαρητήριο δελτίο τύπου. Απαντήσαμε χαλαρά πως περιμέναμε να δούμε την «αμεροληψία» των δημαρχιακών σάιτ και του δημάρχου Άνδρου. Τώρα που την είδαμε - και την είδε και όλη η Άνδρος - δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου τους. Και  μαζί την καταγγελία πως ο Σουσούδης τυπικά είναι δήμαρχος Άνδρου, ουσιαστικά είναι δήμαρχος του 50,15 εναντίον του 49,85%!!! Αυτό καταλαβαίνει ο άνθρωπος κι αυτό εφαρμόζει. Κι από πίσω ακολουθούν τα σάιτ του.

Κρίμα για την Άνδρο των επισήμως 8.800 κατοίκων, αλλά ουσιαστικά των 6.800 μόνιμων κατοίκων, στην οποία κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να περικόψουν το 49,85% από τον κοινωνικό κορμό της. Κρίμα που στόχος αυτών που διοικούν και κάποιων που τους ακολουθούν δεν είναι η ενότητα μπροστά σε μια επιτυχία του νησιού, αλλά ο αποκλεισμός της φωνής του 50%!!! Αλλά τι τα θες «αυτοί είστε» που θα έλεγε και μια ψυχή…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Δημήτρης Λοτσάρης :  "Η Άνδρος που κερδίζει και μας κάνει περήφανους. Πρώτο βραβείο για τα παιδιά του Γυμνασίου-Λυκείου Κορθίου.’’ 

Ο κ.Δημήτρης Λοτσάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

‘’Στο νησί μας δεν κινούνται όλα στη λογική της αντιπαράθεσης , της τοξικότητας και των συγκρούσεων που θέλουν κάποιοι να επιβάλλουν. Υπάρχει και μια άλλη Άνδρος, η Άνδρος που διακρίνεται και μας κάνει όλους περήφανους.

Τα παιδιά του Γυμνασίου-Λυκείου Κορθίου κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό που οργάνωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και την κατοχή της Κύπρου.

Τα παιδιά κατέθεσαν την ευαισθησία τους , δημιουργώντας μια ταινία μικρού μήκους με την ονομασία ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ που εκφράζει τη συλλογική ιστορική μνήμη.

Γιατί το ‘’ Δεν Ξεχνώ’’ δεν είναι σύνθημα, πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη. Και αυτή η μικρού μήκους ταινία των μαθητών από το Κόρθι είναι απόδειξη ότι δεν ξεχνάμε την ιστορία μας, δεν ξεχνάμε ότι η ένα μεγάλο μέρος της Κύπρου παραμένει υπό κατοχή εδώ και 50 χρόνια.

Θέλω να συγχαρώ ολόθερμα και μέσα από την ψυχή μου τα παιδιά του Γυμνασίου-Λυκείου Κορθίου, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, όλους όσους βοήθησαν.

Παράλληλα προτείνω, αμέσως μετά την επιστροφή των παιδιών από την Κύπρο, να τιμήσουμε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά να αναλάβει ο Δήμος την προώθηση και προβολή αυτής της ταινίας μικρού μήκους των μαθητών του Γυμνασίου-Λυκείου Κορθίου, που το περιεχόμενο και η εμβέλεια της αγγίζει όλο τον Ελληνισμό.

Αξίζει να βγει μπροστά η Άνδρος που κερδίζει διακρίσεις, που δημιουργεί και μας κάνει όλους περήφανους.’’

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet