Πλήρης αποσιώπηση του έργου διαχωρισμού του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου! Υπάρχει σχέδιο για την αναβάθμιση των λιμανιών;

Στη φωτογραφία ο Χ. Βουραζέρης που έφερε σε πέρας σε χρόνο ρεκόρ το πολύ δύσκολο διαχειριστικό και νομικό έργο του διαχωρισμού του Λιμενικού Ταμείου.

(Πλήρης αποσιώπηση από τον δήμαρχο Σουσούδη του διετούς έργου της προηγούμενης διοίκησης του διαχωρισμού του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου. Να υπογραμμίσουμε πως το "έργο παρασιώπησης" του κ. Σουσούδη, συνοψίζεται στην έλλειψη κάθε αναφοράς στις προσπάθειες των προηγούμενων για το Λιμενικό Ταμείο (Γ. Μαντζώρου, Δ. Λοτσάρη, X.Βουραζέρη). 

Να θυμίσουμε ακόμα στον κ. Σουσούδη και στον κ. Τρανάκο, πως το δύσκολό διαχειριστικά και πολιτικά έργο του διαχωρισμού το κατάφερε ο άλλοτε συνεργάτης του Χ. Βουραζέρης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Ο Χ. Βουραζέρης - που σήμερα τον αγνοούν και οι δύο - ήταν αυτός που πέτυχε σε χρόνο ρεκόρ 11 μηνών τον πλήρη διαχωρισμό και πλήρη απολογισμό των περιουσιακών και ταμειακών διαθεσίμων.

Καμία αναφορά λοιπόν στην παράδοση-παραλαβή, καμία αναφορά στο δελτίο τύπου του, καμία πρόσκληση της αντιπολίτευσης, που εκπροσωπείται στο ΔΣ του Ταμείου. Τόσο ο κ. Σουσούδης όσο και ο κ. Γ. Τρανάκος νομίζουν πως με την πλήρη αποσιώπηση και παραγκωνισμό όλων των προηγούμενων και των έργων τους μπορούν να επιβάλλουν την "διαφάνεια" και την "δημοκρατία" όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται. Η Άνδρος στα χειρότερα της. "Μπράβο" τους. Και εις κατώτερα... ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ 

Δημήτρης Λοτσάρης: Έχει σχέδιο ο κ.Σουδούσης για τα λιμάνια μας; Καταθέτουμε πρόταση για να συζητήσουμε, όλοι μαζί, ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου.

Ο κ.Δημήτρης Λοτσάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση : 

"Ο κ.Σουσούδης έβαλε την υπογραφή του στα έγγραφα για τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων που του αναλογούν στο νεοσύστατο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου. Όπως συνηθίζει, το παρουσίασε ως επίτευγμα της δικής του δημοτικής αρχής. Αλήθεια πότε πρόλαβε μέσα σε πέντε μήνες;

Η αλήθεια βέβαια είναι άλλη. Υπήρχε μόνο μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην πρώτη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου το 2018. Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019, η δική μας δημοτική αρχή έτρεξε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να αποκτήσει οντότητα το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου. Και αυτό είχε ως προϋπόθεση τον διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων και της κατανομής των πόρων , μια ιδιαίτερα επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία. Όλα αυτά απαιτούσαν τεκμηρίωση, διοικητικές αποφάσεις, νομικές γνωματεύσεις, οι οποίες φυσικά δεν προέκυψαν από το καταστροφικό παιχνίδι που συνήθισε να παίζει εκείνη την περίοδο ο σημερινός Δήμαρχος.

Ο κ.Σουσούδης "ξέχασε" να αναφέρει τη συμβολή σε όλα αυτά του κ.Χρήστου Βουραζέρη και του κ.Γιώργου Μαντζώρου.

Η ουσία όμως είναι άλλη. Η Άνδρος έχει πλέον το δικό της Λιμενικό Ταμείο με περιουσιακά στοιχεία και ταμειακά διαθέσιμα άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ μαζί με τα τρέχοντα έσοδα.

Το ερώτημα όμως είναι: ο κ.Σουσούδης έχει αναπτυξιακό σχέδιο για το Λιμενικό Ταμείο;

Αν δεν έχει, είναι διατεθειμένος να δεχθεί να συζητήσει προτάσεις, να θέσουμε προτεραιότητες , να αξιοποιήσουμε παραγωγικά τους πόρους που έχουμε σε μελέτες, να εντάξουμε μεγάλα λιμενικά έργα σε χρηματοδοτικά προγράμματα;

Σήμερα καταθέτω μια πρόταση προς τον κ.Σουσούδη, ο οποίος επέλεξε να γίνει και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου εκτός από Δήμαρχος. Τον καλώ σε προγραμματισμένη, μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να κληθούν ο Περιφερειάρχης, η Έπαρχος και το διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου για να συζητηθεί ένα νέο και ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου, με συγκεκριμένα έργα, στόχους και παρεμβάσεις στις λιμενικές εγκαταστάσεις της Άνδρου.’’

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Kirie Boyrazeri min mas bazete diskola